Gość: josana IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 26.08.03, 07:28 Czy do Alcosebre (wyjazd z Triadą)na plażę trzeba mieć buty plastikowe? Czy przydaje sie do pływania fajka i okulary? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike_ Re: Hiszpania - Alcosebre 26.08.03, 11:17 buty plastikowe? nie raczej nie, ale można wziąć jeśli się pójdzie na plaże kamienistą, a tam na pewno przyda się maska, fajka, płetwy... naprawdę warto tam ponurkować i "połowić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowiczka Re: Hiszpania - Alcosebre IP: *.MAN.atcom.net.pl 27.08.03, 11:10 ja wlasnie wczoraj wrocilam z Alcossebre i polecam to miejsce jest super! Pytas czy potrzebane sa klapki hmm napewno do chodzienie po plazy ale ja wolalam chodzic boso :) a okulary i fajka tez se przydaja. Zycze udanego wypoczynku !!! Jest to wspaniale miejce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josana Re: Hiszpania - Alcosebre IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 27.08.03, 14:09 Gość portalu: urlopowiczka napisał(a): > ja wlasnie wczoraj wrocilam z Alcossebre i polecam to > miejsce jest super! Pytas czy potrzebane sa klapki hmm > napewno do chodzienie po plazy ale ja wolalam chodzic > boso :) a okulary i fajka tez se przydaja. Zycze udanego > wypoczynku !!! Jest to wspaniale miejce Dzięki za odpowiedź! Napisz co tam robiłaś - jakie atrakcje oprócz plaży. Gdzie warto się żywić (tanio i dobrze). Jakie wycieczki byś proponowała. Czy mam wziąc ze sobą składany leżak plażowy (taki mały)? Bo jeżeli na plaży są do wynajęcia po 10 euro...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urolopowiczka Re: Hiszpania - Alcosebre IP: *.MAN.atcom.net.pl 27.08.03, 15:35 Gość portalu: josana napisał(a): > Gość portalu: urlopowiczka napisał(a): > > > ja wlasnie wczoraj wrocilam z Alcossebre i polecam to > > miejsce jest super! Pytas czy potrzebane sa klapki hmm > > napewno do chodzienie po plazy ale ja wolalam chodzic > > boso :) a okulary i fajka tez se przydaja. Zycze udanego > > wypoczynku !!! Jest to wspaniale miejce > > Dzięki za odpowiedź! Napisz co tam robiłaś - jakie atrakcje oprócz plaży. Gdzie > > warto się żywić (tanio i dobrze). Jakie wycieczki byś proponowała. Czy mam > wziąc ze sobą składany leżak plażowy (taki mały)? Bo jeżeli na plaży są do > wynajęcia po 10 euro...? Ja bylam tam tylko na 8 dni zwiadzilam barcelone - polecam warto ta wycieczke wykupic i Valencje - tez jest przepiekna. jezeli chodzi o restauracje w alcossebre to najlepsza je La pergola przy apartamentach arcos I polecam zreszto jest tam kelnerka polka ktora zawsze pomoze. jedzienie jest bardzo dobre sa tam przygotowane zestawy obiadowe czyli dwa glowne dania + deser + wino + woda + kawa wszystko razem za jedyne 9 euro - to jest tanio tam. Pytasz o lezaki tak polecam wziasc po co placic za ich. jest tam super luzie symaptyczni i opieka znakominta ze strony Triady. Przy okazji podrowienia dla Piotra P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietruszka Re: Hiszpania - Alcosebre IP: *.topole.waw.pl 27.08.03, 19:23 hmmm no ja też właśnie wróciłam.byłam tam 15 dni. Co do opieki Triady to miałabym pewne zastrzeżenia...rezydent owszem, wyznaczył miejsce zbiórki ale potem kluczyliśmy autokarem i miałam problemy ze znalezieniem tej pergoli-tam był ten punkt spotkań.zastanawiam się tylko, co by było, jeżeli coś nagle by mi albo mojej znajomej się stało-nie miałyśmy nawet telefonu rezydenta.ale ok, być może to nasze gapiostwo. tak, czy siak, alcossebre to z pewnością nie jest mieścina dla ludzi, którzy chcą sie wyszaleć-w pubach-disco same szczyle, a w jedynej normalnej dyskotece- Sethi prawdziwe imprezy są tylko w sobotę. No i Hiszpanie-przynajmniej tam-są piekielnie nachalni-gorzej niż Włosi:)))))) co do plaż-generalnie są 3...2 piaszczyste i jedna kamienista.te kamienie są strasznie uporczywe, więc jak chcesz, to zabierz jakieś butki.knajp dużo- szczególnie na bulwarze.ja często chodziłam właśnie tam, a w szczególności do jednej...nie pamiętam jej nazwy, ona była jakby bardziej w głębi-tuż pod jakimś hotelem.ale właśnie tam była genialna tortilla...mniam! Barcelona przepiękna, więc polecam gorąco. mam nadzieję,że będziesz się dobrze bawić-bez przykrych sytuacji (czyli na przykład szarpania się z kolesiami, którzy chcieli mnie i moją znajomą zaciągnąć siłą do pokoju...).ostrzegam-nie zadawać sie z przypałami! pozdroovki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bynek Re: Hiszpania - Alcosebre IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 27.08.03, 23:19 Alcossebre to bardzo spokojna miejscowość .Raczej nieciekawa .Plaża piaszczysta (z brudnym piaskiem) ,woda o kiepskiej przejrzystości . Nuuuuda!!! Do Barcelony daleko,ponad 200 km. Jeżeli już musisz tam pojechać to na pewno warto wpaść do Peniscoli ok. 30 km (ładna miejscowość , ładne plaże , ciekawy zamek templarjuszy oraz do Moreli 60 km. Barcelona jest oczywiście wspaniała ale to dwie godziny jazdy autostradą. Buty raczej niepotrzebne . Przyjemności!!! pzdr. Bynek Odpowiedz Link Zgłoś