Dodaj do ulubionych

Alamo wypożyczalnia - prośba o opinię

16.01.14, 11:04
Witajcie,
Na przełomie czerwca i lipca będę spędzał blisko 3 tygodnie na Florydzie.
Potrzebuje oczywiście wynająć auto.
Odbiór w Miami, zwrot w Tampie.
3 lata temu w podobnej sytuacji braliśmy auto z Nationala i wszystko było bez zarzutu.
Teraz gdy sprawdziłem ceny okazało sie ze Alamo jest o 150$ tańsze.
Wiem ze National, Alamo i Enterprise to tak naprawdę jedna firma.
Czy macie jakieś negatywne bądź pozytywne doświadczenia z ta wypożyczalnia?
Auta są takiej samej klasy, ubezpieczenie tez (biorę tylko LDW, bo resztę będę miał swoją z ubezpieczenia turystycznego).
Obserwuj wątek
    • Gość: car rental Re: Alamo wypożyczalnia - prośba o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 14:23

Alamo to dobra firma. Ma konkurencyjne ceny na Florydzie.
      Mozesz porownac ceny z Budget i wybrac tansza.
      • engine8 Re: Alamo wypożyczalnia - prośba o opinię 16.01.14, 17:54
        Alamo o tyle mi sie podoba ze mozna sobie wybierac na placu dowolne auto w danej klasie a jak jest kiepski wybor to czesto podchodzilem do okienka i mowilem ze to jest mi sie nie podoba wiec pozwolono mi wybrac z klasy wyzszej za te sama cene....
        Reszta to wszystko tyowe i takie samo w kazdej firmie.
    • fruqo3 Re: Alamo wypożyczalnia - prośba o opinię 16.01.14, 18:24
      OK, dzięki za informacje.
      Z wyborem auta tak samo było właśnie w Nationalu.
      Gość z obsługi zaproponował mi Sentrę lub Camry, a gdy sie skrzywiłem i poprosiłem o coś amerykańskiego bez problemu zaprowadził mnie do innego rzędu i wziąłem sobie Chargera.
      Z tego samego powodu odpada Budget. W październiku na JFK uraczyli mnie Passatem i powiedzieli ze żadnej alternatywy nie ma.
      Brrrr, pojechać do Stanów na wakacje i jeździć VW lub Japończykiem ;)
      • jorn Re: Alamo wypożyczalnia - prośba o opinię 17.01.14, 10:13
        Alamo i National, to ta sama firma.
        • edd.y Duplikaty:) 17.01.14, 10:59
          jorn napisał:

> Alamo i National, to ta sama firma.<

Eureka! Czytasz dokladnie posty czy spieszysz sie slizgajac wzrokiem
          aby napisac co wiesz?
          forum.gazeta.pl/forum/s,205,149023415,149023415.html?rep=2&from=3
          • jorn Re: Duplikaty:) 17.01.14, 14:47
            No widzisz, musiałem przeskoczyć wzrokiem tę jedną linię. Przepraszam i dziękuję za zwrócenie uwagi.
      • jorn Re: Alamo wypożyczalnia - prośba o opinię 17.01.14, 10:17
        Zbyt wcześnie wysłałem. Akurat w Miami miałem zarezerwowany samochód kategorii standard. Na miejscu okazało się, że jest to jedyna kategoria, w której samochodu nie wybiera się z parkingu, bo nie ma alejki opisanej „standard”. Gdy się tam pojawiłem , powiedzieli, żeby czekać i po dwóch minutach podstawili Kię Optimę. Ja chciałem Chevroleta Malibu, ale pracownik nie wiedział, czy w ogóle maja coś innego i powiedział, że mogę czekać i zobaczyć, co przyjedzie następnego. Nie chciało mi się czekać, więc wziąłem Kię.
    • engine8 Re: Alamo wypożyczalnia - prośba o opinię 17.01.14, 20:37
      $10-20 czyni cuda...
      Kiedys po tym drobnym napiwku gosc kazal mi poczekac i przyprowadzil nowiutkie Volvo,,
    • Gość: w porządku w porządku IP: *.static.chello.pl 13.04.14, 15:40
      w USA pożyczałem auto tylko raz więc nie mam żadnego tła porównawczego. Ten raz to było z Alamo w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolony.

Raz że zrobiłem rezerwację z Polski przez internet bez podawania numeru karty i w ogóle bez żadnej przedpłaty. Dwa, że formalności (Vegas) poszły sprawnie i szybko, wystarczyły polskie dokumenty, GPS sami mi zamontowali. Trzy że do wyboru w alejce było chyba z 10 aut (mid-size SUV), tyle że większość to japończyki i koreańczyki. Cztery że zdanie (też Vegas) było również sprawne, nie czepiali się tego że nieco porysowałem tył kanapy swoimi walizkami.

Ceny i wybór porównywalny z innymi wypożyczalniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka