Dodaj do ulubionych

PARK ROZRYWKI Universal Mediterranea

IP: *.um.poznan.pl 27.05.03, 11:37
Czy ktos był w Parku Rozrywki Universal Mediterranea w Port Aventura???
Ciekawa jestem czy warto tam jechać? Dla dzieciaków to pewnie radocha ale czy
dla dorosłych też? Jesli ktoś zna te tereny to będę wdzięczna za bliższe info
ile km jest do Walencji i czy mozna tam dojechac pociągiem albo busem?

Wielkie dzięki

Obserwuj wątek
    • Gość: czekolada Re: PARK ROZRYWKI Universal Mediterranea IP: *.go.net.pl / 192.168.1.* 27.05.03, 15:30
      byłąm tam 2 lata temu, w tym roku też jadę, tak mi się podobało. wbrew pozorom,
      więcej bawi się tam dorosłych niż dzieci. Generalnie, jest to coś na kształt
      Disneylandu,podzielone na 4 krainy- Polinezja, Chiny,Dziki Zachód i Meksyk.
      Zachwyciło mnie,że w każdej z krain wszystko jest doskonale wkomponowane,
      dbałość o najmniejszy szcegół. Niektóre atrakcje sa naprawdę przerażające,
      dzieciom nie polecam... Zwykle wycieczka organizowana przez rezydenta odbywa
      się wieczorem- do północy, gdyż w dzień jest zbyt gorąco. Radzę zabrać ze sobą
      kostium kąpielowy i ręczniki, w Polinezji większość kolejek to różne "wpadanie"
      do wody- bezpieczne, ale nie jest zbyt przyjemnie potem chodzić przemoczonym.
      Ogólnie szczerze polecam, Port Aventura podobał mi się bardziej niż podparyski
      Disneyland.
      Aha, znajduje się on w okolicach Terragony, około 40 minut jazdy z Barcelony.
      Najlepiej pojechać autokarem, bo park znajduje się na odludziu i nie sądzę,że
      można tam złapać pociąg.
    • Gość: PABLO Re: PARK ROZRYWKI Universal Mediterranea IP: *.renault.fr 29.05.03, 11:08
      Super frajda!
      Port Aventura robi (przynajmniej na mnie) zdecydowanie lepsze wrażenie niz paryski Disneyland.
      Polecam link:
      www.portaventura.es/
      wstęp:
      dorosli - 34E
      dzieci - 27E
      ale są też opcjke biletów dwudniowych, które sa bardzo atrakcyjne.

Pozdrawiam
      PABLO
    • Gość: fugasi Re: PARK ROZRYWKI Universal Mediterranea IP: *.chello.pl 07.06.03, 19:55
      super rozrywka, byłem w zeszłym roku i napewno jeszcze raz tam pojadę. Jeden
      dzień to za mało aby wszystkiego spróbować a na parę atrakcji masz ochotę pójść
      pare razy. Najlepiej jest wybrać wieczorną opcję gdyż jest tam dużo mniej ludzi
      i nie ma już tak długich kolejek
    • Gość: jkk2 Re: PARK ROZRYWKI Universal Mediterranea IP: *.crowley.pl 19.06.03, 18:54
      Wlasnie wrocilem.Bylem na Costa Dourada w Calafell.Park to cos nie
      powtarzalnego.Fantastyczne powiazanie przyrody z rozrywka.Tego sie nigdy nie
      zapomnie.Bilety byly w cenie 25.5 euro do lat 12, 32 pozostali.A delfinarium w
      Barcelonie ok.13 euro.... A jaka roznica .Sprawdzcie sami.Jesli ktos to czyta
      i jest przed wyjazdem to prosze o wyrazenie swojej opinii po powrocie.
      Pozdrawiam i polecam.To jest to.Fantastyczny przerywnik zajegania na plazy.
      jkk2
      • Gość: jkk2 Re: PARK ROZRYWKI Universal Mediterranea IP: *.crowley.pl 19.06.03, 18:55
        Pardon, mialo byc zalegania a nie zajegania.jkk2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka