Dodaj do ulubionych

rezerwacja hotelu w San Francisco

25.05.11, 19:00
szukając hotelu trafiłam na taki, który mi odpowiada cenowo i jeszcze jakaś promocja letnia jest:), ale jest jedna dziwna rzecz, której nie potrafię rozszyfrować może wy pomożecie.

wpisując 2 /dorosłe osoby/ +1 /dziecko/ , cena jest znacznie wyższa niż wpisując 3 dorosłe osoby?

zwykle to z dzieckiem płaci się mniej,a tu taka niespodzianka, dodam,ze nie ma opcji na wiek dziecka.

no i mam zagadkę wpisać trójkę dorosłych? tylko co będzie jak po przyjeździe powiedzą,że dziecko jest dzieckiem i nie może być taniej:(
dodam,że dziecko ma lat 17:)

oczywiście mogłabym dowiedzieć się u źródła, ale moje dwa maile do hotelu pozostały bez echa:(
a może to,że nie odpowiadają też o nich nie świadczy najlepiej:( i należy dać sobie z nimi spokój:(
Obserwuj wątek
    • bmwracer Re: rezerwacja hotelu w San Francisco 26.05.11, 20:38
      Niektore hotele oglaszaja sie jako "family friendly" i ci czesto nie doliczaja nic za dziecko (definicja dziecka jest rozna) a inne sobie zycza extra bo np 3 dorosle osoby zmieszcza sie to w pokoju z dwoma lozkami a jak dziecko to potrzebna dostawka lozeczka, bedzie plakac jak male albo nasiusia w lozku a jak wieksze to bedzie uzywac wiecej wody, ogladac TV i uzywac internet..
      Rezerwacje mozesz zrobic na 3 dorosle i jak sie zglosisz do hotelu to jedna osoba podejdzie do recepcji i zalatwi sprawy a kto i ile wejdzie do pokoju to juz inna sprawa....W hotelch nie potrzeba rejestrowac kadej osoby..
      Problem zwykle jest kiedy zamowisz 3 dorosle a zazyczysz sobie cos specjalnego dla dziecka albo dziecko tak czy inaczej zwroci na siebie uwage. 17 letnie dziecko moze byc wg ciebie uwazane za dorosla osobe..
      • starypierdola Ale jaja! Jak helmy poniemieckie :) 26.05.11, 21:30
        .... 17-letnie dziecko .... Pewnie bedzie w tym hotelu potrzebowac pieluchy? Moze nawet sie zesika do lozka??

No ale: Rewolwer moze sobie kupic jak ma ponad 16 lat. NIestety piwa nie kupi dopoki nie bedzie mial 21 lat :)

Zaintrygowany sytuacja
        SP
      • starypierdola Ale jaja! Jak helmy poniemieckie :) 26.05.11, 21:30
        .... 17-letnie dziecko .... Pewnie bedzie w tym hotelu potrzebowac pieluchy? Moze nawet sie zesika do lozka??

No ale: Rewolwer moze sobie kupic jak ma ponad 16 lat. NIestety piwa nie kupi dopoki nie bedzie mial 21 lat :)

Zaintrygowany sytuacja
        SP
        • adwarp Re: zaintrygowany i to podwójnie! 26.05.11, 23:05
          a co cię tak zaintrygowało?,ze ktoś ma 17lat?rozumiem,że w twoim wieku trudno sobie to wyobrazić,ale uwierz zdarza się:)

widzisz, bo to jest zwykle tak,że na zniżki za duże, a na wejście do klubu za młode:(
    • kwiatek_leona Re: rezerwacja hotelu w San Francisco 27.05.11, 13:51
      17-latek spokojnie moze byc juz wliczony w kategorie doroslych. Co mnie bardziej niepokoi, to fakt, ze nie odpowiedzieli dotad na zaden z Twoich e-maili.
      Sprawdz w linkach ponizej, czy sa tam jakies recenzje tego hotelu.
      www.yelp.com/search?find_desc=&ns=1&find_loc=San+Francisco%2C+CA#cflt=hotels&show_filters=1
      sanfrancisco.citysearch.com/listings/san-francisco-ca-metro/hotels_motels/82094_4295
      • adwarp Re: rezerwacja hotelu w San Francisco 27.05.11, 15:28

wg tripadvisora:
        Wskaźnik popularności
        38 z 242 hoteli w San Francisco
        4.5 z 5 gwiazdkowych 39 reviews

spojrzałam na twoje linki, opinii nie ma dużo, ale wszystkie pozytywne:)

no i dostałam odpowiedź,
        "you have book room with two double beds so that would be ok If you book one bed and you are two adult and one teenage we do not allow for one bed but for two bed is ok"

nie wiem, może chcieli swój angielski/amerykański dopasować do mojego:)

szkoda tylko,że nikt pod e-meilem się nie podpisał:(
        • riviera_maya Re: rezerwacja hotelu w San Francisco 27.05.11, 15:41
          adwarp napisała:

> no i dostałam odpowiedź,
          > "you have book room with two double beds so that would be ok If you book one be
          > d and you are two adult and one teenage we do not allow for one bed but for two
          > bed is ok"
          >
          > nie wiem, może chcieli swój angielski/amerykański dopasować do mojego:)

Wyglada to na chinsko-amerykanski belkot. Radze zmien hotel bo mozesz miec problemy z dogadaniem sie. Tresc i forma tego emaila bardzo zle swiadcza o obsludze.

Pozdrawiam
          • adwarp Re: rezerwacja hotelu w San Francisco 27.05.11, 19:59
            :)
            nie wiem, czy chińsko-amerykański, ale ponieważ meile są bez podpisu, to przez chwilę pomyślałam,że to nasi tam dorabiają;), ale nasi studenci mieli by lepszy angielski:)
    • Gość: Alfredo_0 Re: rezerwacja hotelu w San Francisco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.11, 16:31
      To bardzo popularne z Kalifornii, ale nie zawsze dziecko to osoba poniżej 21 lat. Po prostu dziecko jest liczone jako osoba,k órej należy zapewnić specjalne warunki. Ale jak nie odpisują na opinie, to możesz ich olać. Możesz jeszcze sprawdzić sprawdzone opinie i szczegółowy opis i cenę na oHotele.pl, ale wątpię, czy to coś pomoże. Poszukaj lepiej innego hotelu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka