Gość: pita IP: *.server.ntli.net 27.09.06, 14:04 planuje w maju wczasy z rodzina i zastanawiam sie ktora z wysp jest cieplejsza w tym czasie.Doswiadczonych prosze o rade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: majorka czy teneryfa? IP: 194.72.105.* 27.09.06, 16:02 Wyspy Kanaryjskie sa troche cieplejsze ze wzgledu na bliskosc Afryki. Ale diametralnej roznicy chyba nie ma, przynajmniej porownujac roczne srednie temperatur. I tu, i tu maj to poczatek sezonu, takze upalow raczej jeszcze nie ma w tym czasie. Moi znajomi byli na Lanzarote w marcu i nawet troche sie opalili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: majorka czy teneryfa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 14:12 Zdecydowanie Teneryfa! Na Majorce jest większe wilgontność powietrza i źle się oddycha - powietrze jest ciężkie. Ja co prawda byłam na Teneryfie, ale mój znajomy, który ma znacznie zasobniejszy portfel i łatwiejbyłoby wymienić miejsca w których jeszcze nie był, niż te które odwiedził, z Majorki jest niezadowolony. Bardzo żałował tego pobytu. Natomiast Teneryfę i Gran Canarię wspomina bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Majorka czy Teneryfa? 04.10.06, 18:12 Przeważnie wtedy o ok. 2-3 st. powietrze i woda są cieplejsze na południu Teneryfy niż na Majorce. Oprócz tego na Majorce jest dużo bardziej deszczowo - wiosna w pełni. bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurata Re: majorka czy teneryfa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 17:18 hej hej tydzien temu wtocilam co tylko z Mallorki. bylam tam 4,5 miesiaca, teras moge powiedziec ze jak na maj to tylko na teneryfe gdyz w maju to pogoda nie jest tam taka dobra. zdarzalo sie ze padalo kilka dni i wogole bylo chlodno w maju.. ja rowniez wybieram sie na teneryfe w styczniu z nadzieja ze sezon tam trwa cakly rok a pogoda jest tez dobra.. pozdrawiam i zycze udanego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś