rocker4 24.11.04, 07:46 Napisz wrazenia jak bylo na rozmowie, a druga rzecz mam pytanie, na ile czasu przed rozmowa dostales zaproszenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ptasiek76 Re: Ptasiek do Rockera 24.11.04, 18:22 Trudno mówić o wrażeniach, ponieważ rozmowa była naprawdę krótka i rzeczowa. Trochę strachu jak to będzie, ale potem okazało się że strach ma wielkie oczy. Tak jak pisałem wcześniej rozmowa po angielsku, krótkie pytanie o sponsora, stwierdzenie że wszystko wygląda dobrze i TYLE! Żadnych podchwytliwych pytań NIC, aż głupio bo przygotowywaliśmy kilka scenariuszy i okazało się że niepotrzebnie. Co do drugiego pytania, zaproszenie otrzymaliśmy 19 października ma rozmowę 22 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
rocker4 Re: Ptasiek do Rockera 24.11.04, 23:22 dzieki,nie wiedzialem ze bedzie po angielsku i ze bedzie pytal o sponsora,jakiego sponsora znalazles poprzez jakas agencje czy masz tam kogos? napisz jak mozesz, no i gratulacje i powodzenia dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatboy Re: Ptasiek do Rockera IP: *.ne.client2.attbi.com 25.11.04, 02:22 gratulacje. no tak... przybeda nowi na jackowo, a tam ciezko z robota. powodzenia! (pamietajcie, ze materac na jackowie to tez drogi "byznes", bo w wiekszosci to rodacy wynajmuja;) Odpowiedz Link Zgłoś
rocker4 Re: Ptasiek do Rockera 25.11.04, 09:52 bylem na jackowie panie fatboy troche czasu i nie tylko tam i wiem jak jest Odpowiedz Link Zgłoś
ptasiek76 Re: Ptasiek do Rockera 25.11.04, 16:43 Spoko Rocker4, grubasek boi się o swoją robote na dachu, a przy okazji co Pan przez zimę będzie robił Panie grubasku? Odpowiedz Link Zgłoś
ptasiek76 Re: fatboy 25.11.04, 16:41 Get fat or die...better die!!! A przy okazji nie jackowo bo rodaków mam tu na miejscu, a tak w ogóle "to ja Pana... dymam Cię ch.mie" Odpowiedz Link Zgłoś
ptasiek76 Re: Ptasiek do Rockera 25.11.04, 16:47 Po angielsku być nie musi, ale wydaje mi się, że pomaga. A ze sponosrem miałem spoko bo mam w NYC rodzinkę (tak CITY, nie greenpoint fat(ass)boy) A za gratulacje serdecznie dziękuje, bo to zdrowy odruch, a nie prostackie docinki grubaska. Powodzenia na rozmowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julka342 Re: Ptasiek do Rockera 28.11.04, 08:37 Ale masz super,gratuluje Wam i dzieki za opszerne info ,ktore mnie troszke uspokoilo. Powodzenia Julia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: Ptasiek do Rockera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 20:53 Ubiegales sie o green card? A byles wczesniej w USA? Czy sprawdzali czy sie rozliczales z podatkow? Dzieki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ptasiek76 Re: Ptasiek do Rockera 04.12.04, 11:15 Ubiegales sie o green card? A byles wczesniej w USA? Czy sprawdzali czy sie rozliczales z podatkow? Dzieki Pozdrawiam Po kolei: Nie ubiegałem się o green card Poprzednio w stanach byłem dziewięć razy Ni epracowałem nigdu na czeki rozliczeniowe, nie byłoproblemu z podatkami Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: DV 2005 DO PTAŚKA 04.12.04, 14:05 zeby to uporzadkowac koledze chodzilo czy byles wezwany na loterie wizowa,wiec dlatego napisal o Green Card....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Do Sylwka lub Ptaska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 20:02 Chyba sie pogubilem...Myslalem ze wylosowales green card i w tej sprawie byles na rozmowie w ambasadzie. To na jakiej podstawie tam jedziesz, z jakiegos programu? Co do podatkow to interesuje mnie czy podczas ubiegania sie o wize stalego pobytu - green card (czy to poprzez loterie czy tez sposnorowanie) sprawdzaja w ambasadzie twoj rekord w urzedzie skarbowym tamtejszym? Pozdrawiam Iwo Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 IWO 06.12.04, 20:18 Ptaszek bral udzial w loterii wizowej dv-2005 ,wylosowali go i byl w Ambasadzie wlasnie z tego powodu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: IWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 21:14 Dzieki. Jakby jeszcze wiedzial jak to jest z tymi podatkami to bylbym wdzieczny za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasiek76 Do Sylwka 08.12.04, 19:30 sylwek07 napisał: > Ptaszek bral udzial w loterii wizowej dv-2005 ,wylosowali go i byl w Ambasadzie > > wlasnie z tego powodu.. Sylwek jak rany, tylko nie Ptaszek!!! Pozdrawiam Ptasiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: DV 2005 DO PTAŚKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 23:39 Czesc mam na imie Kasia i tez wkrotce jade na interview, dlatego chcialam sie zapytac czy poza pytaniami o sponsora o cos jeszcze cie pytali, jak przebiegala rozmowa, czy byla dluga czy krotka i czy rzeczywiscie nie ma powodow do strachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: DV 2005 DO PTAŚKA IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 00:22 a ja mam pytanie do ciebie kaska,na jak dlugo przed rozmowa dostalas papiery i jaki masz numer jak to nie tajemnica, dzieki pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek do Ani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:11 na tym forum byla podawana strona z tymi numerami,poszukaj tego watku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: do Ani IP: 195.47.201.* 08.12.04, 14:22 dzieki sylwek,zgadza sie była podawana strona i mam ja,ale nie ma niej jeszcze terminow na luty tylko na grudzien,myslalam ze moze juz ktos dostal wezwania na luty,bo na stronie oficjalnej to bedzie dopieruo w lutym,dzieki,pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: do Ani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:27 a prosze bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 16:12 Zaproszenie dostalam jakis miesiac przed rozmowa, dokladnie nie pamietam ale ok 18 listopada po jakims czasie dostalam drugi komplet moj numer 2005eu i tak dalej pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
anima Re: Do Kasi 08.12.04, 15:38 nie zawsze pytają o sponsora. mnie pytali o to, co zamierzam tam robić i czy mam konkretną ofertę pracy. nie miałam. miałam kasę na koncie, co pokazałam. rozmowa była bardzo krótka (razem z przysięgą, skanowaniem palców - może 3 minuty...) konsul był "robotem z ambasady" - zero uśmiechu... ale.. udało się :) zycze Tobie powodzenia! a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Do Kasi IP: 195.47.201.* 08.12.04, 16:05 mam 2 pytania, 1.jaki byl okres pomiedzy otrzymaniem zaproszenia a wizyta u konsula, 2.ile mialas na koncie? dzieki pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Do Kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 16:14 List dostalam na miesiac przed wizyta u konsula Stanu swojego konta nie podaje poniewaz mam sponsora ze stanow i tu z polski tak na wszeliki wypadek pewnie to jest tylko formalnosc ale i tak mam pietra pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ptasiek76 Re: Do Kasi 08.12.04, 19:21 Kasiu pisałem to już wcześniej, napisze jeszcze raz. Na luzie z głową do góry! Wiem że mi łatwiej bo mam to za sobą, ale naprawdę nie ma czego się obawiać. A jak trafisz do młodej blondynki konsul, to nawet z uśmiechem zostaniesz załatwiona. Nawiasem mówiąc to ona tam chyba pracuje od niedawna bo jeszcze nie ma "zespołu robota". Pozdrawiam Ptasiek Ale się namieszało na tym wątku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anima Re: Do Kasi 08.12.04, 22:42 Gość portalu: anna napisał(a): > mam 2 pytania, > 1.jaki byl okres pomiedzy otrzymaniem zaproszenia a wizyta u konsula, zawiadomienie e-mailem pod koniec września; przesyłka 2 tygodnie później; rozmowa 24 listopada > 2.ile mialas na koncie? 5 tys. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Do Kasi IP: 195.94.203.* 23.12.04, 13:10 A ja dostałem przesyłkę wczoraj (22 grudnia) z informacją o spatkaniu 4 stycznia !!!!! Teraz na gwałt muszę robić badania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: DV 2005 DO PTAŚKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:00 Ptasiek przepraszam ... Odpowiedz Link Zgłoś