martakai 15.12.04, 18:55 Poradzcie mi jakieś fajne biuro (pewne i solidne)na okres wakacji, w którym za wszystko zapłacę do 5.5 tys zł. Czekam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: Witam. Pytanie dotyczy work & travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 19:22 zamiast work& trawel mogę ci polecić camp america i wyjazd na camp. moim zdaniem bardziej sie opłaca. za wszystko zapłacisz ok 3000 zł 9 tygodni świetnej zabawy na campie a potem zazwyczj jeszcze dwa miesiące na zarabianie lub zwiedzanie jak kto woli. byłam dwa razy i szczerze polecam. ja oczywiście pracowałam po campie i muszę ci powiedziec że finansowo nie wyszłam gorzej od moich znajomych którzy byli na W&T. a od niektórych to nawet lepiej. poza tym z doświadczenia wiem że na takim campi języka sie szybciej nauczysz niż w takiej zwykłej pracy. Tam po prostu musisz nawijac cały dzien, a i świetna zabawa jest. polecam ps ale jak byś chciał już tylko W&T to moi znajomi jechali z JDJ i wszystko było ok. tylko więcej to kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
martakai Re: Witam. Pytanie dotyczy work & travel 15.12.04, 19:41 Cześć Agnieszka. Wiem o CampAmerica, byłam tym biurem zainteresowana ale przeszkoda to nirprzekraczalny termin wyjazdu-28 czrwca, a ja mam sesje do 8 lipca i niechcialabym jej przesuwac. Rozumiem że Ty wyjechalas przed 28 czerwca. Gdzie pracowałas? Mozesz odpisac na maila martakai@gazeta.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Witam. Pytanie dotyczy work & travel 16.12.04, 00:06 Nie oplaca Ci sie jechac po 8 lipca. ja w zeszlym roku wyjechalam 20 czerwca i bylo za pozno(jechalam jako independent z wlasnym pracodawca), bo mlodziez z high school ma juz wakacje i zajmuje duzo stanowisk pracy. watpie tez zeby jakis pracodawca z biura pozwoli na tak pozne pojawienie sie u niego. Oprocz ceny zobacz takze opinie o biurze, czy sie sprawdzaja, czy nie oszukuja, czy wszyscy uczesnicy wyjechali, czy dotrzymali terminow, czy sa zarejestrowani, czy maja pozwolenia. ja jechalam z Fostera i oceniam ich na 6. moj chlopak byl w szpitalu i nie bylo najmniejszych problemow z ubezpieczeniem i opieka "ich czlowieka" w USA. poczytaj opinie o biurach na www.usa.info.pl a o tym, jak wazne jest dobre ubezpieczenie na www.2p.pl na forum praca w USA pozdrawiam :) ps. teraz to i tak wyjazd jest tanszy niz w zeszlym roku przy takim kursie $ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Witam. Pytanie dotyczy work & travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 22:45 Czesc. Bylam na W&T trzy razy i jezdzilam z kilku biur. Najlepsze jakie znalazlam to Almatur. Obsluga jest troche nie mila, ale powiedza ci dokladnie cene za wszystko, bez niespodzianek i maja dosyc tanie bilety lotnicze. Najlepiej jedz z programu CHI lub Cunsile (jakos tak sie pisze), to tez jest istotne, bo maja dobre oferty pracy. Na targach patrz na stawke (od 7$ na h) i na liczbe godzin (40+), mozesz spokojnie brac taka oferte. Jak inni odradzam wyjazd jesli dopiero mozesz jechac w lipcu. Najlepiej jest pojechac na poczatku czerwca, rozejrzec sie u pracodawcy i jak praca bedzie beznadziejna to mozna jeszcze zmienic. Odradzam takze CampAmerica, od kolku osob slyszalam, ze jest jak w jakims zakladzie zamknietym i na dodatek nie zarobisz. Na wycieczke polecam wszystkim Floryde, szczegolnie nurkowanie na Key Wescie. Pozdrawiam wszystkich podroznych. Nie korzystajcie z YTP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Witam. Pytanie dotyczy work & travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 14:27 wejdz na www.ytp.waw.pl i zastanow sie raz jeszcze nad biurem, z ktorym pojedziesz do usa..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: Witam. Pytanie dotyczy work & travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 00:04 pod zadnym pozorem JDJ!!!Ja z nimi jechalam w zeszle wakacje(2003), calkowita porazka, dobrze, ze mialam wlasnego pracodawce, ludze, ktorzy mieli jechac do zalatwionego przez biuro pracodawce zostali wystawieni na calej dlugosci.W tym roku natomiast sa juz pozwy w sadach skarzace JDJ.Wcale sie nie dziwie.Slyszalam wiele dobrego o fosterze i almaturze.No i termin-nalepiej poczatek czerwca, koniec maja nawet.ja mialam sesje indywidualna.Idziesz na uczelni do opiekuna studentow i mowisz mu , ze chcesz wyjechac na w&t, on Ci wszystko powie co i jak.Zwykle bez problemu uczelnie daja zgode na sesje indywidualne. Odpowiedz Link Zgłoś