asia-ru 03.05.10, 14:34 co ciekawego, nietuzinkowego, godnego polecenia możecie zaproponować we wschodniej czesci USA? chodzi mi o miejsca, ktore nie sa "oczywistą oczywistością" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hachisch Nietuzinkowe miejsce 03.05.10, 17:45 asia-ru napisała: > nietuzinkowego... ktore nie sa "oczywistą oczywistością" To moje ulubione pytanie, wlacznie z "nietuzinkowoscia" i z tym aby bylo ciekawe, atrakcyjne i malo uczeszczane. Czasami pytajacy dodaja warunek aby nie bylo wymienione w przewodnikach:). Taki ukryty przed wszystkimi klejnot. Po drodze odwiedz Fayetteville. Jest nietuzinkowe, malo osob o nim slyszalo, jest godne polecenia i brzmi z francuska. Absolutnie nie jest "oczywista oczywistoscia" na tej trasie. Odpowiedz Link Zgłoś
saturn5 Re: co na trasie nowy jork- floryda? 03.05.10, 22:19 Savannah, Georgia - miejsce gdzie polegl Kazimierz Pulaski w 1779. Jest tam miejsce walki, tablice, pomnik, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: co na trasie nowy jork- floryda? 05.05.10, 14:00 Dla Amerykanów to taka oczywista oczywistosc, dla Polaków jednak juz nie. Key West na Florydzie. Z uwagi jednak na odwrócony sezon turystyczny, najlepiej pojechac na Florida Keys miedzy marcem a koncem maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: co na trasie nowy jork- floryda? IP: 80.241.133.* 05.05.10, 17:35 Key West to jeszcze nie koniec Florydy - jest jeszcze Dry Tortugas National Park vel Fort Jefferson, fajna całodniowa wycieczka statkiem z key West 110 km na zachód. Tylko czy świeża dostawa ropy już tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mojito Dostawa ropy na plaze 05.05.10, 20:32 Gość portalu: frequentflyer napisał(a): "...czy świeża dostawa ropy już tam jest?" Nie ma. I chyba nie bedzie:) www.latimes.com/news/nationworld/nation/wire/fl-oil-impact-20100504,0,109347.story Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: co na trasie nowy jork- floryda? 05.05.10, 23:32 Gość portalu: frequentflyer napisał(a): > Key West to jeszcze nie koniec Florydy - jest jeszcze Dry Tortugas National Par > k > vel Fort Jefferson, fajna całodniowa wycieczka statkiem z key West 110 km na > zachód. A... no tak, standardowa wycieczka kazdego turysty z biura podrozy, z przewodnikiem w reku i okularach na nosie.... > Tylko czy świeża dostawa ropy już tam jest? Nie ma - my uzywamy tylko wiatru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: co na trasie nowy jork- floryda? IP: 80.241.133.* 06.05.10, 12:05 sztampowa to jest sama wyprawa do Key West. Dry Tortugas są mało standardowe skoro codziennie jadą tam raptem dwa stateczki, jeden o 100 a drugi o bodaj 50 czy 60 miejscach, to tego kilka hydroplanów i kilkanaście żaglówek. to jest wręcz ekskluzywne miejsce - do takich Carlsbad Caverns (nie mówiąc o Niagarze czy Liberty Island) co 10 minut przybywa tylu standardowych turystów co przez cały dzień przewinie się przez Dry T. Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: co na trasie nowy jork- floryda? 09.05.10, 15:54 Moznaby prace dyplomów lub przewodnik napisać na ten temat... W wielkim skrócie (idąc od Miami na północ): - West Palm Beach - peanut island - Cocoa Beach - Ron's Surf Shop - Kennedy Space Center - Merritt Island National Wildlife Refuge - Daytona Beach - St. Augustine - Antilope Island - Cucumber Island - Waycross i bagna - Savannah - Hilton Head Island - Charleston i dalej mi się już nie chce wymieniać.... Odpowiedz Link Zgłoś
lled Re: co na trasie nowy jork- floryda? 10.05.10, 21:07 - Cocoa Beach - Ron's Surf Shop A co jest takiego w tym sklepie ze warto tam pojechac???? Przeciez to jest zwykly sklep z serii Ron Jon? Naprawde jestem ciekawy dlaczego to wymieniles. Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: co na trasie nowy jork- floryda? 11.05.10, 03:03 Miałem nadzieje ze skreci w moje okolice i zostawi trochę pieniędzy. Przydałoby się wiecej turystów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghf Re: co na trasie nowy jork- floryda? IP: *.187-72.tampabay.res.rr.com 11.05.10, 03:17 ..."zostawi troche pieniedzy?" ale komu ....tobir ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: co na trasie nowy jork- floryda? IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 10.05.10, 23:02 Fajnie, tylko im wyraznie chodzilo o 'nietuzinkowe' miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: co na trasie nowy jork- floryda? 11.05.10, 15:21 Masz racje. Z nietuzinkowych nalezaloby wspomniec: - Little Havana w Miami, gdzie mozna zostac obrabowanym w bialy dzien - kilka wysypisk smieci na trasie - latwo je rozpoznac bo to jedyne gory na Florydzie + zapach na kilkanascie kilometrow - absolutnie niesamowity Lone Cabbage Fish Camp na drodze 520 gdzie mozna zobaczyc redneckow jak z filmow o dzikiej Ameryce. Mozna tez przykleic sie do chyba nigdy nie mytych siedzen i zjesc aligatora a'la kurczak. - no i NAJWIEKSZA atrakcja calej trasy - Titusville! www.youtube.com/watch?v=I8EJh4pWs5o Miasto z CZTEREMA McDonald'sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: co na trasie nowy jork- floryda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 23:31 no wlasnie :-) Panie Aktywny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eustache Dauger Re: co na trasie nowy jork- floryda? IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 10.05.10, 23:12 marekatlanta71 napisał: > Moznaby prace dyplomów lub przewodnik napisać na ten temat... W wielkim > skrócie (idąc od Miami na północ): > - Kennedy Space Center Kennedy Space Center jest na dwanascie, czyli nie odpowiada kryteriom zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabanos Re: co na trasie nowy jork- floryda? IP: *.dyn.optonline.net 06.09.10, 16:13 A , to zalezy wylacznie od tego czy mieszkasz w Polsce (Europie) czy w USA. Dla mieszkanca Polski wszystko tu bedzie kompletnie innego rodzaju "oczywistosc" od oczywistej oczywistosci(rzeczywistosci) osoby meiszkajacej w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
minakoaino18 Re: co na trasie nowy jork- floryda? 10.06.17, 22:39 hej, my mieszkami na Wschodnim wybrzeżu i zwiedzilismy juz kilka nietuzinkowych miejsc. wszytskie nasze podroze opisuje tutaj. mam nadzieje ze znajdziesz cos ciekawego usofania.pl Odpowiedz Link Zgłoś