Dodaj do ulubionych

praca na turystycznej

IP: *.hr.hr.cox.net 17.06.05, 23:32
witam wszystkich. wlasnie wczoraj wyladowalam w DC. mam wize turystyczna i
zostaje w USA 6 miesiecy. nie mam zbyt duo pieniedzy wiec chcialam poszukac
jakiejs pracy. wiem ze to nielegalne, ale na pewno ktos sie orientuje co
powinnam zrobic. mam security number z zeszlego roku.
i drugie....czy mozna zmienic status wizy na pracownicza lub studencka w USA
czy trzeba zracac do Polski?
ja jestem w Virginii w miescie Newport News, gdzie chyba nie ma Polakow.
jesli ktos kogos zna lub wie kto moze mi pomoc...prosze...napiszcie.
dziekuje z gory za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: ingrid Re: praca na turystycznej IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 18.06.05, 07:38
      Co powinnas zrobic? :o) Najlepiej zacznij chodzic po miescie i wypelniac
      aplikacje wszedzie gdzie jest napisane "help wanted" i "now hiring".Masz SSN
      wiec nie bedzie problemu ze znalezieniem pracy.Nikt nie bedzie pytal o
      pozwolenie.A jak zapytaja, to powiedz ze masz i ze przyniesiesz jutro, a nie
      wracaj.Na pewno cos znajdziesz.Nie trzeba wracac do Polski zeby zmienic wize na
      pracownicza lub studencka, ale z ta pierwsza bedzie bardzo ciezko- musialabys
      znalezc kogos, kto wystapi dla ciebie o te wize, a procedury sa ciezkie, nie
      masz zapewne nic specjalnego do zaoferowania pracodawcy, wiec raczej na to nie
      licz>jesli chodzi o studencka, to poszukaj na forum, ja sie produkowalam juz
      kilkanascie razy.Albo moze pozniej cos skrobne.
      • gdotb Re: praca na turystycznej 19.06.05, 05:40
        a ja slyszalem, ze jadac na wizie A, zostaje sie na wizie A przez caly okres,
        kiedy chce sie wize zmienic na B, trzeba sie kopnac z powrotem do kraju
        ojczystego. Nowe przepisy emigracyjne po September 11 (wiec nie znowu takie 'nowe').
        • Gość: ingrid Re: praca na turystycznej IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 19.06.05, 05:42
          to zle slyszales,wciaz mozna to robic
    • Gość: ingrid Re: praca na turystycznej IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 18.06.05, 08:32
      Napisz do mnie na priv to podam ci linka do ofert pracy w Newport News jako
      opiekunka do dzieci jesli chcesz.
      ingrid_superstar@poczta.onet.pl
    • 11cynamon Re: praca na turystycznej 14.01.06, 18:23
      Opieka nad dziecmi jest bardzo meczaca i duzo mniej platna, niz opieka nad
      starsza osoba. Oczywiscie, to zalezy od stanu tej osoby. W wielu wypadkach nie
      musisz caly czas przy niej byc, a z dziecmi tak. Za dobe opieki zarobisz ok.
      $100. Nie wiem, czy chcesz dostawac gotowke. Coraz mniej osob tak placi. Wola
      dawac ci czek. W Chicago i okolicach jest bardzo duzo agencji, ktore
      posrednicza w znalezieniu takiej pracy i w wiekszosci nie wymagaja pozwolenia.
      Moze znasz kogos, kto pomogl by Ci przeniesc sie do Chicago. Tylko bardzo
      uwazaj na agencje, bo niektore chca pieniadze z gory (jedna tygodniowka).
      Zaplac mi najlepiej po tygodniu pracy, ostatecznie po jej przyjeciu. Jesli
      agencja nalega na pieniadze, to moze to oznaczac, ze osoba do opieki jest w
      bardzo ciezkim stanie i moze lata dzien umrzej albo, ze jest to straszna
      cholera i opiekunowe uciekaja po jednym dniu pracy. Wazne jest, czy masz prawo
      jazdy. Jesli nie, to bedziesz uwieziona w domu. Pojedziesz tylko tam gdzie
      pracodawca Cie zawiezie. Ogloszenia agencji sa w chicagowskim Dzienniku
      Zwiazkowym.
      • 11cynamon Re: praca na turystycznej 14.01.06, 18:27
        Przepraszam za bledy. Mialo byc oczywiscie "zaplac im", nie "mi" (przestawilam
        litery) i "umrzec" nie "umrzej" Mam chyba dysleksje. Odpowiedz wyslalam
        pomylkowo przed przeczytaniem jej i sprawdzeniem bledow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka