ulek_bulek 14.07.03, 10:29 Czy ktoś był tam ze Scanem? Hotel ma tylko 1*, więc nie wiem czy to nie jakaś ruina? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maraska Re: Hotel Riomar Majorka IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 14:52 Hej wlasnie wrocilam z Majorki, nie bylam w hotelu Riomar, widzialam go z zewnatrz wyglada ok jak na hotel sredniej klasy. Rozmawialam tez z ludzmi, ktorzy w nim nocowali i wlasciwie narzekali tylko na bark klimatyzacji:-) ale podobno jedzenie dobre, wiec chyba spoko. poza tym hotel fajnie polozony bo nad samym morzem, z drugiej strony oznacza to jednak pewien halas w nocy, bo jest przy nadmorksiej promenadzie. My bylysmy w hotelu Leblon, to druga linia od plazy, i juz nam halasy nie przeszkadzaly. Spanie oczywiscie przy otwartym oknie bo tez bez klimy i inaczej sie nie da:-) A w ogole jak masz wybor to moze polecialabym hotele w Zatoce Alkudijskiej, tam sa moim zdaniem najlepsze plaze albo Paguere, bardzo ladna miejscowosc na zachodzie od Palmy. Spokojniejsza niz L'Arenal. Ale to juz zalezy czego szukasz. jezli mas zjakies pytania to w maire mozliwosci chetnie odpowiem:-)] pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zebroid Re: Hotel Riomar Majorka 21.07.03, 15:33 a jak wogóle Arenal się prezentuje, fajnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: Hotel Riomar Majorka IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 21:53 Wiesz to zalezy co kto lubi. Plaza jest fajna, nie za szeroka ale dlugasnnnnaa, wiec raczej nie ma problemu ze znalezeiniem miejsca lezacego:-). Piasek, przy brzegu w wodzie leza sporej wielkosci kamloty przez ktore sie trzba przedrzec zeby dotrzec znowu do piaszczystego dna i potem juz jest fajnie. Ale i tak najfajniejsza plaza jest na polnocy w Zatoce Alkudijskiej, o czym juz pisalam. zaraz przy plazy, rownie dlugasna jest promenada ze sklepami wszelakiech masci, kawiarniami czy restauracjami, potem rzad hoteli, potem nastepny i nastepny... i chyba koniec, wlasciwie cale zycie koncentruje sie na promenadzie. Sa tez oczywiscie dyskoteki, cale mnostwo, wystarczy sie wybrac na spacer wieczorme a zaczepi Cie przynajmniej kilkunastu naganiaczy. Nie ma tam zadnego centrum... no moze jest ale takie na wyrost. jest bardzo dobre polacznie z Palma, autobusowe. Ja osobiscie wole inne klimaty, cos bardziej urokliwego, spokojnego, ale w Arenalu tez sie zle nie czulam... zlazilam promenade wszerz i wzdluz kilka razy, bo... po prostu nie ma gdzie chodzic. Na dyskotece zadnej nie bylam, bo akurat bylam w takim a nie innym towarzystwie. Nie wiem co jeszcze Cie interesuje? Generalnie mysle ze dla mlodych ludzi, czy dla kogos kto chce miec dobra baze wypadowa Arenal jest OK, ale to taka masowka turystyczna, poza tym dzieli sie jakby na dwie czesci (przynajmniej ja to tak odebralam) w jednej sa po prostu bardziej ekskluzywne hotele. Pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foo Re: Hotel Riomar Majorka IP: *.rydygier.tpnet.pl 26.07.03, 12:53 bylem w Arenalu przed 3 laty- jesli chcesz sie wyszalec pod kazdym wzgledem jest super- w nocy masa dyskotek, przejdziesz sie promenada - rewia modelek, na plazy opalanie sie nie w topless jest po prostu w zlym guscie..., w dzien mozesz poplywac na surfie albo ponurkowac - jest pare szkol nurkowania w okolicy, poza tym ja pozyczylem sobie scigacza na 2 dni - majorka to straasznie mala wyspa ale drogi sa w sam raz..- polecam arenal dla ludzi przed 40 stka bez dzieci- to jest strzal w 10... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARSI Re: Hotel Riomar Majorka IP: *.bunkier.tbg.net.pl 22.07.03, 00:01 CZE, Z JAKIEGO BIURA BYŁEŚ W LEBLONIE?? CZY Z OFERTY KATALOGOWEJ CZY LAST MINUT?? ILE CIE WYNIÓSŁ KOSZT POBYTU? PLS O INFO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: Hotel Riomar Majorka IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 16:36 tak na szybko bi nie mam za duzo czasu Bylam z Fischera, kosztowalo mnie to 349 euro + 117 zl oplat lotniskowych. Oferta last minute, kupiona na trzy dni przed wylotem. To na razie tyle, pozdrawiam B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Hotel Riomar Majorka IP: *.coco.pl 24.07.03, 15:34 Bylem w tym Hotelu miesiąc temu.Prezentuje sie on całkiem przyzwoicie.Swym standardem duzo nieodbiega od 3 gwiazdkowego Encanta. Jedyną wadą jak i w wiekszosci hoteli w tej czesci miejscowosci to brak klimatyzacji.Radzę ci zebyś postarał sie o pokój z widokiem na morze gdyz tam po tamtej stronie słonce pojawia sie dopiero około 11 godziny.Pokoje od strony ulicy narazone sa na temperature 40 stopni juz od wczesnych godzin porannych(co bardzo utrudnia zycie).Hotel usytuowany jest pomiedzy Mc Donaldem,a Burger Kingiem.(Polecam Doner Kebab obok Burger Kinga). Polecam takze korzystanie z komunikacji miejskiej.Mozna wszedzie dojechac gdzie sie chca i duzo taniej niz oferuje to scan w swoich wycieczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio Re: Hotel Riomar Majorka IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 00:16 riomar:), ma 2 gwiazdki, ale w zupelnosci wystarcza--jego atutem jest polozenie w samym centrum miejscowosci-okolo 10minut spacerem od najlpeszej dyskoteki na wyspie czyli riu palace-placisz 12 euro a napoje masz do oporu w kazdej ilosci-w tym alkocholowe, do tego roznego rodzaju atrakcje czyli wystepy, streapteasy-wybory miss mokrego podkoszulka--- wszystko na najwyzszym poziomie-do innych nie warto chodzic. Hotel jest przy samej plazy okolo 20metrow, i ja akurat trafilem pokoj z widokiem na morze--az sie nie chcialo wychodzic z pokoju bo balkon byl duzy i mozna sie bylo na nim opalac, hotel dodatkowo lezy miedzy mc tele pizza a burger kingiem, w poblizu jest dobry kebab co jest wazne bo jedzenie w hotelu jest lekko mowiac do dupy ale da sie przezyc, szczegolnie ze ja nie chodzilem na snaidania bo wracalem o 5-6 rano i nie dalo rady wstac. Pokoje sa czyste i schludnie urzadzane--czego chciec wiecej. jakbym jechal drugi raz to tylko do riomar ze wzgledu na jego polozenie, nie tylko przy plazy ale tez blisko atrakcji. na majorke nic lepszego nie potrzeba.:):):) jedyne co mi przeszkadzalo to natreci na ulicach--czyli ludzie ktorzy chca sprzedac albo wycieczki albo zachcecic do wejscia na disco czy do pubu, czy tez murzyni handlujacy tandeta-------jest gorzej niz w egipcie. Takze jesli majorka to riomar jak najbardziej, chyba ze ktos chce miec lepszy hotel, bo standart jest podstawowy ale poza tym same plusy. Odpowiedz Link Zgłoś