Dodaj do ulubionych

teneryfa, ach teneryfa...

18.05.03, 20:59
Bardzo, bardzo chcielibysmy tam pojechać w tym roku... ale przejrzałam oferty
biur podróży i niestety... raczej mnie nie stać :-((((((
Pomyslałam żeby zorganizować taki wyjaz samodzielnie, przecież muszą tam być
jakieś prywatne kwatery typu np. pensjonaty a nie tylko hotele min. trzy
gwiazdki :-)
Co o tym myślicie? Mozna w ten sposób? Będzie taniej? Ktoś ma jakies
doświadczenia, rady? A może ktoś poleci konkretne miejsce?
Marzy nam się plaża z atrakcjami - dzieci też chcą jechać :-)
Wszelki odzew bardzo bardzo mile widziany...
Obserwuj wątek
    • Gość: Diablo Re: teneryfa, ach teneryfa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 15:03
      Czesc Szymanko!
      No rzeczywiscie, tu sie z Toba zgodze, ze Teneryfa to piekne miejsce...byłem,
      widziałem i zachwyciłem sie...
      Co do cen, to niestety taki jest przedział cenowy na rynku. Kanary nie należą
      do ofert najtańszych, w szczególności ze względu na koszty przelotu. Nie
      zapominaj, ze Wyspy Kanaryjskie położone są na szerokości geograficznej
      południowego Maroka! To jest 6 godzin lotu, więc dwa razy dalej niż w reonj
      wysp greckich czy Turcji.
      Ceny apartamentów na miejscu rzeczywiście są dosyć atrakcyjne - jeśli nie
      zależy Wam na wygodach. Dla osób chcących zjeździć wyspę, można znaleźć
      apartament poniżej 25euro dziennie, ale jak rozumiem do pobytu z dziećmi
      potrzeba lepszego standardu obiektu!
      Pamiętaj również, że jakkolwiek byś nie leciała, sam przelot to około 1500pln/
      osobę.
      Poza tym, Teneryfa jest droga ze względu na poziom cen, jakie zaakceptowali
      turyści z Wielkiej Brytanii, bo to głównie oni tam urzędują i stąd takie ceny
      napolskim rynku.
      Sądzę jednak, że możesz poczekać na jakąś ofertę last minute i wtedy
      zdecydować się na wyjazd - to obniży koszty!
      Jakby coś - służę pomocą,
      Diablo
      fresh01@2com.pl
    • Gość: Iterb Re: teneryfa, ach teneryfa... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 18:55
      Wyspa - rewelacja! Byłam w ubiegłym roku, polecam wszystkim z całego serca.

Jeśli chodzi o koszty to warto polecieć na wyspy, jesienią. Słonecznie, b.
      ciepło - także wieczorami, a ceny niższe. Spędziłam 2 tygodnie w październiku:
      temperatury w dzień około 30 stopni, ale wieje przyjemny wietrzyk więc się nie
      gotujesz. Wieczorami bywało 20 - 25 st.; woda cieplutka, plaże duże nie
      zatłoczone. Polecam.

I nie zapominajmy o zakupach - tu jest strefa bezcłowa!
    • Gość: Anka Re: teneryfa, ach teneryfa... IP: *.zzgnig.com.pl 17.06.03, 12:21
      W zeszłym roku, we wrześniu spędziliśmy 2 tygodnie na Teneryfie - rewelacja,
      gorąco polecam. My nie mieliśmy odwagi żeby wybrać się sami, więc kupiliśmy
      wycieczkę w biurze podróży. Oczywiście czekaliśmy na last minute i znaleźliśmy
      w TUI hotel 3*. Zapłaciliśmy 3 tys. na osobę. Nie jest to mało, ale jak na
      Teneryfę to była bardzo dobra cena.
    • Gość: Barni Re: teneryfa, ach teneryfa... IP: 212.14.15.* 17.06.03, 15:38
      Mozna czasami trafic perelki. My w grudniu 2000 ( wtedy jeszcze nie bylo Euro)
      znalezlismy oferte last minute 4* hotelu Las Vegas z 2 posilkami za 1540 zl na
      osobe z niemieckiego FTI i bylo bardzo dobrze. Podobnie rok pozniej za
      rewelacyjna cene 800 zl na Cypr tez z tego biura tez do 4* ale tylko ze
      sniadaniami. Ale obecnie nie ma tego operatora zadne biuro w Szczecinie. Na
      lotnisku w Berlinie mozna znalesc czasami tanie przeloty na Teneryfe.
      Generalnie bardzo polecam Teneryfe o kazdej porze roku a szczegolnie gdy u nas
      jest juz zima.
      • Gość: Beata Re: teneryfa, ach teneryfa... IP: *.acn.pl 29.06.03, 16:12
        Polecam hotel Panderosa. To wprawdzie 3+, ale jest bardzo ok. Jest blisko plaży-
        3 minuty piechotka. Znajduje sie pomiedzy Playa de las Americas a Costa Adeye,
        więc wszedzie blisko. Były to bardzo fajne wakacje. Bylismy z TUI. Koszt za 2
        osoby 6 tysiecy za 2 tygodnie. Na miejscu zamieniono nam pokój na apartament,
        bo stwierdzilismy, że jest zbyt mały.Zaproponowano nam w ramach przeprosin
        tydzien gratis, bo to hotel rodzinny.
        Pozdrawiam. Warto tam jechac.
        • Gość: icaro Re: taka sobie... IP: 202.142.95.* 29.06.03, 21:06
          tenerife to kawalek poludniowj ameryki.nie ma nic wspolnego z hiszpania...
          polecam hotel(last minute lub cos podobnego),zadna kwatera nie zatapi ci
          serwisu hotelowego!!tenerife nie jest strefa bezclowa!!! po prostu ze wzgledu
          na odleglosc od hiszpanii maja inny rodzaj podatkow!!! rzeczywiscie jest taniej
          niz na peninsula!! pozdrawiam z hiszpanii.P.D. w sezonie pensjonaty rowniez
          podnosza swoje ceny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka