Dodaj do ulubionych

Majorka - odległości

11.02.06, 20:34
Witam serdecznie,

Osoby, które odwiedziły już Majorkę, proszone są o kontakt (o ile to możliwe).

Interesują mnie odległości pomiędzy miastami, np. z Palma de Mallorca na
północ wyspy. Według moich obliczeń wychodz ok.60km. Proszę uprzejmie o
korektę. Chciałbym wypożyczyć samochód i potocznie mówiąc..."objechać" wyspę
dookoła lokalnymi drogami,

Dziękuje z góry za pomoc. Pozdrowienia,

Pozdrawiam
Kondi | Moje podróże - www.podroze.kondi.pl (PL) |
www.travelphoto-gallery.com (EN) | www.tanie-noclegi.info.pl
(TANIE NOCLEGI)
Obserwuj wątek
    • ddb2 Re: Majorka - odległości 11.02.06, 21:46
      Tez mnie to interesuje. Ale np. 60 km drogami zachodniego wybrzeza to zupelnie
      inna podroz niz drogami srodkowej Majorki. Dlatego mysle, ze dobrze by bylo
      uslyszec tez,. ile CZASU jedzie sie np z Alcudii do Valdemossy.
      Czy ktos sie w tym temacie orientuje?
      • Gość: czenek Re: Majorka - odległości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 15:34
        Z Pallma de Mallorca do Pollenca ok 55km.
        Z Alcudii do Valldemosy najlepiej jechac przez Pallme ok 70km, delikatnie lamiac
        przepisy mozna pokonac te trase w ok 1 h.
        Drogi zachodniego wybrzeza to calkiem inna bajka, jadac do Sa Calobra
        przejechanie 15 km zajelo nam dobre 40min
        images.google.pl/images?q=sa%20calobra&hl=pl&hs=5zw&lr=&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl-PL:official_s&sa=N&tab=wi
        • www.podroze.kondi.pl Re: Majorka - odległości 12.02.06, 17:28
          Witaj,

Dziekuje, świetna podpowiedź. Powiedz, czy wschodnią część wyspy również
          odwiedziłeś samochodem ? Dużo jest firm na lotnisku zajmujących się
          wypożyczeniem samochodów ? Przypuszczam, że są to Avis np. a coś tanszego ? Ile
          mniej więcej może kosztować wypożyczenie samochodu na 13dni, wielkość Corsy bądź
          combi. Ile dni będę potrzebował by zrobić kurs dookoła wyspy ? Zastanawiam się
          czy 14dni (wylot-przylot) to nie za dużo, jak na Majorke z racji jej wielkości,
          pomijając sam wypoczynek...

Dziękuje za kolejne podpowiedżi, są dla mnie bardzo ważne, z racji
          wcześniejszych rezerwacji biletów lotniczych.

Pozdrawiam
          (TANIE NOCLEGI)

• casitas Re: Majorka - odległości 12.02.06, 21:57
            www.podroze.kondi.pl napisał:

>Ile mniej więcej może kosztować wypożyczenie samochodu na 13dni, wielkość
            Corsy bądź combi.

W TUI zaplacisz za 13 dni ok. 270 EURO za np. Forda Ka. Rezerwacja na
            www.tuitam.pl/index.php?pg_id=25
            C.
            • Gość: czenek Re: Majorka - odległości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 01:04

>Powiedz, czy wschodnią część wyspy również odwiedziłeś samochodem .
              Na Majorce bylismy2tyg z biurem podrozy. Mieszkalismy w miejscowosci Cala
              Ratjada.Jadac wzdluz wsch wybrzeza do Porto Cristo, gdzie znajduje sie Jaskinia
              Smoka z podziemnym jeziorem ( kilka razy dziennie odbywaja sie tam koncerty
              muzyki powaznej, muzycy siedzacy na lodkach graja przy swietle pochodniPOLECAM!)
              zwiedzilismy wszystkie miejscowosci znajdujace sie po drodze.
              www.cuevasdeldrac.com/
              >Ile mniej więcej może kosztować wypożyczenie samochodu na 13dni
              Zalezy jakie auto i w jakim okresie zamierzasz odwiedzic wyspe
              www.mallorca.com/multi/portmietwagen.htm
              mallorca-airport.economic-car-rentals.com/
              www.mallorcaonline.com/car/caru.htm#21-25
              www.mallorcar.com/indexing.htm
              www.mallorcawebsite.com/balearik/rentacar.htm
              >Dużo jest firm na lotnisku zajmujących się wypożyczeniem samochodów
              Niestety nie wiem . Jesli moge cos zasugerowac, proponuje znalesc jakies lokalne
              wypozyczalnie , wyslac maile z zapytaniem o cene i wybrac najatrakcyjniejsza
              oferte. Mysle , ze z podstawieniem auta na lotnisko nie bedzie problemu.

>Ile dni będę potrzebował by zrobić kurs dookoła wyspy ? Zastanawiam się
              czy 14dni (wylot-przylot) to nie za dużo, jak na Majorke z racji jej wielkości,
              pomijając sam wypoczynek...
              Bez zatrzymywania powinienes dac rade w 1 ;-) ,a tak na powaznie zalezy co Cie
              interesuje ,co chcialbys zobaczyc i ile czasu w kazdym z tych miejsc spedzic.
              Majorka jak na swoj obszar ma bardzo duzo do zaoferowania. Mnie bardzo mile
              zaskoczyla.

Pozdrawiam i zycze wspanialej podrozy!
              • grazka15 do czenka 13.02.06, 12:12
                Witaj! Czy mógłbyś napisać coś o miejscowości Cala Ratjada? Czy to duże
                miasteczko, malownicze itd. Zastanawiam się nad CR, Cala d'or, Porto Soller i
                Can Picaford. Im więcej oglądam stron w internecie tym mam większy mętlik w
                głowie. Dzięki.
                • Gość: ttt Re: do czenka IP: 195.245.213.* 13.02.06, 13:06
                  cala d'or jest mile, zwlaszcza przed lub po sezonie, w okolicy kilka fajnych
                  zaczajonych plazyczek, choc sama miejscowosc zapakwana hotelami. ladniutki
                  port. niedalejko jest tez cala figuera - urocza wioska rybacka z portem -
                  piekne miejsce na jednodniowa wizyte
                • dunia77 Re: do czenka 14.02.06, 16:51
                  Mnie sie najbardziej podobala Zatoka Alcudyjska (Alucudia, Playa Muro itp).
                  Sasiednie Can Picafort jak na moj gust bylo za bardzo zatloczone (w sezonie, bo
                  poza sezonem to wszedzie bylo pustawo).
              • www.podroze.kondi.pl Re: Majorka - odległości 13.02.06, 23:43
                Witaj,

Dziękuje za informacje - są bardzo pomocne. Jak jest z "kaucją" pobieraną z
                karty kredytowej ? Musi być wypukła ? Ja mam płaską, MasterCard (niestety) i nie
                wiem czy z takiej będą mogli zablokować powiedzmy jakąś kwotę, czyli kaucję...

Dziękuje za szybka odpowiedź, właśnie jestem w trakcie rezerwacji w www.sungo.pl
                / znasz?

Pozdrawiam
                (TANIE NOCLEGI)
                • Gość: Maly Re: Majorka - odległości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 14:33
                  musisz miec wypukla karte lub kaucja jest w gotowce, firm na miejscu
                  wypozyczajacych jest bez liku w kazdej wypoczynkowej miejscowosci, my
                  wypozyczylismy fieste na 3 dni i wszystkie najwazniejsze miejsca na majorce
                  odwiedzilismy, pozdro
                  • www.podroze.kondi.pl Re: Majorka - odległości 14.02.06, 20:37
                    Witaj,

Dziękuje za info. Dziś dostałem z kolei info, że mogę mieć normalną kartę, firma
                    SunGo.com, kurcze...to w końcu jak to jest :|

Pozdrawiam
                    (TANIE NOCLEGI)

• ewakotarska0 Re: Majorka - odległości 27.07.15, 18:37
                Odradzam każdemu Recordgo. W sobote wrocilam z Majorki. Bylam tam z rodzinka trzeci raz z rzedu. Dwa lata temu wziełam samochód z Budget a w w zeszłym roku z Goldcar. Wszystko było super nie doliczono zadnych dodatkowych oplat pomimo ze samochody były oddan o 4 rano a baki były puste. Dodam ze poprzednie razy samochody wypozyczałam na cały okres tj 2 tygodnie. Tego roku samochód wzielismy na 1 pierwszy dzien. W warunkach bylo ze po godzinie 23 jest dodatkowa oplata 40 euro. W wypozyczalnie bylam 22.56 nie bylo kolejki a jeden z pracownikow robil cos niewiadomo co i nie chcial mnie obslużyc. Okazalo sie ze konczyl prace O 23, tak wiec po kilku minutach pozegnal sie i przyszla Pani ktora nas obsłuzyła. Powiedzialam jej ze bylismy przed 23 na co ona ze wie ale system jest zapisal start 23:00 i koniec 23:19 wiec musze wyslac reklamacje tu i tu. Na koniec okazało sie ze rowniez nie zwrócili mi opłaty za refueling chyba 24 lub 26 euro (wczesniej zawsze mi zwracano). Tak wiec wynajem samochodu na jeden dzien kosztowal mnie slono 12+40+24 + paliwo!!!tyle prawie co wczesniej ok 8-9 dni :( Odradzam stanowczo te firme. Taniej z lotniska do Alcudii wyniesie taxi bo najtansza udalo mi sie znalesc za 65 euro. Polecam tez wszystkim transfery miasto wypoczynkowe - lotnisko i odwrotnie bookowane przez internet na stronie resorthoppa.ie Dzialaja w kilku krajach ja sprawdzilam powrot z Alcudii na lotnisko na samolot o 6:30 rano. Koszt na osobe 8 euro a wiec rodzinke kosztowalo 32 euro. Komunikacja miejska tez nie jest taka droga. To doradzam w czasie pobytu. Polecam kazdemu!! 1-6 euro w zaleznosci od dystansu. Sluze rada, Alcudie znam juz jak niektozy Sopot hehe..Pewnie tam jeszcze pojade ale po tegorocznym doswiadczeniu napewno nie wynajme auta.
          • dunia77 Re: Majorka - odległości 14.02.06, 16:58
            Polecam wypozyczalnie:
            www.email-car-hire.com
            Nie mam w tym zadnego interesu, po prostu kilka razy korzystalam i polecalam
            innym i wszystko bylo cacy. Ceny tez bardzo przystepne.

W sezonie "plazowym" nie bedziesz sie nudzil 14 dni na Majorce, jest tyle
            cudownych zatoczek z krysztalowa turskusowa woda, ze az zal wyjezdzac :-) Duzo
            pieknych widokow, jedziesz samochodem i zatrzymujesz sie co dwie minuty ;-)
            Poza sezonem letnim jest gorzej, bo lubi popadac, a wiekszosc atrakcji jest
            jednak na swiezym powietrzu. Ale wtedy mozna sie wybrac do Plamy na zakupy :-)

Majorka cieszy sie zla slawa (niezasluzenie), ale jak przymrozysz oko na
            Ballermann i Schinkenstrasse, to bedziesz zaskoczony :-)
            • www.podroze.kondi.pl Re: Majorka - odległości 14.02.06, 20:42
              @dunia77

Dziś zarezerwowałem w ScanHoliday ofertę, opłaciłem. Teraz czas na rezerwację
              samochodu na 10dni, nie umiem wypoczywać na plaży. Wypoczynek musi być aktywny,
              tak więc chciałbym zaraz po powrocie z Dolomitów zacząc planowanie
              trasy/zwiedzania wyspy i teraz do Ciebie i do reszty szanownych Forumowiczów -
              pytanie...

Jaki przewodnik o Majorce polecacie ? Zdjęcia mnie nie bardzo interesują, wolę
              dużo tekstu z przystępnie opisanymi punktami (w jak największej ilości) godnymi
              zobaczenia...etc.

Jak zwykle, gorąco dziękuje za wszelkie uwagi/podpowiedzi.

Pozdrawiam
              (TANIE NOCLEGI)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka