Dodaj do ulubionych

Naczyniak płaski na twarzy

07.08.06, 09:11
Witam,
Moja córka obecnie 4 lata ma naczyniaka płaskiego na jednej stronie
twarzy,jest po 5 zabiegach laseroterapii-dawka lasera do 14 jedn/cm kw,
większe dawki parzyły skórę. Niestety ze względów finansowych zakończyliśmy
zabiegi (cena zabiegu 1200 zł)Koszty zabiegów byly wysokie ze względu
wykonywania pełnej narkozy za każdym razem, co było obciązeiem dla małego dziecka.
Obecnie czekamy, choć zdajemy sobie sprawę że samoistnie naczyniak się nie
wchłonie.Jest ślicznym dzieckiem i lubi tę swoją ,,plamkę" ale środowisko jest
okropne totalny brak tolerancji, więc jeśli ktoś ma jaką kolwiek informację
jak jej pomóc proszę o kontakt.
Obserwuj wątek
    • viola502 Re: Naczyniak płaski na twarzy 10.08.06, 19:38
      Dzień dobry
      Bardzo drogo płaciła Pani za te zabiegi jesli moge cos doradzić, to instytut
      sharley w Warszawie posiada bardzo dobry laser barwinikowy zabiegi kosztują u
      dorosłych od 150 do 300zł(najtaniej za zabiegi bierze dr. Piwek więc tylko ją
      polecam jest bardzo miła i wyrozumiała) wzależności od powierzchni z tego co
      słyszłam i co pisano tu na forum dla "dzieci" jest jeszcze tanszy zalezy od
      powierzchni, ja wczesniej jezdizłam na rozne lasery ale ten na prawde pomaga
      duzo osob z tego forum własnie tam jezdzi. Niestety nie słyszałam o dobrych
      laserach na kase chorych po prostu nie ma takich ale nie wszytskich stac na
      lasery płatne w ostatecznosci pozostaje lekko przykrywac korektorem lub pudrem
      bo z tego co mowiła mi pani dr. z sharley naczyniaków nie powinno sie wystawiac
      na duze promieniowanie słoneczne więc to dodatkowa ochrona ale pani dziecko
      jest jeszcze małe.

Pozdrawiam.
      • danuta613 Re: Naczyniak płaski na twarzy 11.08.06, 10:42
        Dziękuje ślicznie za odpowiedż.Niestety naczyniaka nie da się przykryć
        korektorem jest zbyt rozległy i zbyt intensywny.Mam prośbę czy posiada Pani nr
        tel: do Pani Piwek?
        Co do wieku dziecka prosze mi wierzyc ze każdy lekarz mówi cos innego,teraz ma 4
        latka czekać do 7 lat?ma Pani jakies doświadczenie jak slyszę..
        • viola502 Re: Naczyniak płaski na twarzy 11.08.06, 12:47
          Proszę o to numer 636 46 64 dodzwoni sie pani do rejestracji a tam Panią umówią
          na konsultację, tylko prosze sie zapisac do dr Anny Piwek bo doktor strasznie
          dużo bierze nie wiem czemu tak jest i kto tym kieruje ale ja tez sie
          przeniosłam do tej pani. W tej chwili mam 24 lata i zgromadziła sporo wiedzy o
          naczyniakach jezdrzac po kilku klinikach az w koncu zatrzymałam sie na sharley
          Odnosnie wieku w jakim robic, tam Pani doradzi pani dr. wiem ze ten laser jest
          bezpieczny nawet dla młodych dzieci, pani dr udzieli wszytskich potrzebnych
          informacji odnosnie zabiegów i laserów i wtedy podejmie pani decyzje.

Życze powodzenia
    • viola502 Re: Naczyniak płaski na twarzy 10.08.06, 19:50
      Zapomniała tez dodac bo pisała Pani ze naczyniak obejmuje połowe twarzy jesli
      sięga również powieke tzn znajduje sie w okolicy oczu, to radzę zrobic badanie
      okulistyczne, gdyż ja miała takie problemy u mnie naczyniak miesci sie na
      powiece tzn ja obejmuje i miałam problemy z siatkówką. Na forum tutaj pisał
      również pan doktor o wczesniejszym badaniu okulistycznym.
    • agola Re: Naczyniak płaski na twarzy 25.09.06, 13:13
      A gdzie Pani mieszka? Ja też mam naczyniaka na pół twarzy, leczę go zabiegami
      laserowymi w centrum Ars Medica w Krakowie - zabieg kosztuje 250 złotych,ale
      jest refundowany przez NFZ. Naczyniak powoli schodzi, choć troche to
      trwa,niestety. Wczesniej leczylam się w Centrum Diagnostyki i Terapii Laserowej
      w Łodzi, też polecam, ale ceny juz nie pamiętam, bo bylo to okolo 10 lat temu...
      • danuta613 Re: Naczyniak płaski na twarzy 26.09.06, 13:07
        mieszkam w Tarnowskich Górach to jakaś godzina drogi z Krakowa.Zabiegi
        laseroterapii nie są refundowane, wysyłałm pisma do NFZ ale przychodziły
        odmownie-nie refunduja bo wg nich jest to kosmetyka.
        d_pradela@o2.pl
        • wiola2006 Re: Naczyniak płaski na twarzy 26.09.06, 20:39
          Witam

naczyniaka mozna tez leczyć skutecznie publicznie (patrz mój przykład). Wiem,
          że w Polanicy jest laser, refundowany przez Fundusz. Polecam
          • wiola2006 Re: Naczyniak płaski na twarzy 26.09.06, 20:42
            wiola2006 napisała:

> Witam
            >
            > naczyniaka mozna tez leczyć skutecznie publicznie (patrz mój przykład). Wiem,
            > że w Polanicy jest laser, refundowany przez Fundusz. Polecam

Może więc by się skontaktować z tamtejszym Dolnosląskim Cetrum Zdrowia (nie
            jestem pewna czy ten szpital akurat tak się nazywa) i tam mogliby Ci dopradzić
            w jaki sposób można uzyskać refundację. Ja miałam już ok 10 zabiegów "(miałam b
            rozległego naczyniaka) i za żaden zabieg nie zapłaciłam grosza.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka