edytkus 08.05.05, 08:30 Aniutek, uzywasz Britax Marathon? www.parents.com/articles/health/6074.jsp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: Do Aniutka! 08.05.05, 08:32 www.consumerreports.org/main/detailv2.jsp?CONTENT%3C%3Ecnt_id=581593&FOLDER%3C%3Efolder_id=156209 Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Do Aniutka! 08.05.05, 08:38 www.consumerreports.org/main/content/display_report.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=579525&bmUID=1115534193996 Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Do Aniutka! 08.05.05, 17:15 Dzieki Edytkus, poczytalam, chodzi o "rear facing position" my juz jezdzimy przodem, siedzonko tak ciasno siedzi na tylnim siedzeniu, ze raczej niemozliwe jest aby sie przesunelo, wlasnie z tego powodu mam problem ze zmiana nachylenia siedzonka... co mnie wkurza. Tak srednio jestem z niego zadowolona, niby wszytsko OK ale Zuzia spi z przekrzywiona glowa. A tak BTW Happy Mothers Day :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Do Aniutka! 09.05.05, 04:35 aniutek napisała: my juz jezdzimy przodem, siedzonko > tak ciasno siedzi na > tylnim siedzeniu, ze raczej niemozliwe jest aby sie przesunelo, wlasnie z tego > powodu mam problem ze > zmiana nachylenia siedzonka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=566&w=23366103&a=23546821 - dodam tylko ze oparc foteli przy montazu fotelika rozkladac sie takze nie powinno. W czasie jazdy przodem mozna uzyc co najwyzej tylko jeden -najmniejszy -stopien odchylenia oparcia w foteliku. Od razu wyjasniam ze nie ja tak wymyslilam, takie info znalazlam na roznych wiarygodnych stronach internetowych a w watku z linku juz pisac nie zamierzam bo to nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Do Aniutka! 10.05.05, 02:50 no to teraz juz wszystko jasne :) samochod mam z tych najbezpieczniejszych i ( za Twoja pomoca) sprawdzalam kompatybilnosc siedzonka vs marka samochodu i wyszlo, ze sa w 100% para. widac tak musi byc, oparcie przylega dokladnie do oparcia siedzenia i w zaden sposob nie mozna bez przesuniecia ( co wyczytalam w instrukcji jest niewskazane) fotelika zmienic jego nachylenie. jezdzimy wiec bezpiecznie a to jest najwazniejsze :) dzieki jeszcze raz Edyta, zrobilas homework za mnie pozdrowki anka Odpowiedz Link Zgłoś
kotorybka Re: Do Aniutka! 09.05.05, 03:45 My też używamy Britax Marathon, na szczęście mocujemy fotelik pasem pośrodku tylnego siedzenia nie używając systemu LATCH. W takiej konfiguracji jest podobno ok. Dzięki za informacje! Marta ******* A oto mój Matti Odpowiedz Link Zgłoś