Gość: mascha IP: *.olnet.com.pl 30.12.05, 22:14 czy ktos tam był? wygląda bardzo obiecująco , ale nie jestem pewna czy nie za daleko stamtąd do plazy i centrum proszę o opinie, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goga Re: hotel las aguilas w puerto de la cruz IP: 213.158.197.* 30.12.05, 23:37 plazy w puerto to prawie nie ma wiec ten problem z glowy ,,ale ja nawet mape puerto wyciaglam w poszukiwaniu tego hotelu i niestety nie widze takowego ,,z jakiego biura ten wyjazd ? to moze odszukam ,,znam dosc dobrze puerto ,,i mimo braku plazy polecam je w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
styro Re: hotel las aguilas w puerto de la cruz 31.12.05, 17:48 Gość portalu: goga napisał(a): > plazy w puerto to prawie nie ma ...,znam dosc dobrze puerto ,,i mimo > braku plazy polecam je w 100% Buahahahahahahahahahahha dzuekuje za poprawienie mi humoru..... A Playa jardin to gdzie lezy? A Playa Punta Brava to gdzie jest??? A Lago Martianez to gdzie????? Moze kolezanka troche na necie poszpera zanim zacznie sie wypowiadac tonem znawcy.... Las Aguilas to rzeczywiscie niedawno oddany hotel, w Las Arenas zaraz przy TF5 i po drugiej stronie CC La Villa z Alcampo. Widoki ma piekne, kiedys byl wlasnoscia Palmera, ktory siedzi teraz w wiezieniu w Anglii za przekrety - tubylcy wiedza o co chodzi.... Problem jest taki, ze zbudowany zostal na gorze ze zwiru, ktora zaczela sie osuwac a razem z nia budynek, nie pomogly nawet polmetrowe sruby. W rezultacie wyburzona 2 najwyzsze pietra a w gore wstrzyknieto plomby z betonu i juz sie nie obsuwa - po remoncie czesc apartamentow sprzedano (dosyc drogo jak na tutejsze ceny)a reszte przeznaczono na hotel. Nic sie nie martw autobusy do Puerto co chwile kursuja, na piechote jest dosc daleko na Playa Jardin - cos niecala godzinke musialabys isc spacerkiem, no moze 40 minut. Polecam Puerto de la Cruz, chociaz zalezy jak trafisz - teraz za oknem mam bezchmurne niebo, ok 24C i w oddali osniezony Teide, ale jako ze snieg juz lezy na wulkanie to w nocy i rano jest zimno, i zaczyna coraz czesciej padac, a jak slonce sie schowa za chmurami, to trzeba pomyslec o zalozeniu dlugiego rekawa.... Gdybys miala jakies pytania to wal smialo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga do styro IP: 213.158.197.* 02.01.06, 00:53 no fakt ,playa jardin jest plaza ,pamietam nawet ze ma fajna otoczke zieleni ,,lago Martianez to juz chyba raczej sztuczny kompleks ,prosze wybaczyc w wiekszosci ludzie inaczej wyobrazaja sobie plaze przylatuja i potem sa zawiedzeni ,, ,,, przyjezdzaja i spodziewaja sie plaz typowych ,,a na Teneryfce nie ma plaz typowych czyli z bialym piaseczkiem (jedna pokazowa w Santa C.)wiec lepiej przygotowac kogos na gorsze i milej zaskoczyc niz odwrotnie :) potem nie ma problemu z niezadowolonymi turystami ,tylko tyle mialam na celu ,,,nie bede szperac w necie ,moze wciade w samochodzik i pojawie sie w Puerto w ramach przypomnienia i odwiedzenia tego uroczego miejsca :)),pozdrawiam serdecznie ,, Odpowiedz Link Zgłoś
styro Re: do gogi 02.01.06, 01:11 Zapraszam do Puerto w porownaniu z poludniem jest to bardziej urocze miejsce, swietne lody robia w lodziarni na Plaza de Charco - polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: do gogi IP: 213.158.197.* 02.01.06, 01:45 dziekuje za zaproszenie ,,bardzo lubie dobre lody :)),,,bede napewno Odpowiedz Link Zgłoś
styro Re: do styro 02.01.06, 01:40 Gość portalu: goga napisał(a): nie bede szperac w necie ,moze wciade w samochodzik i > pojawie sie w Puerto w ramach przypomnienia i odwiedzenia tego uroczego > miejsca :)),pozdrawiam serdecznie ,, No ja proponowalbym jednak wsiasc w samolot - sadzac po Twoim IP jestes w Polsce, wiec samochodem troche drogo Cie to wyjdzie a i podroz jest duzo bardziej meczaca. Pomyslnosci w Nowym Roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: do styro IP: 213.158.197.* 02.01.06, 01:54 jaka my tu korespondencje uprawiamy :)) Pani sie zdenerwuje ,bo temat byl inny ,,,alez STYRO wiecej wiary w ludzi ,,rzeczywiscie teraz pisze z Polski ale za kilka dni bede juz na Teneryfce ,wiec napewno samochodzikiem przyjade ,bo bede na pd,,,,caluski ze snieznej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: hotel las aguilas w puerto de la cruz IP: 213.158.197.* 31.12.05, 00:11 juz wiem ! nawet dlaczego nie moglam skojarzyc ani znalesc go na mapce ,,jesli dobrze sobie juz kojarze to to nowy hotel ,,zupelnie za miastem ,na wgorzu ,jest napewno fajny i beda tam promocje ,,bo nowy, wielki ,a do miasta jedynie autobusem ,taxi lub auto ,,ale mysle ze z pewnoscia maja jakis bus hotelowy ,do sprawdzenia ,,,z drugiej strony hotelu jest duze centrum handlowe jedno z wiekszych na pn,wyspy ,,on zostal calkowicie chyba oddany w gr.tego roku ,,wiec pachnie wszedzie nowoscia ,,mam nadzieje ze to chodzi o ten:)),, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: hotel las aguilas w Puerto de la Cruz... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 31.12.05, 00:36 > czy nie za daleko stamtąd do plazy i centrum... Widać je z hotelu (na horyzoncie): tiny.pl/x2qt Miejska plaża Martiánez: www.atan.org/costas/opinion/callevalois.htm W zimie nad Puerto de la Cruz bywają deszczowe chmury - dużo częściej niż nad wybrzeżem południo-zachodnim Teneryfy... bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mascha Re: hotel las aguilas w Puerto de la Cruz... IP: *.olnet.com.pl 31.12.05, 12:14 dziekuje bardzo za wszytskie wskazówki , chyba jednak nie to mnie interesuje , chcemy bowiem wybrac się na tydzien na teneryfe i nie sam standart hotelu jest najwazniejszy lecz bliskość plazy i jakikoliwek klimat wyspy, a propos hotelu - dostepny jest w niemieckim necekrmanie i faktycznie ceny przy tym standarcie są bardzo zachecajace , podobnie opinie niemieckich turystów pozdrawiam i prosze ew. o wskazówkę - gdzie jechac na tydzień aby zobaczyć prawdziwą teneryfe a nie tylko jej centra handlowe, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Może Los Gigantes?... IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 31.12.05, 12:30 > gdzie jechac na tydzień aby zobaczyć prawdziwą teneryfe... Może Ci się więc przyda: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=34093456&a=34093860 W LG też jest prawdziwa (czarna) plaża: www.info-spain.co.uk/canary.islands/tenerife.royal.sun.apartments.php Pzdr bah7 Odpowiedz Link Zgłoś