Dodaj do ulubionych

Do Aniutka!

08.05.05, 08:30
Aniutek, uzywasz Britax Marathon?
www.parents.com/articles/health/6074.jsp
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Do Aniutka! 08.05.05, 08:32
      www.consumerreports.org/main/detailv2.jsp?CONTENT%3C%3Ecnt_id=581593&FOLDER%3C%3Efolder_id=156209
      • edytkus Re: Do Aniutka! 08.05.05, 08:38
        www.consumerreports.org/main/content/display_report.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=579525&bmUID=1115534193996
        • aniutek Re: Do Aniutka! 08.05.05, 17:15
          Dzieki Edytkus,
          poczytalam, chodzi o "rear facing position" my juz jezdzimy przodem, siedzonko tak ciasno siedzi na
          tylnim siedzeniu, ze raczej niemozliwe jest aby sie przesunelo, wlasnie z tego powodu mam problem ze
          zmiana nachylenia siedzonka... co mnie wkurza. Tak srednio jestem z niego zadowolona, niby wszytsko
          OK ale Zuzia spi z przekrzywiona glowa.

A tak BTW Happy Mothers Day :))))
          • edytkus Re: Do Aniutka! 09.05.05, 04:35
            aniutek napisała:
            my juz jezdzimy przodem, siedzonko
            > tak ciasno siedzi na
            > tylnim siedzeniu, ze raczej niemozliwe jest aby sie przesunelo, wlasnie z tego
            > powodu mam problem ze
            > zmiana nachylenia siedzonka

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=23366103&a=23546821 - dodam tylko ze oparc
            foteli przy montazu fotelika rozkladac sie takze nie powinno. W czasie jazdy przodem mozna uzyc co
            najwyzej tylko jeden -najmniejszy -stopien odchylenia oparcia w foteliku. Od razu wyjasniam ze nie ja
            tak wymyslilam, takie info znalazlam na roznych wiarygodnych stronach internetowych a w watku z
            linku juz pisac nie zamierzam bo to nie ma sensu.
            • aniutek Re: Do Aniutka! 10.05.05, 02:50
              no to teraz juz wszystko jasne :)
              samochod mam z tych najbezpieczniejszych i ( za Twoja pomoca) sprawdzalam kompatybilnosc
              siedzonka vs marka samochodu i wyszlo, ze sa w 100% para. widac tak musi byc, oparcie przylega
              dokladnie do oparcia siedzenia i w zaden sposob nie mozna bez przesuniecia ( co wyczytalam w
              instrukcji jest niewskazane) fotelika zmienic jego nachylenie.
              jezdzimy wiec bezpiecznie a to jest najwazniejsze :)
              dzieki jeszcze raz Edyta, zrobilas homework za mnie
              pozdrowki
              anka
    • kotorybka Re: Do Aniutka! 09.05.05, 03:45
      My też używamy Britax Marathon, na szczęście mocujemy fotelik pasem pośrodku tylnego siedzenia nie
      używając systemu LATCH. W takiej konfiguracji jest podobno ok.
      Dzięki za informacje!
      Marta
      A oto mój Matti

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka