Gość: paul1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 21:25 Wróciliśmy z wybrzeża Costa del Sol, miejscowość Benalmadena, hotel Club La Roca. Wczasy z B.P. Itaka. Zainteresowanym odpowiem na pytania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nelly Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: *.um.krakow.pl 15.07.08, 15:15 Witam! Wybieramy się na Costa del Sol we wrześniu. Jedziemy na własną rękę i szukamy cichej i spokojnej miejscowości bez tysiąca dyskotek, ogromnych hoteli, itp. Czy Benalmadena to coś dla nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul1 Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: 213.186.70.* 15.07.08, 15:41 Benalmadena to jedna z najspokojniejszych miejscowości na Costa del Sol. Wieczorami można bez problemu relaksować sie spacerem promenadą lub brzegiem morza. Troszkę głośniej jest w porcie jachtowym no i promenadą w kierunku Torremolinos. My też szukaliśmy spokojnej okolicy, gdyż byliśmy z dwuletnim dzieckiem. Chętnie odpowiem na inne pytania. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil.ky Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 22:07 Wyjeżdzam do tego hotelu 01.08 również z Itaką. Bardzo proszę o infornację jak najłatwiej dostać się do Malagi ( jak daleko stacja kolejki i jak długo jedzie, jak daleko znajduje przystanek się przystanek autobusu),Jak dojechać do Corboby, jak ogólna ocena hotelu w stosunku do opisu z oferty.Dziękuję za informacje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul1 Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 22:31 Witam, my do Malagi podrozowalismy autobusem miejskim za 2,5 euro w jedna strone za dwie osoby. Przystanek jest około 100m od hotelu. Autobusy jezdza dosc czesto i sa klimatyzowane. Podrozowalismy z naszym dwuletnim synem i bylo OK. Poza tym w Maladze wykupilismy bilet na autobus pietrowy (jak w Anglii), który obwoził turystów po miescie za ok.14 euro od osoby. Naprawdę warto. Wypożyczyliśmy takze samochód, ktorym bylismy w Rondzie (szczególnie polecam, urocze miasto i piękne krajobrazy podczas podrozy gorskimi kretymi drogami) i Marbelli. W Cordobie i Granadzie nie bylismy bo z dzieckiem nam odradzili. Hotel jest adekwatny do opisu i standardu wg Itaki. Jedzenie pyszne i urozmaicone. Masz pytania to pisz. Pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi.ky Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 16:39 Dziękuje za informacje, i pozwalam sobie poprosic o więcej:))jak daleko jest market spożywczy od hotelu( mamy HB),jak długo jedzie ten autobus do Malagi, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul1 Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: 213.186.70.* 18.07.08, 10:48 Dyskony spożywczy oddalony jest od hotelu o około 5-10 minut drogi spacerkiem w obu kierunkach, przy głównej drodze. Autobus do Malagi w zależności od godziny i ilości ludzi na przystankach jedzie od 45 do 60 minut. Jeżeli chodzi o jedzenie w hotelu to jest go naprawdę dużo, lecz nie wolno go wynosić poza teren restauracji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil.ky Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 17:02 Jeszcze raz dziękuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul1 Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 22:15 Nie ma za co, polecam sie na przyszłosc i zycze udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hencze Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 18:42 Witam! Również zamierzam wybrać się na Costa del Sol w sierpniu. Zastanawiam się nad wyborem All Inclusive czy HB. Jak daleko jest do lotniska bo nie mogę się doszukać, i czy plaża jest czysta i piaszysta? Jak oceniasz hotel i wyżywienie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul1 Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 21:37 Witam, jesli chodzi o wybor pomiedzy All a HB to wszystko zalezy jaki preferujesz tryb wypoczynku, jesli zamierzasz spedzac czas tylko w hotelu lub na plazy to polecam All, natomiast jesli bedziesz duzo zwiedzac to lepiej HB. My osobiscie mielismy All, ale to tez ze wzgledu na dziecko. Z Benalmadeny na lotnisko w Maladze jest ok. 15km. Plaza jest czysta i ladna, choc piasek nie taki zolty jak u nas nad Baltykiem. Ponadto piasek okolo poludnia jest juz bardzo goracy. Woda w morzu ok. 22 stopnie. Hotel oceniam dobrze, natomiast jedzenie bardzo dobre i urozmaicone. Masz pytania - pisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hencze Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 23:20 Serdeczne dzięki za info, pomogłaś mi sie zdecydować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zielas61 Corrida 27.07.08, 22:32 paul1 - czy wiesz coś na temat ewentualnej możliwości zobacznia corridy? Gdzie najbliżej Benalmadeny można obejrzeć to widowisko, no i za ile?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul1 Re: Corrida IP: 213.186.70.* 28.07.08, 07:56 Witam, my niestety osobiscie nie bylismy, ale wiem ze BP Itaka (w naszym hotelu) oferowalo wyjazd na korride (niestety nie pamietam miejscowosci), chyba w kazda niedziele za 50 euro (miejsca w sloncu) lub 60 euro (miejsca w cieniu). Ale z pewnoscia miejscowe biura tez oferuja takie wyjazdy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zielas61 Re: Corrida 28.07.08, 17:52 dzięki za odpowiedź - idąc tym tropem pewnie Hiszpanie zawiozą mnie tam za jakieś 20-30 Euro. Myślałem o tym, żeby wybrać się samemu, ale nie mogę znaleźć informacji w necie, gdzie najbliżej jest corrida. Podobno gdzieś tam jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Corrida IP: 81.210.21.* 30.07.08, 10:23 Corrida jest ogólnie prawie wszedzie, nie pamietam czy w benal ale na pewno w maladze i torremolinos. Jeśli chodzi o cenę to nawet kupując przed areną to bilety są drogie (w zależności od widowiska) Ja byłam za darmo w Maladze przypadkiem, był to pokaz podczas Ferii, podczas której występowały młode byki oraz początkujący toreadorzy. Jeśli już to polecam takie rozwiązanie, bo płacić za takie widowisko to dla mnie okropne, wyszłam po 1 walce. Jedyne co mi sie podobało to cała sceneria i pokaz, sens corridy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2pslawek1 Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: *.enion.pl 01.08.08, 14:13 Witam, mam pytanie jakie sa ceny jedzenia w hotelu i poza bo coś chciałbym zjeść oprócz sniadania i obiadokolacji, a także jaka jeśt głębokość wody patrząc pod katem żony nie umiejącej pływac oraz dziacka 8 letniego, pozdrawiam, dziekuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul1 Re: Wróciliśmy z Benalmadeny- hotel Club La Roca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 22:09 Witam, niestety nie znam cen jedzenia w hotelu, my mielismy all inclusive. Poza hotelem, np. w knajpkach na promenadzie od 7 -15 euro w zaleznosci od zestawu, piwo 2-3 euro. Jesli chodzi o glebokosc wody to w morzu osoba nie umiejaca plywac zbytnio nie poszaleje, a poza tym woda jest troche zimna. W hotelu sa dwa baseny o glebokosci od 1,4m do 2,2m, oraz brodzik gl. 40cm. Woda ciepla i czysta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś