Dodaj do ulubionych

szansa na wize turystyczną

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:16
Czy fakt, że pracuję w jednostce samorządu terytorialnego może wpływac na
zwiekszenie szansy na otrzymanie wizy turystycznej? 3 lata temu byłam w
stanach na wizie J1, później miałam dwie odmowy wydania wizy: tutrystycznej i
F1.
Ile czeka sie teraz(w maju) na termin rozmowy z konsulem?

pozdrawiam
czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: moby Re: szansa na wize turystyczną IP: *.krak.tke.pl 14.05.04, 10:23
      Ja czekalem okolo 4 tygodnie na rozmowe z konsulem ale w kwietniu. A czy masz
      szanse hmm, szansa zawsze jest. No, a ta prace mialas kiedy staralas sie o te
      wizy czy od niedawna pracujesz.
      • Gość: Gosia Re: szansa na wize turystyczną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:36
        Prace mam od niedawna, wcześniej gdy starałam się o wizy jeszcze jej nie miałam.
        Po wizę (jaki rodzaj) stawałeś w Warszawie czy Krakowie, jesli mogę wiezieć,
        dostałeś?
        dzieki za informacje
        pozdrawiam
        • Gość: moby Re: szansa na wize turystyczną IP: *.krak.tke.pl 14.05.04, 13:04
          W krakowie jakis miesiac temu, tak dostalem :)
          • Gość: moby Re: szansa na wize turystyczną IP: *.krak.tke.pl 14.05.04, 13:06
            wiza turystycznaaaaa
    • Gość: g. Re: szansa na wize turystyczną IP: *.hoasnet.inet.fi 14.05.04, 10:46
      zalezy tez od tego ile w tej jednostce zarabiasz, ile masz oszczednosci na
      koncie i czy wystarcza one zebys sobie "godnie" uprawiala turystyke w H
      (Ameryce, czy ktos cie tam zaprosil, czy duzo podrozujesz (ile masz pieczatek w
      paszporcie), czy masz jakiegos meza w POlsce tudziez dziecko, czy w terminie
      wrocilam z J1. No i jak ci odmawiali wizy to moze przez przypadek wspomnieli,
      dlaczego sie nie kwalifikujesz??? Co z F1, jak odmawiaja F1 to zazwyczaj mowia
      dlaczego. Co ci powiedzieli?

to sa rzeczy, ktore generalnie mozna przewidziec, co jak wszyscy wiedza nie
      zmienia faktu, ze mozesz to wszystko miec w porzadku a i tak ci nie dadza, badz
      na odwrot.

pozdrawiam
      g.
      • Gość: gosia Re: szansa na wize turystyczną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:56
        jesli chodzi o wizę F1, podobnie jak o inne wizy, zwyczajnie powiedział że
        przykro i tym razem nie pojadę. Zadnych dodatkowych wyjaśnień
        dzięki pozdrawiam
        Gosia
    • Gość: dradam Re: szansa na wize turystyczną IP: *.direcpc.com 14.05.04, 15:46
      Jedno pytanie :

- wyjezdzasz na wlasny koszt (wlasny program etc.) czy na czyjes zaproszenie ?
      • Gość: gosia Re: szansa na wize turystyczną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 09:04
        wyjeżdżam na zaproszenie kuzynki, na zaproszeniu jest zaznaczone, że ona
        sponsoruje mój przelot i pobyt u niej
        pozdrawiam
        • Gość: dradam Re: szansa na wize turystyczną IP: *.direcpc.com 17.05.04, 15:55
          -czy ona jest obywatelem USA ?
          -ile wynosi jej dochod ( per capita) ?

O ile jest obywatelem i jej dochod jest wiekszy od $70k/na glowe rocznie to
          masz pewna wize.
          Wszystko inne jest wedlug uznania.
    • Gość: usa Re: szansa na wize turystyczną IP: *.medwln01.nj.comcast.net 17.05.04, 15:45
      Nie ma znaczenia co kolwiek co tam pokazesz..Ludzie dostaja odmowy mimo
      REALNEGO bogactwa i realnych naprawde dobrych dokumentow i checi realnego
      wypoczynku w stanach..A ile osob dostaje wize nie majac zadnych dokumentow,
      bedac na bezrobociu (tak tak) i tlumaczac ze jada na debilne chrzciny czy
      slub.. Jesli chca to ci dadza wize od razu, bez wiekszych pytan, a jesli juz
      przed podejsciem do okienka postanowili ze nastepna osoba nie dostaje..to
      mozesz pokazac co chcesz, miec nie wiadomo jakie plecy itd i tak nie dostaniesz
      bo zawsze znajda cos na NIE..Osobiscie polecam probowac poraz 3ci i ostatni..
      (duza ilosc odmow wplywa niekorzystnie na profile starajacego sie) jesli
      odmowia sprobuj sie odwolac i przedstawic pewnie swoja stabilna sytuacje
      mieszkaniowo/finansowo/zawodowa w Polsce i ze nieslusznie dostales odmowe... i
      tyle..dwoch moich znajomych dostalo w ten sposob wize..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka