Dodaj do ulubionych

Proszę o info o Kanadzie

IP: 217.97.129.* 23.03.04, 09:27
Dostałem wizę do Kanady, "tak dla jaj złożyłęm wniosek" i dostałem.
Nie wiem co mam robić? Nie mam znajomych, nie znam żadnej osoby, gdzie
mógłbym uzyskać jakieś info o Kanadzie. Mam prośbę, tylko poważnie jak tam
jest? jak z mieszkaniem co i za ile? gdzie najlepiej się udać? Ile kasy
wziąść, czy można znależć pracę? itp... Z góry bardzo dziękuję za każde info.
Obserwuj wątek
    • cipak Re: Proszę o info o Kanadzie 23.03.04, 09:45
      Pachnie zywica.
    • Gość: Niedoszły Emigrant Re: Proszę o info o Kanadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 13:08
      Zapodaj co jak i gdzie "złożyłeś dla jaj" też bym chętnie zasmakował twojego
      problemu ;)
      z góry dzięki za info
    • Gość: Nemo Re: Proszę o info o Kanadzie IP: 5.5R* / *.mtnk.rnc.net.cable.rogers.com 24.03.04, 13:52
      Wize na emigracje czy normalna wize ?
    • Gość: asha Re: Proszę o info o Kanadzie IP: *.acn.pl 24.03.04, 22:46
      oo dobrze ze o wizie, bo ja wlasnie sie wybieram do ambasady...ile trwa i czy
      trudno dostac? wyglada ze nie
    • Gość: feliks Re: Proszę o info o Kanadzie IP: 217.97.129.* 25.03.04, 08:24
      Widzę, że nie ma co liczyć na info. Jak to Polak jest wielkim HOJRAKIEM za
      oceanem, ale żeby udzielić info?????????? Co wy w ziemiankach mieszkacie????
      Tylko wykorzystać drugiego Polaka to potraficie; cieniasy.
      Dostałem wizę turystyczną na 6 m-cy; na koncie duża suma, chciałem tylko
      dowiedzieć się jak tam jest z mieszkaniem.... itp... nie ma nic na ten temat.
      To jest prawdziwe oblicze Polaków za oceanem. Niestety przekonałem się, że na
      Polaków nie ma co liczyć.
      • Gość: Formika Re: Formika do Feliksa IP: *.pzuzycie.com.pl 25.03.04, 12:39
        Cześć Feliks,
        obudziło mnie twoje wołanie,rzeczywiście pytać to potrafią ale żeby pomóc to
        już chętnych brak.
        Spróbuje zebrać troche wiadomości dla ciebie,jestem w stałym kontakcie z bratem
        mieszkającym na stałe w Kanadzie a dokładniej pod Toronto.
        Jutro coś ci skrobne,biorąc pod uwagę różnice czasową dopiero jutro dostane od
        niego odpowiedź.(z inter.korzystam tylko w pracy do 16)więc do jutra,pa
        • Gość: feliks Re: Formika do Feliksa IP: 217.97.129.* 25.03.04, 12:59
          Dzięki, zniecierpliwością będę czekał na jakiekolwiek info.
        • soup_nazi Re: Formika do Feliksa 25.03.04, 17:08
          Gość portalu: Formika napisał(a):

jestem w stałym kontakcie z bratem
          >
          > mieszkającym na stałe w Kanadzie a dokładniej pod Toronto.

A dokladniej to w polskim getcie pt Misisiaga, hehehe
      • Gość: cienias Re: Proszę o info o Kanadzie IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 26.03.04, 00:23
        www.google.ca/search?hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=apartment+rental+in+toronto&btnG=Google+Search&meta=
        www.101apartments.com/
        ep.com/js/browse/6100000.html?pg=3
        www.places4rent.com/finder.asp?LOCID=677
        www.apartments2book.com/toronto.htm
        www.viewit.ca/
        cienias z ziemianki w Etobicoke
        • Gość: Feliks Re: Proszę o info o Kanadzie IP: 217.97.129.* 26.03.04, 10:01
          Dzięki. Jeśli nie sprawi ci problemu, podaj strony internetowe gazet lokalnych,
          Z góry dziękuję.
          • Gość: jaryr Re: Proszę o info o Kanadzie IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 26.03.04, 16:05
            To wszysko co udalo mi sie znalesc:

Gazeta. Toronto, ON
            www.gazetagazeta.com/artman/publish/cat_index_29.shtml
            Nowy kurier=Polish-Canadian independent courier. Toronto, ON
            www.nowykurier.com/copyright.htm
            Nowy Dziennik
            www.dziennik.com/www/dziennik/czlowiek/arc/czlowiek-kowalik.html
            Polska witryna w Kanadzie - Toronto
            www.canpol.com/katalog/strony/inne.shtml
            Prasa polonijna w Toronto
            www.polonia.org/toronto.htm
            Wiele gazet ukazujacych sie w Toronto nie ma stron internetowych.
    • Gość: rudolf Re: Proszę o info o Kanadzie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.04, 17:02
      Nie wiem Feliks z czego się tak cieszysz.Przecież to tylko wiza turystyczna
      6 miesięczna, która do niczego nie uprawnia.No ale jak nie masz gdzie pieniędzy
      wydać... to czemu nie.Będziesz mógł na miejscu przedłużyć wizę o dalsze 3 m-ce
      a potem z powrotem do Polski.Ceny mieszkań w Toronto Missassauga to około
      700 $can miesięcznie za 80 m2 w blokowisku z Polakami,Hindusami i Murzynami.
      Powodzenia!!!!!!
      • Gość: Feliks Re: Proszę o info o Kanadzie IP: 217.97.129.* 26.03.04, 08:37
        Dzięki kolego. O to mi własnie chodziło. Jedna konkretna odpowiedź. Wiem na
        czym stoję. Dzięki.
    • Gość: Andrew Re: Proszę o info o Kanadzie IP: *.home.cgocable.net 25.03.04, 22:15
      Gość portalu: Feliks napisał(a):

Dostałem wizę turystyczną na 6 m-cy; na koncie duża suma, chciałem tylko
      dowiedzieć się jak tam jest z mieszkaniem.... itp

--------------------------------------------------------------------------------

Niedostales zadnej wizy , wize otrzymuje sie po przylocie na lotnisku . Turysci
      ( nieprzyjezdzajacy na zaproszenie ) musza przedstawic rezerwacje hoteli ,
      srodki na utrzymanie i podrozowanie , w krotkim zarysie plan zwiedzania .

• Gość: Formika Re: Proszę o info o Kanadzie IP: *.pzuzycie.com.pl 26.03.04, 09:09
      No więc sytuacja nie przedstawia się za wesoło.
      Mieszkania sa drogie,1 pokojowe około 800$ miesięcznie,można wynając u kogoś
      pokój za około 300$ ale jadąc w ciemno trzeba się nieźle nakręcić.
      Praca na czarno prawie wyłącznie na budowie-brrr
      Co tam chcesz jeszcze wiedzieć popytam.
      • Gość: Feliks Re: Do Formiki IP: 217.97.129.* 26.03.04, 09:52
        Bardzo Dziękuję, o to mi chodziło, poglądowe ceny, teraz mogę zaplanować
        wydatki.
        • Gość: Formika Re: Do Formiki IP: *.pzuzycie.com.pl 26.03.04, 10:02
          Jak będzies zmiał jescze jakieś pytanko ,to pytaj.
          • Gość: Formika Re: Do Formiki IP: *.pzuzycie.com.pl 26.03.04, 10:19
            Jest jeszcze jedna opcja na mieszkanie,w większych miastach w samym centrum
            jest pełno tanich hoteli około 20-40$(wygód się raczej nie spodziewaj),ale jest
            to jakaś alternatywa na początek.
            • Gość: Dorota Re: Do Feliksa IP: *.vf.shawcable.net 27.03.04, 08:27
              Zobacz watek "Czy ktos udzieli mi informacji o Kanadzie".
              Podalam tam troche informacji, ktore moga Cie zainteresowac.
              Jezeli chodzi o mieszkania, to mozna wynajac przyzwoite za 600 dolarow,
              jednosypialniowe. Znajomy wynajmowal trzysypialniowe z dwoma studentami i
              placili po 250 na lebka plus dodatki, czyli ok. 300 - 350 na miesiac, jedzenie
              tez trzeba liczyc co najmniej 300 na miesiac, plus jakies dojazdy, czyli
              minimum 700 na miesiac.
              Pozdrowienia.
              Dorota
    • Gość: Feliks Re: Proszę o info o Kanadzie IP: 217.97.129.* 01.04.04, 10:05
      Witam wszystkich forumowiczow serdecznie. Chcilabym podziekowac wszystkim,
      ktorzy poswiecili czas i udzielili odpowiedzi na moje pytania i przeprosic tych
      ktorych urazilem. Te info, które od panstwa otrzymalem, "strony internetowe"
      daja mi mozliwosc pogladu na pobyt i zycie w Kanadzie. Jeszcze raz dziekuje
      wszystkim.
    • Gość: Felik Podziekowanie za info IP: 217.97.129.* 01.04.04, 10:09
      Witam wszystkich forumowiczow serdecznie. Chcilabym podziekowac wszystkim,
      ktorzy poswiecili czas i udzielili odpowiedzi na moje pytania i przeprosic tych
      ktorych urazilem. Te info, które od panstwa otrzymalem, "strony internetowe"
      daja mi mozliwosc pogladu na pobyt i zycie w Kanadzie. Jeszcze raz bardzo
      dziekuje wszystkim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka