domininisia 07.04.05, 15:23 Czy ktoś z Polaków wybiera się w okolice tego miasta ?? :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w357 Re: Detroit 07.04.05, 19:32 A co Cię skłoniło, aby jechać do tego zmotoryzowanego miasta ? W amerykańskim slangu Detroit=Motor City Odpowiedz Link Zgłoś
domininisia Re: Detroit 07.04.05, 23:40 Mam tam rodzinkę i tak jakoś wyszło :) Pozdrawiam Tzn rodzinka mieszka w mieście pod Detroit - i to spory kawałek od miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hevelius Re: Detroit IP: *.macmb101.mi.comcast.net 08.04.05, 04:30 Mieszkam pod Detroit (okolice 21 mili). Chyba najochydniejszy stan USA. Od 8 mili sami czarni. Dlatego przeprowadzam sie do Las Vegas. Chce tam podjac nauke w college'u. W sumie mieszkalem juz w LV jakis czas, ale tak jakos wyszlo, ze teraz jestem w Detroit. Ogolnie nie ma sie czym zachywcac. Polakowo w Hammtramck jest koszmarne. Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: Detroit 08.04.05, 23:16 Gość portalu: hevelius napisał(a): > Polakowo w > Hammtramck jest koszmarne. ---------- W Hamtramck mieszkają dziadki polacy, a młodsi to "Kraśnik" i tym podobne lub byli "turyści" których nie stać na to, aby wyjechać dalej !!! Cały stan Michigan jest stanem robotniczym, czyli niczego wspaniałego nie można się spodziewać ! Co do okolic Detroit, to ja bym tak nie narzekał jakieś 15 mil od Detroit jest "biało" i spokojnie ! (taka jest moja opinia ! ) Odpowiedz Link Zgłoś
metnia Re: Detroit 08.04.05, 23:09 mieszkalam wlasnie godzinke od Detroit. nie polecam jesli nie masz prawa jazdy i auta. tam nawet chodnikow nie ma... ehhh ale poza tym, jeziora, tropikalny mikro klimat, duzo podlych Polakow, polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: Detroit 08.04.05, 23:29 metnia napisała: > duzo podlych Polakow, ___________ Widocznie trzymałaś się w kiepskim towarzystwie !!! Trudno, to też się zdaża . Co do mikroklimatu.... Jest taka żartobliwa pocztówka pamiątkowa z Michigan. Na niej jest napis >>> The Michigan Bird = Mosquito !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Detroit 09.04.05, 13:12 ale za to jest blisko do Kanady tzn do miasta Windsor :)a tam mozna wsiasc w pociag i pojechac do Toronto,Montrealu i Quebec City ... Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: Detroit 09.04.05, 14:58 sylwek07 napisał: > ale za to jest blisko do Kanady tzn do miasta Windsor :) ----------------- I do Kanady można przepłynąć kajakiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: Detroit 09.04.05, 15:01 Zapomniałem dodać , że w Windsor można zwiedzić gorzelnie "Canadian Club" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Detroit 09.04.05, 23:50 w357 napisał: > Zapomniałem dodać , że w Windsor można zwiedzić gorzelnie "Canadian Club" :-) --------------------------------------------------- w przewodnikach o tym pisza ze warto jest zobaczyc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocanada w Windsor jest sporo do zwiedzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 00:14 choćby słynny park zreźb - ale także niedaleko jest trochę ciekawych rzeczy - choćby 'Chata Wuja Toma' (Dresden) Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: Detroit 10.04.05, 00:28 sylwek07 napisał: > warto jest zobaczyc :)) ------------ Zobaczyć , to zobaczyć, ale ciekawsza jest degustacja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
domininisia Re: Detroit 09.04.05, 21:57 Ja mam rodzinkę w Farmingotn Hills :// Spory kawałek od miasta, jest cicho, spokojnie, sporo osób w moim wieku :) No i chodniki są, oczywiście miejsca do spacerków też :) Pozdrawiam :) I ludzie z okolic piszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Farmington Hills 10.04.05, 00:55 domininisia napisała: > Ja mam rodzinkę w Farmingotn Hills :// -------------------- To już jesteś tam, czy dopiero się wybierasz ??? Jakieś 10 lat temu, to w tamtych okolicach ciężko było zobaczyć "opalonych" ludzi :-) Najbliższe większe miasto , to Novi ! Na rozrywkę rekreacyjną masz jeden z większych State Park "Kensington"...... Odpowiedz Link Zgłoś