white-kropka1101 05.02.10, 02:48 Jakie kosmetyki polecacie w pierwszych miesiacach malucha? Lepiej kupic wszystko jednego producenta czy mozna miksowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
white-kropka1101 Re: kosmetyki dla malucha 14.02.10, 20:52 naprawde nie macie zadnych kosmetykow wartych polecenia dla swoich maluchow?Sprawdzonych, takich, ktore nie uczulaja i smialo mozna stosowac od pierwszych dni... Nie wiem czym mam sie kierowac przy wyborze plynow do kapieli, oliwek czy innych, dlatego potrzebuje waszej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
vanillafields Re: kosmetyki dla malucha 14.02.10, 21:34 Ja kupilam zwykle Johnson N Johnson plyny do kapieli, szampon i krem.. Tej firmy uzywam zreszta do dzis (mala ma 10 mies). Tylko, ze moja nie alergiczka, nawet jej ubranka pralam w zwyklym Tide razem ze swoimi po kilku miesiacach.. Zadnej reakcji skornej nie bylo.. A dla dzieci z wrazliwa skora to nie wiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudona Re: kosmetyki dla malucha 15.02.10, 03:28 Plyn do prania All Free Clear, krem Vanicream, mydlo Dove Sensitive skin, do pupy Desitin Wszystko oprocz osatniego to produkty dla alergikow a nie typowe dla dzieci, bo J&J i inne za bardzo wysuszaly i zaczerwienialy skore mojego pierwszego dziecka, wiec za rada pediatry przerzucilismy sie na to, co powyzej i do tej poy uzywamy. Odpowiedz Link Zgłoś
netka007 Re: kosmetyki dla malucha 15.02.10, 06:25 Ja używałam kosmetyków Mustela, te trzy były podstawą: www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2302674 www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2403861 www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2302673 A tu cala seria: www.mustelausa.com/ Są bardzo wydajne, nadają się również do skóry z problemami. -- Victor Odpowiedz Link Zgłoś
inka26 Re: kosmetyki dla malucha 15.02.10, 06:48 Mu uzywamy California Baby i apteczne z Polski ktore przywiozla mi mama. Odpowiedz Link Zgłoś
kroke96 Re: kosmetyki dla malucha 15.02.10, 16:53 Do kapieli California Baby i Burts Bees. Desitin do pupy. :) Ochronny krem na twarz szczegolnie zima WELEDA BABY Calendula Face Cream Na usta podczas zimy Resebud Salve. Ten zreszta na wszystko jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
elmo-song kosmetyki dla malucha 15.02.10, 23:13 To ja może podzielę się doświadczeniami mamy 1,5 rocznego malucha :).Jeżeli chodzi o wybór, to kierujemy się pojemnością ( zawsze maksymalna lub najbardziej ekonomiczna) i składem - minimum. konserwantów ( parabenów), bez barwników itp. Wcześniej uzywaliśmy Oilatum ( 1 opakowanie)- ale nie polecam bo choć skóra naszego malucha początkowo była miękka i nawilżona, to odstawieniu produktu b. szybko się przesuszała. Tak jak pewnie wszystkie mamy na pierwszą wyprawke kupiłam też Sudokrem- użyty kilka razy, bo choć dobrze chronił, to b. trudno było go zmyć i usunąć szczególnie z zagięć skóry- skutek to podrażnienie i zaczerwienienie skóry oraz zniecierpliwienie maluszka. Cudowny i kultowy w naszym domu produkt to Bepanten maść- przydał się nawet do szybszego wygojenia pępka. Ostatnie odkrycia i pozytywne zaskoczenie: biedronkowe pieluchy Dada i Babe Pediatric ( krem do pupy i żel). Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: kosmetyki dla malucha 16.02.10, 10:15 Ja unikalam kosmetykow. Jesli juz to najczesciej uzywalam olejek z oliwki oraz olejek kokosowy. Moje dzieci urodzily sie z bardzo mala iloscia wloskow (raczej to meszek niz wlos) wiec szamponow nie stosowalam. Jak trzeba bylo to od czasu do czasu odrobina mydla szarego Dr Bronner (niebieskie bo bez zbednych dodatkow i perfum) www.drbronner.com/DBMS/LS.htm Odpowiedz Link Zgłoś
oliv2 Re: kosmetyki dla malucha 16.02.10, 14:53 przyszly pediatra mojego dziecka tez mowi zeby jak najmniej kosmetykow. cos delikatnego do kapieli i tyle, niczym nie smarowac skory po. Odpowiedz Link Zgłoś
kroke96 Re: kosmetyki dla malucha 16.02.10, 19:51 nasz lekarz pediatra tez tak mowil. delikatne cos nieperfumowane do kapieli i zadnego smarowania dziecka po kapieli. myslalam ze mnie obie babcie obedra ze skory ze nie smaruje dzieci zadnymi oliwkami ani balsamami. no i ze nie kapie codziennie. :) Odpowiedz Link Zgłoś