Dodaj do ulubionych

ceny biletów wstępu w Barcelonie

12.04.07, 10:17
Wybieram się w maju na 5 dni - w planach standardy Barcelony + wycieczka do Montserrat. Ktos mnie oświeci ile trzeba kasy na bilety wstępu? Choćby tak orientacyjnie...
Obserwuj wątek
    • z-o-s-i-a Re: ceny biletów wstępu w Barcelonie 12.04.07, 11:33
      Tu znajdziesz linki do stron muzeów w Barcelonie:
      www.spain-barcelona.com/barcelona/museums.htm
      Wybierz to, co chcesz zobaczyć i sprawdź aktualne ceny.

A tu jeszcze wątek z zeszłego roku o Montserrat, tylko podane ceny mogą się
      trochę zmienić, ale na podlinkowanych stronach znajdziesz już te aktualne:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=204&w=38512813&a=38512813
    • Gość: natka Re: ceny biletów wstępu w Barcelonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 18:35
      Wlaśnie wrócilam :)i chętnie podzielę się wiadomościami: bilet do Akwarium
      15,50 euro; wstęp na Nou Camp 11,00 Sagrada 9,00. Do montserrat nie pojechalam
      ale wiem że bilet kosztuje 18 euro, odjazd z Placu Catalunia.
      A na marginesie polecam co odkrylam: z Placu Catalunia (po prawej stronie
      stojąc tylem do La Rambla, przy dużej księgarni)odjeżdża autobus linii 28,
      bilet kosztuje 1,25 (można kupić u kierowcy ale trzeba dac odliczone pieniądze)
      autobusem jedziemy do końca, potem trochę trzeba podejść wyżej do takich
      pomalowanych sprayem ruinek i widok jest przecudowny piękna panorama, widać
      calą Barcelonę plus ośnieżone szczyty w oddalonych Pirenejach. Widok stokrotnie
      lepszy niż z Montjuic.
      • Gość: af-bcn sprostowanie : do Montserrat z pla. ESPaNYa IP: 212.0.123.* 12.04.07, 19:35
        a nie catalunia

o cenach wstEpu niestety nic nie dodam, ale Zosia juz podaLa wskazowke

pozdr.
    • z-o-s-i-a Euro<26 12.04.07, 19:28
      Osobom przed 30 rokiem życia polecam wyrobić sobie jeszcze w Polsce kartę
      Euro<26, bo w Hiszpanii jest na nią bardzo dużo zniżek. Oni nazywają ją Carnet
      Joven/Carnet Jove. Oprócz tego daje ona ubezpieczenie (jest też tańsza wersja
      karty bez tej opcji) i zniżki również w Polsce.
      Tu można się więcej o niej dowiedzieć:
      euro26.pl/
    • Gość: mermaid Re: ceny biletów wstępu w Barcelonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 20:54
      A jeśli chodzi o Sagrade Familie to warto jest tam wchodzić do środka. Bo z tego
      co kiedyś tam byłam to powiedziano mi, że wnętrze to plac budowy i i tak się nic
      nie zwiedzi. A teraz chce jechać jeszcze raz do Barcelony i może się coś
      zmieniło w środku...?
      • z-o-s-i-a Sagrada Familia 12.04.07, 21:24
        Ja nie żałuję, że weszłam, ale oczywiście nie każdemu musi się tam podobać.
        Ostatni raz w środku byłam chyba w zeszłym roku, ale nie sądzę, żeby się jakoś
        bardzo zmieniło. A tu można zobaczyć na zdjęciach jak to mniej więcej wygląda:
        www.flickr.com/search/?q=sagrada+familia+inside&m=text
        W środku oczywiście nie ogląda się tylko placu budowy, jest też muzeum, można
        obejrzeć projekty, wizualizacje ukończonej budowli, zdjęcia, filmy itp.
        Polecam wybrać się tam rano, zaraz po otwarciu, bo oczywiście później są
        straszne tłumy i jeśli się chce wjechać/wejść na górę (55 lub 65m) to trzeba
        się liczyć z czekaniem w kolejce nawet 40 minut (albo i dłużej) i to nie tylko
        do windy, ale i do schodów, a rano nie ma takich problemów.
        • Gość: gość Re: Sagrada Familia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 21:55
          warto schodami - te widoki z wież, mozaiki z bliska, panorama miasta -
          rewelacja - wszystko wynagradza setki schodów. Czsami do schodów nie ma kolejek
          w ogóle ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka