Dodaj do ulubionych

Personal Plate Illinois

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 21:33
Witam, mam tablice rejestracyjną z Illinois z ostatnio opłaconą naklejką
LISTOPAD 2000. Od tego czasu nie byłem w stanach, dlatego moje prawo jazdy
jest już nie ważne (poruszałem to w innym wątku na tym forum), pytanie
dotyczy tablic - czy ciągle są ważne i po powrocie czy będę mógł ich używać i
jak wyglądają sprawy z opłatami?
Obserwuj wątek
    • ania_2000 Re: Personal Plate Illinois 27.07.05, 22:03
      a po co ci same tablice?:))) masz do nich samochod?:)
    • Gość: JP Re: Personal Plate Illinois IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 27.07.05, 22:09
      Oczywiscie tak. Naklejki sa dwie. Jedna dotyczy przegladu technicznego a druga
      rejestracji (podatek drogowy). Obydwie musisz odnowic. Oplata za przeglad u
      mnie $16 (w Chicago napewno mniej). Podatek ok $100.
      Musisz miec wpiew zrobiony przeglad (niemal na kazdej stacji to zrobisz) aby
      odnowic rejestracje.
      • Gość: JP Re: Personal Plate Illinois IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 27.07.05, 22:12
        Pisze za szybko i zawsze o czyms zapomne :) Oczywiscie musisz miec oplacone
        ubezpiecznie.
        • Gość: Jerry Re: Personal Plate Illinois IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 22:16
          dzięki wielkie JP!!!
        • Gość: polishjoke Osobiste numery rejestracyjne :))). IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:20
          Oczywiscie. Bedziesz mogl te "personal" plate nosic
          na sobie. Jedna z przodu druga z tylu. Are you Polish :)))?
          Bedziesz mogl nawet srodkami komunikacji miejskiej jezdzic.
          Po oplaceniu "fare" of kors :).
          • Gość: JP Re: Osobiste numery rejestracyjne :))). IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 27.07.05, 22:25
            Smiejesz sie. Ja np wykupuje mojej zonie z moim imieniem bo ona ciagle ma
            problemy ze znalezieniem swojego samochodu na parkingu. Wlaczanie i wylacznie
            pilota zawodzi bo w tym typie nie daje klaksonu.
            A to wszytsko przez mode. Jak jest jakis kolor i samochod jest modny to jest
            ich dziesiatki takich samych na jednym parkingu.
      • Gość: JP Re: Personal Plate Illinois IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 27.07.05, 22:19
        Oplata rejestracyjna $78. Personalized License Plates czyli np z twoim imieniem
        JERRY lub kazde inne wolne tylko $85 tzn o $7 drozsze. U mnie dodatkowo $25/rok.

Wszystko mozesz znalezc na stronie ktora Ci juz wczesniej podalem.

www.cyberdriveillinois.com/departments/vehicles/basicfees.html#personalized
        • Gość: Jerry Re: Personal Plate Illinois IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 22:24
          Dzieki za info - mam nie do końca personalne czyli z cyferką na końcu - w ten
          sposób nie zapłaciłem ani centa wiecej niż za takie z przydziału (każda cyfra z
          innej parafii) - a nawiasem mówiąc (tak mi z urzędu napisali) Jerry + wszystkie
          możliwe kombinacje w stanie Illinois są już zajęte - SORRY :)
          • Gość: JP Re: Personal Plate Illinois IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 27.07.05, 22:27
            Wyobraz sobie ze moje imie bardzo popularne w Polsce bylo jeszcze wolne w moim
            wtanie.
            • Gość: ciekawy Re: Personal Plate Illinois IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:30
              JP napisal:

"...w moim wtanie.

Chyba kaftanie? Masz "personalized" kaftan?

• Gość: JP Re: Personal Plate Illinois IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 27.07.05, 22:33
                Nie przejmuj sie i ty doczekasz lepszych czasow. Czego ci zycze.
            • Gość: Jerry Re: Personal Plate Illinois IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 22:32
              ja szczerze to mam żony nick i to bardzo oryginalny i można powiedzieć
              międzynarodowy wiec po ulicahc Chicago nie będzię się rzucała w oczy typu BASIA
              lub WANDA. DO tego mam takie konto mailowe + nick na ebay, skype i pare innych
              • Gość: JP Re: Personal Plate Illinois IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 27.07.05, 22:35
                Tak to jest maly problem. Taka tablice latwo zapamietac. Tu gdzie mieszkam
                jednak moje popularne imie w Polsce jest bardzo oryginalne i oni maja klopoty z
                jego czytaniem :)

A co do Twojego nickname to dobrze ze nie jest to password :)
                • Gość: Jerry Re: Personal Plate Illinois IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 22:45
                  jak masz czas - to wejdz na chwile na czat na czateria.interia.pl/
                  • Gość: JP Re: Personal Plate Illinois IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 27.07.05, 22:48
                    Sorry, nie teraz. Wlasnie mialem zamiar uciekac. w innym czasie, chetnie.
                    • Gość: Jerry Re: Personal Plate Illinois IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 22:54
                      spoko innym razem - jeszcze raz dzieki
    • Gość: :-) Re: Personal Plate Illinois IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:16
      > Witam, mam tablice rejestracyjną z Illinois z ostatnio opłaconą naklejką
      > LISTOPAD 2000. Od tego czasu nie byłem w stanach

A jesteś pewien, ze uda ci sie jeszcze odpalic to auto? Przez 5 lat to ono
      chyba już korzenie zapusciło:-)
      • Gość: Jerry Re: Personal Plate Illinois IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 22:20
        OH PLEASE!!! - mylisz stany z australią - na atypodach blachy przyporządkowane
        są do samochodu. W stanach tablice przynależą do osoby - dlatego warto mieć
        personalne
        :)) U NASZ W POLSZE nie rozumiem czereśniaków płacących 1000 zeta za
        pseudopersonalne tablice, które stracą razem ze sprzedawanym autkiem. Ale cóż
        jak ktoś ma za dużo kaski - urzędy się cieszą . . .
        • Gość: JP Re: Personal Plate Illinois IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 27.07.05, 22:28
          Dokladnie. Ta tablice moge transferowac na kazdy nastepny samochod.
          • Gość: rowerzysta Re: Personal Plate Illinois IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:39
            Morzna tesz tranzwerowac na rower.
            • Gość: Jerry Re: Personal Plate Illinois IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 22:41
              telekomunikcja nadciąga - koleś zmienia autora i myśli, ze przez to będzie
              bardziej śmieszny - albo, że będzie ich większość - widać, że mama nie dała na
              wakacje i dziecko się nudzi . . .
              • Gość: goopipytek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:50
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: Jerry Re: Personal Plate Illinois IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 22:52
                  lekarz kazał przytakiwać
                  • Gość: goopek Re: Personal Plate Illinois IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 22:58
                    Zmien lekarza.
    • worcester [...] 28.07.05, 00:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • dividjuliya Re: Personal Plate Illinois 10.12.21, 07:47
      Cash supervisors can exploit diverse business moving powers, charge decreases and commitment preclusions in Illinois. One such stirring power is the Economic Development for a Growing Economy Tax Credit Program (EDGE). This program gives yearly tax breaks to qualifying affiliations that help capital with meandering and occupation creation, and insistently impact Illinois occupants' way of life.

The state moreover gives awards and advances to assist relationship with purchasing necessities like mechanical get together, gear and land, given the business will help the area.

illinoisllc.online

For by a long shot most, the quickest and least demanding procedure for beginning a business in Illinois is by making an Illinois restricted responsibility affiliation (LLC), a kind of business part great for new associations and little to medium-sized affiliations. A LLC offers a basic number of the benefits and assurances of more noteworthy Illinois LLC associations, however with essentially more clear standards and rules.

Expecting that a LLC isn't the right part for the sort of business you're beginning, you might need to consider forming an Illinois Corporation considering everything.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka