Dodaj do ulubionych

do mamy Umy

25.02.07, 00:43
Przeczytałam że w Lublinie płaciła pani 60zł za zabieg. Czy mogłaby mi Pani
powiedzieć czy to był koszt całego zabiegu czy tylko jednej wiązki lasera? Ja
mam rozległego naczyniaka więc cena za zabiegi jest dla mnie istotna.
Orientuje się Pani czy mają tam zabiegi refundowane przez NFZ? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 1umeczka Re: do mamy Umy 25.02.07, 18:34
      Mama umy
      sami byliśmy zaskoczeni ceną-w krakowie płaciliśmy 210 złza zabiegi duzo
      słabszym laserem- a w tedy były one ze znizka bo dziecko- u dorosłych cena
      oscylowalok.300.
      Nasza mała równiez ma rozległego naczyniaka- pół buzi.
      taką kwotę płacimy za zabieg - na razie odbyły sie dwa ,za pierwszym razem mała
      dała sobie zrobić 18 strzałów,za drugim 14 bo bardzo histeryzowała.
      nie pytałam o refundacje proponuje tam zadzwonić 0817409113.
      ewentulnie prosze w połowie marca zadz.do kliniki ,,ars medica,,w krakowie
      tel.0126331867- tem od poczatku roku trwaja rozmowy z firmą sprzedajacą lasery
      i moze w końcu coś sie sfinalizuje,chodzi o pulsacyjno barwnikowy oczywiscie.
      lekarz z tej kliniki deklarowł ze o ile zakupia to zabiegi będa refundowane
      przez NFZ.
      my nieśledzimy rozwoju sytuacji bo oni nie bardzo chca decydować sie na zabiegi
      na małych dzieciach.
      powodzenia monika
      • bgmnmn Re: do mamy Umy 25.02.07, 22:35
        To naprawdę bardzo tanio. Ja na samym początku nie mając pojęcia jaki laser jest
        najlepszy do usuwania naczyniaków płaskich, miałam mieć zrobiony zabieg IPL-em,
        a cena mnie przestraszyła: za jeden strzał o powierzchni ok.3cm.kw 20zł.
        Naprawdę ceny zabiegów różnią się od siebie bardzo w zależności od ośrodka no i
        oczywiście od etyki danego lekarza(krew mnie zalewa jak niektórzy z nich
        dorabiają się na cudzym nieszczęściu). Bardzo Ci dziękuję za konkretną odpowiedź
        i numery telefonów. Również życzę powodzenia i serdecznie pozdrawiam. Beata
        • 1umeczka Re: do mamy Umy 26.02.07, 18:49
          ma miała pierwsze trzy zabiegi robione IPL,jakieś 3 lata temu to była nowość-
          efekt był mizerny.mozliwe ze wynika to z tego ze ma podobno głębiej położonego
          naczyniaka- nie jest bardzo czerwony.
          to juz efekty po diodowo -pulsacyjnym były lepsze- tak czy siak z barwnikowym
          nie ma co porównywać - przynajmniej na naszej małej- gdy tylko wchłaniaj a sie
          siniaki po zabiegu po 4tyg. ma w miejscach strzałów skorę w właściwym kolorze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka