Gość: luke IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 01.03.04, 22:45 Jakie sa szanse znalezienia w Kanadzie w lecie pracy (konkretnie chodzi mi o Toronto). czy ktoś wie??? Mam wizę turystyczną:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dradam Re: Praca w Kanadzie IP: *.direcpc.com 02.03.04, 04:55 wiza turystyczna nie upowaznia do pracy. Potrzebny jest Ci "ministerial permit". Zlapanie w Kanadzie na nielegalnej pracy blokuje obecnie mozliwosc otrzymania rowniez jakiejkolwiek wizy do USA, bo systemy informacyjne ( komputerowe) Kanady i USA sa sprzezone. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewna.sniezka Re: Praca w Kanadzie 02.03.04, 17:03 Gość portalu: dradam napisał(a): > Zlapanie w Kanadzie na nielegalnej pracy blokuje obecnie mozliwosc otrzymania > rowniez jakiejkolwiek wizy do USA, bo systemy informacyjne ( komputerowe) > Kanady i USA sa sprzezone. Byc moze tak, albo nie. Co do wymiany informacji to mam swoje watlipowsci, jako ze systemy pomiedzy roznymi agencjami w USA nie sa jeszcze tak naprawde "sprzezone". Chociaz Tom Ridge udaje ze sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Praca w Kanadzie IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 03.03.04, 14:16 że nie upoważnia do pracy to wiem ale to nie znaczy że pracy nie mozna szukac. chodziło mi o to jak jest z szukaniem pracy "na czarno" - czy w ogle się opłaca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoCal Re: Praca w Kanadzie IP: *.broadcom.com 04.03.04, 01:18 Jak juz bedziesz na miejscu kup sobie polska gazeta (np: Gazeta, Dziennik) i wtedy szukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luck Re: Praca w Kanadzie IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 04.03.04, 16:49 Szczerze to nie sądze, zeby w polonijnych gazetach były jakies ciekawe oferty pracy:), mysle, ze lepiej szukac w anglojęzycznych tylko czy pracodawcy bardzo wymagaja tam papierów czy jest to raczej płynne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dradam Re: Praca w Kanadzie IP: 69.19.28.* 04.03.04, 18:18 wiesz, zastanawialem sie jakie sa szanse "zatrudnienia", u farmera, przy zbiorach zboza. na zasadzie "z reki do reki". Oczywiscie trzeba sie znac na kombajnie i na wielu innych sprawach. Teoretycznie jest to mozliwe, bo farmerzy staja na glowie aby jak najszybciej zebrac i sprzedac. Przetrzymanie bowiem zboza do wiosny i zbiory po zimie teoretycznie sa mozliwe, ale oplacaja sie mniej ( $$). O ile ja znam farmerow ( a mamy sporo przyjaciol w tych kragach) to sprawa bylaby do zalatwienia, o ile obie strony by mialy duuuze do siebie zaufanie. Poza tym, ze wzgledow finansowych ( rozliczenie z urzedem podatkowym) szans wiekszych nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: Praca w Kanadzie 08.03.04, 18:12 Tyton w lecie w okolicach Tillsonburga, duze plantacje, stawki niskie, zajeb nie z tej ziemi, dlatego zawsze brak chetnych. Namiaru jednak nie mam, nigdy nie pracowalem, tylko znajomi (legalni-ale chyba robili na czarno). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoCal Re: Praca w Kanadzie IP: *.broadcom.com 04.03.04, 18:26 O pracy z gazet angielsko jezycznych mozesz co najwyzej pomarzyc. Czasami mozna znalezc cos w lokalnych ale watpie zeby to ci sie udalo. Jedyna szansa to praca u Polakow jesli nie masz zadnych znajomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Praca w Kanadzie IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 07.03.04, 22:09 Rozumiem, że kanadyjczycy bardziej zwracają uwage na papiery niż amerykanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Praca w Kanadzie IP: *.cpe.quickclic.net 12.04.04, 22:07 Na czarno stosunkowo łatwo. Farmy,sprzątanie itp. Wynagrodzenie od 6$can,8$can (to jest jakieś 18zl, 24zl na godzine.) Oczywiście można szukać coś lepszego.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś