Gość: Ania IP: 217.153.52.* 07.04.03, 13:23 Jeżeli ktoś z własnego doświadczenia zna - i może polecić - jakiś niedrogi hotelik (hostal, pensión, cokolwiek) w centrum Barcelony, będę baaardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Barcelona - tani hotel? 08.04.03, 09:39 Mogę polecić hostal w samym centrum przy Placa Reial (zaraz za rogiem wychodzi się na Ramblas) - nazywa się Kabul, mieści sie starej kamienicy przy tym placu, maja swoją stronę internetową przez którą można zrobic rezerwację (www. kabul- hostel.com). Pokoiki nieduże, są lockery, łazienki po remoncie, czysto, śniadanko (kawa i pyszna drożdżowa buła) w cenie, stały dostep do internetu w salce klubowej gratis, piwko itp. urządzenia też na miejscu no i podstawowa sprawa - wszędzie blisko, bo zaraz o rzut beretem jest Barri Gotic, z placu wychodzi się bezpośrednio na ramblas, do Portu i na Placa Catalunya też bliziuchno. Tuż przy hotelu (na Ramblas) - stacja metra (Liceu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Barcelona - tani hotel? IP: 217.153.52.* 08.04.03, 11:21 Miriam, bardzo dziękuję, zaraz poszukam sobie strony tego hotelu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Barcelona - tani hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 14:08 W Barcelonie jest hotel Formule 1 tel.935708090 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: Barcelona - tani hotel? IP: 156.24.228.* 15.04.03, 19:46 Sprawdz na www.zwiedzaj.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Barcelona - tani hotel? IP: 217.153.52.* 16.04.03, 08:55 Dzięki za odpowiedzi, niestety, ciągle szukam. Zwiedziłam już chyba wszystkie możliwe strony internetowe, niestety, bez rezultatu. Dwa lata temu poszło dużo łatwiej,można było zrobić rezerwację mailem lub telefonicznie bez niczego, teraz wszystkie hotele wymagają numeru karty kredytowej, Visa Electron chyba się do tego celu nie nadaje? Co do hotelu Formule 1, to o ile się nie mylę, hotele z tej sieci są na peryferiach, a mnie chodzi o centrum! No i będę tam sama, więc hostale typu schroniskowego, z wieloosobowymi salami, też odpadają. Miałam nadzieję, że ktoś po prostu mieszkał w Barcelonie w jakimś tanim, a porządnym hoteliku i może coś polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Barcelona - tani hotel? 16.04.03, 11:36 No tak, Kabul wymaga karty bo oni pobierają jakąś tam niewielką booking fee która jest potem odliczana przy rozliczeniu za noclegi. A Elektronem tego nie zrobisz. Obawiam się, że większości hoteli i hosteli tak jest więc beż "regularnej" Visy lub Mastercarda się nie da - może któreś z Twoich rodzicó ma taką kartę i mółyby Ci pomóc?.Formule 1 w Barcelonie jest - jak większość hoteli tej sieci daleko od Centrum. Sprawdzałaś możliwości poprzez www.europeanhostals.com lub www.hostelseurope.com??? Ja np. niedawno szukałam noclegów w Madrycie na lipiec i bez problemu przez ten drugi adresik udało mi się znaleźć dobry nocleg w rozsądnej cenie w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Barcelona - tani hotel? IP: 217.153.52.* 16.04.03, 13:03 Dziękuję za pomoc, ten drugi adres jest rzeczywiście świetny - ale cóż, w dalszym ciągu ten sam problem - brak karty. Trudno, spróbuję może jakoś inaczej sobie poradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarCamper Re: Barcelona - tani hotel? IP: serverLAN.4pr.pl:* / 192.168.0.* 16.04.03, 13:47 Zajrzyj tutaj, niedrohi hostel w samym centrum (Las Ramblas) posiadający tanie jedynki (25-29Euro) --> www.barcelona-on- line.es/locals/hostatjaments/benidorm/ rezerwację można zrobić telefonicznie (z tego co piszą) Gdyby nie pasowało, poszukaj na stronach lestgo, mają spory wybór tanich noclegów --> www.letsgo.com/BARC/10-Accommodations-9 (u dołu po środku wybierz dzielnicę, potem ulicę i masz...) btw. kiedy się wybierasz? Jeśli teraz, niedługo, to nie musisz chyba robić rezerwacji... Ja też się wybieram do Barcelony (między innymi), jadę pod koniec maja (ok.20- 22) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Barcelona - tani hotel? IP: 217.153.52.* 16.04.03, 15:27 Dziękuję bardzo :), teraz już wychodzę z pracy, ale jutro spróbuję odwiedzić tę stronę i może coś z tego będzie. A wybieram się do Barcelony dopiero na początku sierpnia, więc czasu jest niby sporo, ale z doświadczenia już wiem, że lepiej to zacząć załatwiać jak najwcześniej. A Tobie życzę miłego pobytu w Barcelonie! Odpowiedz Link Zgłoś
sebmagda Re: Barcelona - tani hotel? 25.05.03, 00:48 To jest dobra i sprawdzona oferta. 80.32.143.108/barcelona/oferta1.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abs Re: Barcelona - tani hotel? IP: *.bmj.net.pl 25.05.03, 10:58 Hotel F 1 w Barcelonie (wł. Mollet) jest co prawda właśnie w Mollet, ale : -w zeszłym roku pokój "1,2,3" kosztował 25 €, - tuż-tuż jest stacja kolei, która w 20 minut zawozi do Paseig de Gracia skąd do Ramblas kika kroków, a wszędzie blisko metrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Barcelona - tani hotel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.03, 10:56 Byłem w Hiszpanii już wiele razy.Na początku wydawało mi się, że jadąc w środku sezonu będą kłopoty ze znalezieniem noclegu, że będę musiał szukać na obrzeżach miasta itd. Nic podobnego! Niedrogich hostales y pensiones jest bardzo dużo i największe ich nagromadzenie jest w centrach turystycznych miast, na starym mieście itd. Teraz, mając już pewne doświadczenie, jadę w ciemno, przelecę się po 1-, 2-gwiazdkowych hostales, pensiones, zaklepię sobie pokój wstępnie na godzinę i wybiorę najfajniejszy. Ważne, aby szukać pokoju w południe a nie wieczorem, bo wtedy rzeczywiście mogą już być problemy z tymi tańszymi. To dotyczy dużych miast (Barca, Sevilla, Madrid, Cadiz) ale w znanych, obleganych miejscowościach nadmorskich może być inaczej. Ew. poszukaj na stronie: www.bcn.es/cgi-bin/pt.pl?url=/castella/directoris/welcome.htm?tema!P0301001&i=e oraz: www.barcelona-on-line.es/eng/index.asp Odpowiedz Link Zgłoś