Dodaj do ulubionych

Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!!

27.06.04, 17:52
FRAUD WARNING : To qualify for issuance of a Diversity Visa, you must have
submitted only one entry. If you submitted more than one entry, you will be
disqualified and will not obain a visa. In addition, if during the visa
interview the consular officer finds reason to believe that you submitted
more than one orginal entry because of a non-stadard transliteration of your
last name, you will not receive a visa. Your money will not be refunded.

Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • starypierdola Co dasz? 27.06.04, 17:58
      jak to jest wazne to przetlumacze Ci za skrzynke piwa.
      SP
    • ertes Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! 27.06.04, 18:23
      Chcesz jechac do USA a nie potrafisz przetlumaczyc tak prostego tekstu?
      I co bedziesz robil jak juz wyjedziesz? Zastanawiales sie nad tym?
      • us_gap Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! 27.06.04, 21:32
        ertes TY PROSTAKU !!!!!!!!!!!!!!

> Chcesz jechac do USA a nie potrafisz przetlumaczyc tak prostego tekstu?
        > I co bedziesz robil jak juz wyjedziesz? Zastanawiales sie nad tym?

Jesli nieumiesz tego zrobic to niepisz nic czy tak trudno sie przyznac do
        swojej ulomnosci?
        Nieznasz angielskiego wiec piszesz jakies pierdoly.
        Ja przynajmniej niewstydze sie tego ze niewiem o co biega w tym tekscie a ty
        prosty tumanie wypisujesz jakies teksty jakbys przynajmniej byl jakims wielkim
        medrcem!
        Jestes zwyklym GLUPCEM i jesli sprawia ci problem pomoc ludziom to proponuje
        zebys zmienil forum moze znajdziesz jakies dla "inteligentnych inaczej" tam
        mozesz sobie pofolgowac ze swoimi wywodami!!!!!!!!!
        JESTES KRETYN !!!! Prawdziwy zawistny polaczek zajmji sie soba a ludzi
        niezmieniaj na sile nie kadzy bedzie takim pustakiem jak ty GRZBIECIE!!!!

ANIMA WIELKIE DZIEKI jedynie Twoja wypowiedz swiadczy o tym ze nie tylko takie
        dziepaki jak ertes siedza na tym forum!!!!!!!!!!!

POZDRAWIAM.
        • ertes Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! 28.06.04, 02:29
          O prosze, kolejny polski burak ktorego marzeniem sa dachy chicago.
          Wysylaja takie tepaki zgloszenia na loterie i nawet nie wysila sie na nauke jezyka.
          Kolejny balwan ktoremu sie wydaje ze dorary lezom na ulicy.
        • Gość: Helper Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! IP: *.proxy.aol.com 01.07.04, 05:47
          A to tak:
          OSTRZEŻENIE PRZED OSZUSTWEM:
          Aby się zakwalifikować dla otrzymania Diversified Visa (zróżnicowana,
          wieloraka,...) winieneś złożyć tylko jeden wniosek. Jeśli złożyłeś więcej niż
          jeden wniosek zostaniesz zdyskwalifikowany i wizy nie dostaniesz. W dodatku,
          jeśli podczas rozmowy kwalifikacyjnej urzędnik znajdzie powody aby uwierzyć, że
          złożyłeś więcej niż jeden wniosek ze względu na niestandardową pisownię twego
          nazwiska to również wizy nie otrzymasz. Twoja opłata nie zostanie zwrócona.

Tekst jest prawnej natury i język jest niecodzienny.
      • Gość: nata Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! IP: *.icpnet.pl 27.06.04, 23:15
        Ertes, Ty go zostaw w spokoju, nie twoja sprawa czy umie english czy nie...jada
        tacy co nic nie umieja i jakos sobie radzą. jJa np. skonczyla 2 tygodnie temu
        roczny kurs na ocene 5 i równiez nie do konca zrozumiałam ten teks, kontekst
        owszem, ale niektórych słów nie ucza na kursach, także odczep sie i zajmij sie
        swoimi sprawami, bo twój post niczego tu nie wnosi...
        • ertes Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! 28.06.04, 02:34
          Skoro ty po roku i z piatka nie potrafisz przetlumaczyc to znaczy ze stracilas rok.
          • Gość: nk Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 12:40
            Nie powiedziałam,ze nie umiem,tylko ,ze nie znam niektórych słówek.Ty za to nie
            umiesz czytac (po polsku,bo po angielsku to może) a to juz jet powazniejsze...I
            dzieki za ocene co do straconego roku - gdyby nie ty to nie wiem, co bym
            zrobiła, chyba bym nadal tak trwała w błędzie...
            • ertes Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! 30.06.04, 18:40
              Kochanie jesli po roku intensywnego kursu ty nie znasz niektorych slowek to
              znaczy ze bylas na kiepskim kursie.
      • dradam1 Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! 28.06.04, 01:24
        z ciezkim sercem, ale musze zgodzic sie ertesem. Tekst jest "podstawowy" i
        bardzo prosty.
        • rainforest Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! 28.06.04, 01:36
          dradam1 napisał:

> z ciezkim sercem, ale musze zgodzic sie ertesem. Tekst jest "podstawowy" i
          > bardzo prosty.

z wypowiedziami jak ta chyba moze juz czas pozbyc sie tego pretensjonalnego dr
          i wez sobie cos na twoj miesien, ktory ty nazywasz serce 'mother theresa from
          alberta'
    • anima Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! 27.06.04, 20:41
      ludzie, skąd w Was tyle żółci?
      us_gap: chodzi o to, że nie możesz złozyć więcej niż jednego podania o DV -
      jesli odkryją, że tak jest, będziesz "zdyskwalifikowany"; jeśli w trakcie
      spotkania z konsulem to odkryją - zostaniesz "zdyskwalifikowany" i nie
      otrzymasz zwrotu pieniędzy, które wpłacisz przed spotkaniem,
      pozdro.

• Gość: b Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 20:52
        jakto :"nie możesz złozyć więcej niż jednego podania o DV"? o jaką wize
        chodzi???
        • Gość: 6hedron Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! IP: *.spa.sc.charter.com 27.06.04, 21:58
          FRAUD WARNING : To qualify for issuance of a Diversity Visa, you must have
          submitted only one entry. If you submitted more than one entry, you will be
          disqualified and will not obain a visa. In addition, if during the visa
          interview the consular officer finds reason to believe that you submitted
          more than one orginal entry because of a non-stadard transliteration of your
          last name, you will not receive a visa. Your money will not be refunded.

dodatkowo ostrzegaja przed uzywaniem sztuczek typu
          inna pisownia (nie standartowa) nazwiska i skladanie wiecej niz 1 formularza
          DV=diversification visa, czyli losowanie zielonej karty
        • anima Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! 28.06.04, 13:37
          o zgłoszenie na loterię wizową w konkretnym roku

ad. posty powyżej: nic dziwnego, że wielu Polakom nie wiedzie się za granicą,
          gdziekolwiek by to nie było, skoro nie potrafimy w ogóle WSPÓŁPRACOWAĆ ze sobą,
          pomagać bezinteresownie, jesli mamy taką możliwość. Generalizuję, za co
          przepraszam wszystkich tych, którzy pomagają i zachowują się solidarnie. Jednak
          z lektury wielu wątków na tym i innych forach wynika, że wielu oślepia zawiść i
          zazdrość, że nie potrafią pogodzić się z tym, że do kogoś uśmiechnął się los i
          ten ktoś chce tę wygraną w jakiś sposób wykorzystać.

Ludzie, spójrzcie na siebie z dystansem i spróbujcie odpowiedzieć sobie, dla
          samych siebie na pytanie: PO CO zabieracie głos, jeśli ma to polegać tylko na
          wylewaniu na kogoś pomyj???
          PO CO???
          czy nie szkoda na to Wam czasu??
          • starypierdola Anima,... 28.06.04, 16:28
            ... cos ty taki mesjasz??? Masz slaby dzien bo Ci sie tydzien zle zaczal? Nie
            byles w kosciele w niedziele? Wybierasz sie na misje do .... Afryki??

Czy nie uwazasz ze ten czlowiek powinien sie troche wysilic i zrobic swoja
            homework? A moze to niemowlak ktorego trzeba lyzeczka karmic??
            A moze rzeczywiscie ma prawo ZADAC ay ktos zrobil za niego jego robote?

SP
            • anima Re: Starypierdoło... 28.06.04, 16:45
              cóż za szczególnie interesujące postrzeganie świata - czy trzeba mieć zły
              dzień, żeby pomyśleć o innych, zamiast tylko o czubku własnego nosa? czy trzeba
              mieć ambicje bycia misjonarzem, żeby dostrzegać innych ludzi?
              czy ja muszę się tłumaczyć z tego, że odpowiedziałam człowiekowi na jego PROŚBĘ
              (!!!), bo zajęło mi to mniej czasu, niż wykazywanie mu, że nie odrobił
              homework, że się nie nadaje, że jak on może myśleć o emigracji, skoro... itp.
              pierdoły...

zresztą, co ja się będę z koniem kopać - Wy i tak wiecie lepiej, co??

• ertes Re: Starypierdoło... 28.06.04, 17:22
                Wiesz co to jest "niedzwiedzia przysluga"?
                Pomagac trzeba z rozsadkiem a nie bezmyslnie. Taka bezmyslna pomoc powoduje ze
                przyjezdzaja tysiace ludzi ktorzy nie potrafia porozumiec sie po angielsku bo im
                sie wydaje ze tu wszystko dostana i znajda chetnych do tlumaczenia nauczeni
                przez dobre dusze ze to tak latwo.

> (!!!), bo zajęło mi to mniej czasu,

Ty idziesz na latwizne tlumaczac czlowiekowi prosty tekst zamiast dolaczyc sie
                do tych ktorzy twierdza ze powinien sam go przetlumaczyc nie wspominajac o nauce
                angielskiego. Czasami warto poswiecic wiecej czasu nawet nie dajac oczekiwanej
                odpowiedzi. Przez nas, emigrantow, nie zawsze przemawia zlosliwosc brak checi
                pomocy a wrecz przeciwnie: doswiadczenie i pomoc ale z glowa i nie po
                najmniejszej linii oporu.
                • anima Re: 28.06.04, 17:30
                  wybacz, ale w Twoim liście nie zauważyłam chęci pomocy, tylko nieprzyjemnie
                  sformułowane zarzuty, że ten człowiek czegoś nie umie.
                  tak, masz rację - łatwiej i lepiej będzie emigrantom, znającym język. tak, masz
                  rację, że być może potem będą oczekiwać, że ktoś ich poprowadzi za rękę.
                  nie dyskutuję o sensowności stwierdzenia, czy on powinien sie nauczyc
                  angielskiego - tak, powinien dla wlasnego dobra.
                  chodzi mi o FORMĘ Waszych wypowiedzi.
                  a ta pozostawia wiele do życzenia, ale może ja jestem idealistką...

zresztą, zawieśmy tę dyskusję - pytający dostał tłumaczenie i wiele
                  jednoznacznych i ostrych w formie "sugestii", by zaczął czym prędzej uczyć się
                  języka.
                  chyba o to chodziło.
                  pozdro.
                  • ertes Re: 28.06.04, 17:43
                    " Chcesz jechac do USA a nie potrafisz przetlumaczyc tak prostego tekstu?
                    I co bedziesz robil jak juz wyjedziesz? Zastanawiales sie nad tym?'

> tylko nieprzyjemnie
                    > sformułowane zarzuty, że ten człowiek czegoś nie umie.

Czy my operujemy tym samym jezykiem bo wyraznie masz klopoty ze zrozumieniem
                    tego co napisalem.

Zamiast sie wymadrzac i isc po najmniejszej linii oporu poczytaj teksty tego
                    polaczkowatego buraka. Takic wlasnie tu nie trzeba gdyz sa potem bohaterami
                    Pollack Jokes. Na proste zadane pytania odpowiada zupelnym rynsztokiem
                    przeklenstw. Trzy proste zdania potrafily zdjac maske z kolejnego polskiego
                    chama. I to tyllko swiadczy o tym ze mialem racje.
                    I mam nadzieje ze konsul USA podejmie wlasciwa decyzje.
                • us_gap ertes-sedes 28.06.04, 17:34
                  ertes cepie!!!!
                  szkoda slow !!!!
                  A co ty tak strasznie niechcesz zeby ktos bez ang jechak do usa?
                  Znam wiele osob nieznajacych angielskieg, ktore mieszkaja w stanac po
                  kilkanascie lat!!
                  Taki z ciebie amerykanin placa ci za to zeby mieszac ludziom w glowie?

Jestes SCIERA i szkoda odpiosywac na twoje zasrane komentarze
                  A i wyrazy wspolczucia dla twoich rodzicow badz przyjaciol ( ale tych to pewnie
                  masz w swej chorej wyobrazni ) !!!!
                  Wytzrymac z takim wrzodem na dupie jak ty !!!! to musi bolec !!!!

NIC BEDZIEMY TRZYMAC ZA CIEBIE KCIUKI NA TYM FORUM MOZE KIEDYS ZEJDZIESZ Z
                  DRZEWA I STANIESZ SIE CZLOWIEKIEM!!!!

A reszcie dziekuje i poozdrawiam wszytskich.
                  • Gość: OBX Re: ertes-sedes IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 18:50
                    us_gap - jestes jednak kawalem polaczka...nie ma co...żenada
                    • hermione_p Re: ertes-sedes 29.06.04, 08:40
                      Taak... to jest zenada. Nalezy sie tylko zastanowic czyje zachowanie jest
                      zenujace. Podobnie jak reszta forumowiczow pozostawie ten incydent bez
                      komentarza.

Pozdr.
                    • Gość: jb Re: ertes-sedes IP: *.client.comcast.net 30.06.04, 22:13
                      ertes to swinski,zawistny,zlosliwy charakter i "burak miesiaca"
                • Gość: nk ertes ... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 12:45
                  A Ty wiesz do czego Forum służy???????
                  Do pomocy!
                  Wiec jak nie chcesz pomagac to sobie odpuść,po co wchodzisz tutaj?
                  I moralizujesz bez sensu o ,,niedźwiedzich przysługach'', czy Ty tu piszesz w
                  celu pouczania innych?
    • burnaby Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! 30.06.04, 10:15
      aby zakwalifikowac sie na wydanie "diversity visa" (zroznicowanej wizy?)
      powinnes/ musisz zlozyc tlko jeden wniosek/podanie. jezeli zlozyles wiecej niz
      jeden wniosek/podanie bedziesz zdyskwalifikowany i nie otrzymasz wizy. co
      wiecej, jezeli w trakcie rozmowy z konsulem on znajdzie jakiekolwiek
      oznaki/powody ktore wskazuja na to ze zlozyles wiecej niz jeden wniosek np. z
      powodu innej, nie standartowej pisowni ( to sie glownie odnosi do krajow ktore
      nie uzywaja lacinskiego alfabetu jak kraje arabskie, chiny, rosja} nie
      dostaniesz wizy, twoje pieniadze nie zostana ci zwrocone.
      tak przy okazji jezeli ktos was prosi o pomoc i jezeli jej nie mozecie dac to
      lepiej milczec, lub poradzic gdzie taka pomoc mozna uzyskac, mozemy sie obyc bez
      ponizajacych, i glupich , naprawde glupich komentarzy.
      • Gość: Ania Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! IP: *.chello.pl 30.06.04, 14:54
        Dopiero n-ty z kolei post i przetłumaczone! Dlaczego zamiast pomoc człowiekowi
        prowadzicie gadkę-szmatke, która nic nie wnosi?! Brawo i dzieki dla burnaby!!!
    • Gość: sylwek Re: Prosz mi to przetlumaczyc !!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 13:05
      witam,burnaby masz racje.ale tacy juz sa ludzie i nic nie poradzisz na
      to..pozdrawiam
    • ertes Uczcie sie angielskiego 30.06.04, 18:35
      Moze wam sie przydac. A i Polakom przyniesiecie mniej wstydu gdy zamiast czytac
      z kartki "Ajm Henryk, Ajm luking for e dzob" powiecie to ladnie po angielsku
      snujac sie po restauracjach i innych przybytkach gdzie znajomosc jezyka wiecej
      niz kilka slow jest niewymagana.
      • lymeryk ertes BURAKIEM miesiaca, kto za? 30.06.04, 18:41
        ertes napisał:

> Moze wam sie przydac. A i Polakom przyniesiecie mniej wstydu gdy zamiast
        czytac
        > z kartki "Ajm Henryk, Ajm luking for e dzob" powiecie to ladnie po angielsku
        > snujac sie po restauracjach i innych przybytkach gdzie znajomosc jezyka wiecej
        > niz kilka slow jest niewymagana.

spadaj na drzewo palancie,
        nikt nie potrzebuje twoich kretynskich pouczen
        jestes przykrym przypadkiem polaczka dorobkiewicza, ktoremu odbilo big time
        przynosisz wstyd Polonii swoim aroganckim, zarozumialym zachowaniem

• ertes Poczytajmy wiec opinie o Polsce i Polakach lymeryk 30.06.04, 19:01
          Zobaczmy jak lymeryk pisuje:

-------------------------
          "dlaczego jeszcze biedujesz i siedzisz w kartoflisku w kanadzie obrzucajac
          sie gownem z kolesiami, bedzie dla mnie zawsze zagadka,"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=13687616&a=13835671---------------------------

"lepiej napisz co sluchac w twoim nocniku, w tym jestes dobry"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=13687616&a=13763449-----------------------------

O Polsce i Polakach:

"niestety najwyrazniej Polska jest na etapie i poziomie pana Golonka vel Kolanko
          i niewiele da sie zrobic
          nie mozna uszczesliwac ludzi na sile, mozna sprobowac ale
          efekty z reguly sa przygnebiajace
          cala nadzieja, ze gdzies tam gleboko na prowicji w pomrocznej jest"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=10340477&a=10364140
          • lymeryk hehe, ruszylo cie buraczku :)) 30.06.04, 19:21
            now you are panicing and desperately scratching for dirt, lol
            znajdz cos jeszcze, chetnie sie posmieje z wlasnej tfurczosci

:))
            • ertes ruszylo cie buraczku 30.06.04, 19:27
              Jestes zerem o czym swiadczy ponizszy przez ciebie napisany tekst na temat
              Polski i Polakow:

"niestety najwyrazniej Polska jest na etapie i poziomie pana Golonka vel Kolanko
              i niewiele da sie zrobic
              nie mozna uszczesliwac ludzi na sile, mozna sprobowac ale
              efekty z reguly sa przygnebiajace
              cala nadzieja, ze gdzies tam gleboko na prowicji w pomrocznej jest"
              • lymeryk Re: ruszylo cie buraczku 30.06.04, 19:38
                buraku,

byc dla ciebie zerem to dla mnie duza przyjemnosc :))
                a fakt, ze powtarzasz ten sam niezrozumialy dla ciebie fragment juz drugi
                raz swiadczy o twojej intelektualnej pustocie i bezsilnosci
                umiesz tylko przywalic komus, kogo uwazasz za slabszego,
                damski boxer i bully,
                taka twoja ertesowa mentalnosc i moralnosc

:))

ertes napisał:

> Jestes zerem o czym swiadczy ponizszy przez ciebie napisany tekst na temat
                > Polski i Polakow:
                >
                > "niestety najwyrazniej Polska jest na etapie i poziomie pana Golonka vel
                Kolank
                > o
                > i niewiele da sie zrobic
                > nie mozna uszczesliwac ludzi na sile, mozna sprobowac ale
                > efekty z reguly sa przygnebiajace
                > cala nadzieja, ze gdzies tam gleboko na prowicji w pomrocznej jest"
                • hermione_p Re: ruszylo cie buraczku 30.06.04, 19:50
                  Bo ertes to rasowy 100%-towy hipokryta.
          • Gość: Szybki Re: Poczytajmy wiec opinie o Polsce i Polakach ly IP: *.proxy.aol.com 01.07.04, 00:40
            Poprostu powiedziec to jestem zaskoczony tym co tutaj czytam,tyle nienawisci i
            zazdrosci i roznych glupich wypowiedzi na tym watku.(Jak sie nie myle to
            wiekszosc co przyjechala do USA z Polski to uczyla sie angielskiego wlasnie
            tutaj w stanach).

Ludzie szanujcie sie wiecej i trochu cywilizakcji okazac dla nastepnej osoby.
            Pozd. z Kaliforni..
            • hermione_p Re: Poczytajmy wiec opinie o Polsce i Polakach ly 01.07.04, 00:43
              Ales machnal jak lysy grzywa...

My tak dla sportu..he he he

szacuneczek
            • anima Re: Poczytajmy wiec opinie o Polsce i Polakach ly 01.07.04, 01:29
              a ja myślałam, że jakaś dziwna jestem, chcąc pomóc temu, który etap intensywnej
              nauki języka language ma jeszcze przed sobą...
              szacuneczek - racja :))
              pozdrawiam wszystkich z większą, niż przeciętna w tym kraju, dozą tolerancji :))
              • starypierdola Juz nie mowiac ze ... 01.07.04, 03:05
                ... mi zepsulas business. A juz mialaem nagrana skrzynke piwa!!! Teraz Ty mi ja
                jestes winna! Ulituj sie nad spragnionym.

SP
                • anima Re: Juz nie mowiac ze ... 01.07.04, 09:00
                  hahahahahaha :-DD
                  no dobra... jakie i gdzie dostarczyć? ;-))

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka