Gość: kalina IP: *.acn.waw.pl 15.01.06, 20:27 zna ktos ten hotel? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: betingo Re: Platja Daurada z Neckermannem IP: *.user.ono.com 15.01.06, 20:37 czasami wystarczy przejzec to forum aby uzyskac odpowiedzi na swoje pytania,ludziom nie chce sie wypisywac tego samego kilka lub kilkanascie razy.na temat tego hotelu jest sporo ale ja za ciebie nie bede tego szukal..... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Platja Daurada z Neckermannem IP: *.acn.waw.pl 16.01.06, 20:42 bardzo dziekuje za dobra rade, ale posty ktore sa na tym forum na temat wymienionego przeze mnie hotelu, juz przeczytalam; mialam nadzieje, ze ktos napisze cos "swiezego". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 15.01.06, 21:10 Witaj! Też poszukuję info o tym hotelu. Jest jednym z naszej wakacyjnej listy :- ) Zajrzyj na stronę www.wakacje.pl, na forum w wyszukiwarce wpisz nazwę hotelu - jest trochę informacji. A poza tym w spróbuj poszukać przez google - znalazłam kilka stron z opiniami o tym hotelu po angielsku. Pzdr <M> Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 16.01.06, 22:04 Witaj ponownie! Zlokalizowałam też ten hotel na zdjęciu satelitarnym w Google. Jedno jest pewne - basen ma największy ze wszystkich okolicznych hoteli i faktycznie jest na skraju Can Picafort. Kilka kroków i długa, pusta (chociaż nie za szeroka) plaża bez zadnych hoteli. Pzdr <M> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Platja Daurada z Neckermannem IP: *.acn.waw.pl 17.01.06, 21:34 witam i dziekuje za wszystkie informacje; ja tez troch posurfowalam i wydaje sie ze hotel i okolice sa sympatyczne. maszka, czy moze wybierasz sie do tego hotelu? ja planuje wyjazd (z rodzinka) w sierpniu. pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 17.01.06, 22:06 Też mamy urlop w sierpniu, myslimy o Majorce, ale na razie jesteśmy na etapie wybierania hotelu.Raczej zdecydujemy się na tą część wyspy. Platja Daurada jest na naszej liście, a właściwie liście córki, bo spodobały jej się baseny na zdjęciu w katalogu ( to są jej kryteria wyboru, ale w zeszłe lato "trafiła" dobrze hotel na Cyprze - baseny rewelacja i reszta też nie najgorsza. Ale mi też zaczyna sie Platja Daurada podobać (chyba najbardziej to, że jest faktycznie na uboczu i jest szansa na spokojną plażę kawałek od hotelu). Poza tym szukam informacji o Playa Esperanza z TUI. Jeżeli jeszcze coś znajdziesz na temat hotelu - daj znać na forum. Chętnie się dam do niego przekonać :-) No i oczywiście dalszego miłego planowania urlopu. Pozdrawiam <M> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Platja Daurada z Neckermannem IP: *.acn.waw.pl 17.01.06, 22:30 W zeszlym roku bylismy na Kos wlasnie z TUI - bylo suuuuuper! W tym roku "uparlam" sie na Majorke - i chyba juz sie zdecydowalam. Pa, K Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 17.01.06, 22:44 No to w takim razie do zobaczenia na Majorce, bo ja też już się "uparłam". Na razie podróżuję palcem po mapie i w przewodnikach.Ale jeszcze kilka miesięcy i ..... Pzdr <M> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betingo Re: Platja Daurada z Neckermannem IP: *.user.ono.com 17.01.06, 23:59 moge tylko potwierdzic ze plaza pomiedzy Ca´n Picafort a Puerto de Alcudia jest najwieksza i najladniejsza na calej wyspie,polecam to miejsce pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: Platja Daurada z Neckermannem 18.01.06, 10:38 Sluchajcie, jesli chcecie jechac z neckermannem lub tujem na Majorke, to nie ma czasu na zastanawianie sie, zwlaszcza, jesli chodzi o 2 tygodnie. Co lepsze hotele w ciekawych terminach sa juz wykupione!! Wiem to na pewno, bo w sobote wykupilam u nich hotel Alcudia Park, a wolalam Esperanza Park opcje al., ale juz nie bylo. Esperanza Playa nie ma widoku na morze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Platja Daurada z Neckermannem IP: *.acn.waw.pl 18.01.06, 22:41 No to ja juz sie nie zastanawiam - dzisiaj podpisalam umowe z Neckermannem - jedziemy na Majorke do hotelu Platja Daurada (niestety nie ma All, ale jakos sobie poradzimy - bedziemy miec okazje do sprobowania typowo hiszpanskich potraw!!). Ale sie ciesze!!! Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 19.01.06, 08:12 Witaj! My też juz podjeliśmy decyzję - Platja Daurada. Dzisiaj jedziemy rezerwować. I zostanie tylko czekać do wakacji. Ale to już niedługo :-) Pozdrawiam <M> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Platja Daurada z Neckermannem IP: *.acn.waw.pl 19.01.06, 23:08 kiedy jedziecie; my 25.08 z w-wy. moze sie spotkamy?! Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 20.01.06, 07:51 Niestety nie spotkamy się! Też lecimy z W-wy, ale początek sierpnia. Jak się bardzo pospieszę, to jeszcze zdążę Ci przed waszym wyjazdem napisać jak nam tam było. I jakieś zdjęcia podesłać.Jeżeli będziesz chciała oczywiście. No to miłego czekania na wakacje. My już sobie milutko czekamy. Pzdr <M> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Platja Daurada z Neckermannem IP: *.acn.waw.pl 20.01.06, 20:37 Pewnie,ze bede chciala!!!!! No to czekamy......czekamy.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 20.01.06, 23:54 Witaj! To może się umówmy tak, że po powrocie z Platja Daurada postaram się pod tym wątkiem dopisać nasze wrażenia z wakacji. Mam nadzieję, że będą to same fajne rzeczy. No to do kolejnego spotkania, a raczej czytania! A swoja drogą to dobrze jest tak sobie pomarzyć o ciepłym piaseczku i błękitnej wodzie, jak za oknem prawie -20, no nie? Ciepłego czekania! PZDR <M> Odpowiedz Link Zgłoś
marcelus_1 Re: Platja Daurada z Neckermannem 01.02.06, 14:54 Witam wszystkich wybierajacych się do Platja Daurada. Zazdroszczę Wam, byłam dwa lata temu i było super. Hotel fajny chociaż jak na 4* pozostawia trochę do życzenia. Za to położenie rewelacyjne, moim zdaniem najlepiej położony hotel w tej miejscowości. Cisza, spokój a jednocześnie do miejsca gdzie zaczyna się nadmorska promenada z kafejkami tylko kilka minut spacerkiem. Na prawo od hotelu (trochę dłuższy rzut beretem) spory sklep spożywczy gdzie jest o wiele taniej niż w centrum. Plaża tuż za ogrodzeniem hotelu, a im dalej w lewo tym mniej ludzi. Można robić długie spacery plażą w obydwie strony. Morze lazurowe, cieplutkie i czyste. Gdybyście mieli jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam wszystkich miłośników Majorki Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 01.02.06, 15:31 Dzięki za info! Jakbyś mogła napisz jakie masz zastrzeżenia do 4*. Pokoje? Jedzenie? Coś innego? Pobyt mamy już wykupiony, więc nie damy się wystraszyć ;- ) , ale dobrze jest wiedzieć czego się spodziewać na miejscu. No i może jeszcze pamiętasz czy leżaki i parasole na plaży płatne? Jeżeli tak to ile. PZDR <M> Odpowiedz Link Zgłoś
marcelus_1 Re: Platja Daurada z Neckermannem 02.02.06, 08:08 Pokoje są małe, przy dwóch normalnych łóżkach i dostawce jest naprawdę ciasno. Meble nie pierwszej młodości i w ilości absolutnie minimalnej, w pokojach w budynku głównym brak lodówek, a ciepłej Sangrii raczej nie polecam. Dobrze, że chociaż łazienka jest bez zarzutu. I jeszcze jedna uwaga, jeśli dostaniecie pokój, który wam nie odpowiada poproście o zamianę w recepcji, my tak zrobiliśmy i po 2 dniach przenieśli nas do innego pokoju, bez problemu i bez dodatkowych opłat. Jeśli chodzi o jedzenie to śniadania bardzo monotonne, ale tak jest w większości hoteli. Kolacje bez zarzutu, jedzenie urozmaicone i myslę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Napoje do kolacji płatne dodatkowo. Leżaki na plaży oczywiście płatne, niestety nie pamiętam ile. My nie korzystaliśmy, kupiliśmy na miejscu duży plażowy parasol i leżeliśmy na ręcznikach/kocykach bezpośrednio na piasku. Bardzo dużo ludzi tak robi. Nie chcę Was straszyć tylko uprzedzić żebyście wiedzieli co zastaniecie. Mimo tych kilku krytycznych uwag my byliśmy z wyjazdu bardzo zadowoleni, bo Majorka jest naprawde piękna. Polecam wynajęcie samochodu i zwiedzanie na własną rękę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 02.02.06, 10:52 Dzięki bardzo, bardzo! Nastraszyć nas nie tak łatwo :-) , więc wielkość pokoju nas nie przeraża. Grunt, żeby było czysto i łazienka OK. Troche martwi tylko brak lodówki, bo z tego co pamiętam w katalogu Neckermann'a, wszystkie pokoje były opisane jako te z lodówkami. Ale może coś mi się pomyliło? Może Kalina coś więcej się dopytała jak rezerwowała pobyt? Daj znać Kalinko. Fakt - sangria na ciepło to nie bardzo. Ale jakoś sobie poradzimy. Samochód planujemy wypozyczyć min. na trzy dni. Jeszce dokładnie nie wczytałam się w przewodniki i nie wiem gdzie dokładnie byśmy chcieli pojeździć, ale coś mi się wydaje, że trzy dni to może być za mało. Może podsuniesz jakieś trasy lub miejsca gdzie byliście. Z doświadczenia wiem, że często o tych naj naj miejscach przewodnik tylko gdzies tam z boku napisze i trafia się tam zupełnie przypadkiem, po drodze do jakiejś"rewelacji" opisywanej przez przewodnik. Jeżeli masz takie swoje ulubione miejsca na Majorce to podziel się nimi z nami jezeli możesz. I może masz namiary na jakąś sprawdzoną wypożyczalnię niedaleko hotelu. Już z góry dziękuję za wszystkie informacje. Może coś Ci się jeszce przypomni o hotelu i okolicy (np. czy ten park narodowy, Albuferia czy jakoś tak, naprawdę taki extra do spacerowania???, komary w ilości szczątkowej czy całe chmary???, czy jest co pozwiedzać w samym Can Picafortitd??? czy warto podjechać sobie do Alcudii na połażenie połączone ze zwiedzaniem??? itd itd....) Pozdrawiam cieplutko <M> Odpowiedz Link Zgłoś
marcelus_1 Re: Platja Daurada z Neckermannem 02.02.06, 11:03 Wpadnijcie na forum na stronie www.majorka.pl a znajdziecie masę praktycznych informacji (także moich). Jeśli chodzi o opis fajnych tras wycieczkowych to absolutną mistrzynią jest Andi1 na ww. forum. Znajdźcie jej post a będziecie wiedziały gdzie jechać. Pozdrawiam PS. Na ww. forum funkcjonuję jako Meg Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 02.02.06, 12:16 Dzięki Meg! No to znam Cię też z tamtego forum, bo tam też już sobie poszperałam wcześniej i cały czas zaglądam. I okazuje się, że Twój post z opisem hotelu też przyczynił się do tego, że wybraliśmy ten hotel a nie inny. PZDR <M> Odpowiedz Link Zgłoś
marcelus_1 Re: Platja Daurada z Neckermannem 02.02.06, 13:19 Bardzo mi miło! Już dziś życzę udanego urlopu i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Platja Daurada z Neckermannem IP: *.acn.waw.pl 02.02.06, 21:20 dzieki wielkie za informacje; mnie tez nie przeraza maly pokoj, bo spedza sie tam naprawde niewiele czasu, no ale te lodowki to w katalogu sa! jak byk! z reszta dla pewnosci zadzwonie jutro do bardzo milej Pani z Neck. i dopytam. i oczywiscie napisze. My (maz i ja ) Majorke juz znamy, bo bylismy tam 11 lat temu ... w podrozy poslubnej i poniewaz mamy mile wspomnienia, chcialabym pokazac fajne miejsca mojej corce-szczegolnie Marienland!!! pozdrawiam i do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Platja Daurada z Neckermannem IP: *.acn.waw.pl 01.02.06, 20:32 tak,tak ja rowniez czekam na odpowiedz na pytania maszki; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 02.02.06, 13:50 Witaj Kalinko! Andi1 na forum na www.majorka.pl, podała dwa linki do swoich opisów pobytu na Majorce. Oba ekstra - poczytaj sobie: forum.wakacje.pl/read.php?f=1&i=306863&t=306863&dest=33%7C33006%7C0&id_oferty= www.wakacje.pl/wsp_info2.phtml?id_wspomnienia=789 Pozdrawiam i życzę miłej lektury! <M> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: Platja Daurada z Neckermannem IP: *.acn.waw.pl 03.02.06, 18:10 Witajcie, zgodnie z umowa zadzwonilam do Neckermann`a. Pani odpowiedziala mi, ze to co jest napisane w katalogu jest wiazace; Pani obiecala, ze jak tylho hotel sie otworzy (marzec) to wysle dodatkowe zapytanie dot.lodowek. Poza tym powiedziala mi, ze istotne jest z jakiego biura sie jedzie, bo rozne biura w tym samym hotelu zapewniaja rozny standard (a to ciekawostka - nigdy bym na to nie wpadla!). No, to teraz nie pozostaje man nic innego jak czekac... Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 04.02.06, 17:55 No to w takim razie czekamy :-) Ale czy z lodówką czy bez to i tak mam przeczucie, że będzie ekstra. A jak się wcześniej niczego nie dowiemy o wyposażeniu pokoju, to po powrocie napiszę co i jak. Przynajmniej Wy nie bedziecie jechać "w ciemno". Pozdrawiam cieplutko <M> Odpowiedz Link Zgłoś
maszka.k Re: Platja Daurada z Neckermannem 06.02.06, 13:23 Cześć! Znalazłam fajną stronkę z panoramicznymi zdjęciami plaży, m.in. w Can Picafort. Między innymi jest też zdjęcie plaży koło "naszego" hotelu. Stronka jest tak fajnie zrobiona, ze można sobie zrobić "spacerek" wzdłuż całej plaży. Podaję link do zdjęcia z plażą obok Platja Daurada (można się od niego "przespacerować" w stronę Can Picafort): www.mallorcafact.com/pan_can_picafort/can_picafort_beach_30.htm A jeżeli chcemy "połazić" sobie po innych plażach to: www.mallorcafact.com/permanent/photo_gallery_index.htm No i na koniec link do niestety tylko jednego zdjęcia Platja Daurada (ale za to zrobionego z innej perspektywy niż wszystkie, które dotychczas znalazłam): www.mallorcafact.com/links/canpicafort/platja_daurada_photo.htm Miłego oglądania! PZDR <M> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raposdia Re: Platja Daurada z Neckermannem IP: *.chello.pl 21.04.06, 21:56 Mam dobrą wiadomość dla tych, którzy obawiają się braku lodówki w pokojach Hotelu Platja Daurada. Byłam tam w ubiegłym roku. Zakwaterowano mnie w budynku głównym, na którego parterze znajdowała się kawiarnia. W pokoju była lodówka - nieduża, bo nieduża, ale jak na moje potrzeby wystarczająca:-). I nie musiałam jakoś specjalnie o nią zabiegać - po prostu była i już. Fakt, że wykupiony w biurze NN pokój z widokiem na morze był trochę droższy od tego bez, ale nie sądzę, żeby lodówka w tym przypadku miała stanowić do niego jakiś bonus:-). Już bardziej prawdopodobne jest to, że dodano ją do wyposażenia po ankietach przeprowadzonych wśród gości (podczas mojego pobytu każdy mógł wypełnić anonimowo swoją ocenę hotelu). A co do samego hotelu - na pewno ten kto się do niego wybierze (może nie w tzw. high seson) będzie zadowolony. Jeżeli chodzi o wypożyczalnie to polecam przejść się do tych znacznie oddalonych od Platja Daurada i centrum Can Picafort (tzn. poza hotelem Sułtan i poza Nordeste Playa). Bo im bliżej drugiego końca miejscowości - tym ceny dużo niższe, a i modele mniej nowsze o mniejszym przebiegu. Poza tym są wypożyczalnie, w których podpisując umowę wypożyczasz samochód nie widząc go naocznie, a potem z podstawionym różnie bywa:( Ja korzystałam z dwóch skrajnie różnych firm i na tej podstawie mogę stwierdzić to co napisałam. Życzę wszytkim miłego pobytu w Platji i cierpliwości w polowaniu na materace do bezpłatnych plastikowych leżaków przy basenach hotelowych, bo są notorycznie blokowane przez niemieckich turystów. Odpowiedz Link Zgłoś