Dodaj do ulubionych

Gdzie oprocz Barcelony

IP: 81.219.233.* 19.03.07, 20:09
Czesc,
We wrzesniu lece do Barcelony. Chce tam zostac 2 dni a reszte poswiecic na
zwiedzanie okolic. Ale czy warto? Osoby ktore byly w Barcelonie mowia ze w
poblizu (do 200km) nic tam nie ma ciekawego. Jaka jest wasza opinia? Wiem tez
o gorach Monteserrat ale czy cos jeszcze jest tam do zobaczenia? Prosze
pomozcie
Dzieki
Emilia
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: Gdzie oprocz Barcelony 19.03.07, 21:29
      Jeśli miasto - to np. Tarragona.
      Jeśli klasztory - to np. Monestir Santa Maria de Poblet.
      Jeśli piękne widoki - to Pireneje, np. w okolicy Andory...

bah77
      • Gość: af-bcn Ale czy warto ????? IP: 212.0.123.* 19.03.07, 22:00
        MyslE Ze 2 dni na zwiedzanie B. to maLo,
        www.poloniamadryt.net/forum/viewtopic.php?t=3277
        ale to Twój wybór,
        Co do Katalunii 'poza B' - jesli przejrzysz przewodnik lub fora netowe to
        znajdziesz wiele propozycji -
        fakt, duZo zaleZy od tego co uwazasz za ciekawe i ile to jest 'reszta czasu'...
        • Gość: af-bcn link Katalunia , nie Barna IP: 212.0.123.* 24.03.07, 23:54
          www.poloniamadryt.net/forum/viewtopic.php?p=10950#10950
    • Gość: gość Re: Gdzie oprocz Barcelony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:07
      nie ma nic ciekawego?! weź pierwszy lepszy przewodnik - i spróbuj dotrzeć
      chociaż do - wg mnie - standardów typu Girona, Figueres - muzeum Dalego robi
      wrażenie na każdym, laiku też; a to juz wycieczka z BCN na 1 dzień. NO i BCN w
      2 dni to dasz rade objechać busturisticem i dużo zobaczyć - żeby wiedziec,
      gdzie trzeba wejść ;-) Sama Sagrada jest na pół dnia - z rundką po schodach, a
      nie windą ;-)Najpierw czytać potem forum jako uzupełnienie wiedzy - ale to już
      sie zrobił syndrom naszych czasów - więc emocje mnie poniosły. Mam nadzieje, że
      za bardzo nie uraziłam autora wątku.
      • xulu Re: Gdzie oprocz Barcelony 20.03.07, 09:51
        oczywiscie ze jest wiele, male kolo i wiele do zobaczenia girona-banyoles-
        besalu-olot-("jak chcesz wyzej polecam ,ripoll")-figueres-girona no tylko ze
        to "kolko" to 2-3 dni.
      • Gość: Emilia Re: Gdzie oprocz Barcelony IP: 81.219.233.* 22.03.07, 07:12
        Nie nie urazilas. W niedziele conajmniej 5 h spedzialam na czyaniu roznych
        wypowiedzi na forum hiszpanskim, wiec leniem nie jestem. W Hiszpanii nie bylam
        wiec amm prawo wiedziec gdzie sa polozone najciekawsze miasta.Nie mialam duzo
        czasu na rozmyslanie i chodzenie po sklepach z przewodnikami bo dnia nastepnego
        kupowalam bilet lotniczy. Znam Wlochy ale nie musze od razu znac wszystkich
        innych krajow.
        Dziekuje wszystkim za pomoc. Bilet kupiony, jece we wrzesniu
        Emilia
    • Gość: Pati 12 Re: Gdzie oprocz Barcelony IP: *.chello.pl 25.03.07, 19:53
      No to ci, którzy tak mówią mylą się. Byłam w Hiszpanii 4 razy i mam
      doświadczenie. Polecam sławne grające fontanny, wielkie oceanarium ( robi
      wrażenie, serio!!! ). samo miasteczko jest bardzo zabawowe!!! Nocą jest
      najlepiej. No dobra, wracajac do sprawy, niedalego jest super aqa park.
      Water World jest extra, polecam!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ewa553 Re: Gdzie oprocz Barcelony IP: *.pools.arcor-ip.net 04.04.07, 17:40
        Pati, Ty Barcelone nazywasz "miasteczkiem" czy cos zle zrozumialam?
        • Gość: Leppiej Re: Gdzie oprocz Barcelony IP: 87.223.236.* 04.04.07, 20:57
          No, pod wzgledem powierzchni to BCN nie jest wieksza od Wroclawia :). A ze zyje
          tu oficjalnie 1,5 miliona osob, to spia na zmiane, bo nie ma miejsca aby sie
          mogli wszyscy jednoczesnie polozyc :)
          • Gość: Pati 12 Re: Gdzie oprocz Barcelony IP: *.chello.pl 07.04.07, 16:55
            No, na pewno Barcelona jest większa od Santa Susanna, więc można poweidzieć, że
            jest to duże MIASTO.
        • Gość: Pati 12 Re: Gdzie oprocz Barcelony IP: *.chello.pl 07.04.07, 16:54
          to taka [ieszczotliwa nazwa, przecież wszyscy wiemy, że Barcelona jest ogromnym
          miastem.
    • Gość: fin Re: Gdzie oprocz Barcelony IP: *.bartpl.com 09.04.07, 18:54
      polecam klasztor Montserrat, fantastyczne miejsce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka