Dodaj do ulubionych

Lufthansa czy British Airways

IP: 212.160.138.* 11.08.04, 11:45
Lecę pod koniec września do Denver, nie wiem czy wybrać Lufthanse przez
Frankfurt czy BA przez Londyn.Które linie wybrać, może ktoś z was leciał i
może się podzielić wrażeniami. Pomózcie.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: Lufthansa czy British Airways IP: 132.198.175.* 11.08.04, 13:58
      sugeruj sie cena, a tak to wszystko jedno chyba. Lufthansa latalam wielokrotnie
      i nie mam wiekszych zastrzezen, lotnisko tez ladne i wygodne do przesiadek.
      • Gość: Madzia Re: Lufthansa czy British Airways IP: 212.160.138.* 11.08.04, 14:32
        Rożnica w cenie jest niewielka i daletgo mam dylemat, ale dziekuję za odpowiedz.
        • Gość: laramie Re: Lufthansa czy British Airways IP: *.228.228.186.Dial1.Denver1.Level3.net 11.08.04, 15:02
          Leciałem do Denver Lufthansą pod koniec lipca teraz w sobote wracam. Ogólnie
          było nieźle, co najwyżej jedzenie jak zwykle nie było najlepsze. we frankfurcie
          mielismy małe opóźnienie (lot do denver był przesuniety o 45 minut)
          • Gość: Laramie Re: Lufthansa czy British Airways IP: *.228.228.88.Dial1.Denver1.Level3.net 11.08.04, 16:04
            a i jeszcze jedno - wydaje mi sie że w przypadku BA trzeba w londynie zmieniać
            lotniska i mozna wtedy sie nie wyrobić
            • Gość: frequent flyer Re: Lufthansa czy British Airways IP: 80.241.130.* 11.08.04, 18:35
              nie trzeba, leci z LHR o 15:30. zresztą nie sprzedaliby biletu jak by nie by
              było trzech godzin na zmianę lotniska między przylotem na jedne a odlotem z
              drugiego. a gdyby mimo 3 godzin ktos się nie wyrobił, bo na przykład pierwszy
              doleciał do londynu z dwugodzinnym opóźnieniem, powinni się nim zająć,
              przebukować na następny dzień albo na zbliżony kierunek, np. chicago i tam
              zapewnić przesiadkę na lot krajowy do DEN.
              przy przesiadce na heathrow też można się nie wyrobić w przydziałowe chyba 75
              minut. miałem to w maju, lot z Warszawy wyruszył ponad godzinę po czasie bo na
              heathrow była mgła (wtedy też latają, korzystając z ILS - Instrument Landing
              System - ale między lądującymi musi być ponad 2 minuty odstępu, a nie minuta
              jak przy normalnej widoczności, więc szybko robią się zaległości). doleciałem
              BA do SFO kilka godzin później, ale straciłem luksusowe zarezerwowane miejsce
              przy oknie po prawej stronie, z widokiem na islandię, grenlandię, ziemię
              baffina itd.
              Do denver jest jednak tylko jeden lot, nie trzy jak do SFO.
    • vip-1 Madzia 11.08.04, 15:03
      Gość portalu: Madzia napisał(a):

> Lecę pod koniec września do Denver, nie wiem czy wybrać Lufthanse przez
      > Frankfurt czy BA przez Londyn.Które linie wybrać, może ktoś z was leciał i
      > może się podzielić wrażeniami. Pomózcie.
      > Pozdrawiam.

I think you are full of shit.
    • ada68 Re: Lufthansa czy British Airways 11.08.04, 18:37
      moj maz zawsze lata BA i bardzo sobie chwali...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka