Dodaj do ulubionych

gdzie sie bawic w Philadelphi???

IP: *.crowley.pl 25.11.05, 23:49
będe tam w oktresie rudzień styczeń, polećcie jakies fajne , modne kluby,
miejsca (niekoniecznie z duża ilościa Polaków)
Obserwuj wątek
    • evitka11 Re: gdzie sie bawic w Philadelphi??? 26.11.05, 00:38
      polecam: Egypt, Katmandu (lepszy wiosna i latem) i Malibu (tylko chyba sie
      inaczej sie pisze, wszystkie na jednej ulicy. Jak sie nie zmienilo zbyt wiele w
      piatki polecam Malibu, soboty Egypt. Jeszcze z tych fajnijeszych to bedzie 8th
      floor.
      Ale jest tyle miejsc ze zależy jakie masz prefernecje. To sa miejsca gdzie
      zawsze swietnie sie bawilismy.

Baw sie dobrze!
      • flipflap Re: gdzie sie bawic w Philadelphi??? 27.11.05, 01:30
        barnoir215.com/
        loie215.com/
        Coyote Ugly Philly - 22 South 3rd Street, Philadelphia
        Emerald City - 460 s. 2nd st

Więcej info znajdziesz tutaj
        www.clubzone.com/nightclubs/index.asp?city=13
      • polishbellydancer Re: gdzie sie bawic w Philadelphi??? 19.12.05, 18:47
        egypt jest juz od dawna zamkniety!
    • Gość: boguszka Re: gdzie sie bawic w Philadelphi??? IP: *.merinet.pl 18.12.05, 20:59
      Dzieki za info. Jestescie z Phili?? ja bede na pzrełomie grudnia i stycznia tam
      na Sylwestra będę bawić sie w
      www.denimlounge.com
      znacie to miejsce
      • mojito Sylwester w Filadelfii :). 19.12.05, 04:39
        Znam :). "Denim" to modny (trendy) prywatny nightclub w centrum miasta.
        Wjezdza sie na pietro winda wylozona "denimem" :). Obowiazuja stroje
        lekko "podrasowane", chociaz zgodnie z nazwa klubu w jeans`ach tez wejsc
        mozna. Bar jest super. Dlugi i ciekawie oswietlony.

W soboty "Denim" jest zawsze zatloczony. Przed wejsciem widzi sie
        dluga kolejke interesujaco ubranych dziewczat czekajacych na "wjazd".
        Muzyka to glownie hip-hop i rytmy latynowskie. I to co DJ uzna w danej
        chwili za stosowne ("house").

Powinien sie Tobie podobac. Miejsce na Sylwestra interesujace.
        Widzialem ich reklamy sylwestrowe. Beda grali do 3:30 :))).

Przyjemnej zabawy,
        mojito.
        • Gość: boguszka Re: Sylwester w Filadelfii :). IP: *.merinet.pl 19.12.05, 23:44
          dzięki Mojito za info.
          Widzę, ze znasz miejscowe klimaty??
    • Gość: air Re: gdzie sie bawic w Philadelphi??? IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.12.05, 22:46
      5 lat temu bylem w ENVY i bylo bardzo fajnie
      • boguszka Re: gdzie sie bawic w Philadelphi??? 26.12.05, 20:34
        a jkaie stroje tu obowiązuja w USA na Sylwestra?Bo my ze znajomymi chcemy ubrac
        sie elagancko, tak jak u Nas w Polsce chodzi sie na Sylwestra.
        ale wlansie kumple powiedzial Nam, żeAmerykanie to w dżinsach potrafia przyjsc
        i raczej ne przychodza w Sylwestrowych kreacjach. Mamy zatem problem: w co sie
        ubrac na Sylwestra
        • rhubarb Re: gdzie sie bawic w Philadelphi??? 26.12.05, 22:58
          boguszka napisała:

> a jkaie stroje tu obowiązuja w USA na Sylwestra?Bo my ze znajomymi chcemy ubrac
          >
          > sie elagancko, tak jak u Nas w Polsce chodzi sie na Sylwestra.

a jak sie chodzi na Sylwestra w Polsce?
          moze nic nie musicie zmieniac
          • mojito New Years Eve in Philadelphia :). 27.12.05, 05:20
            Na Sylwestra obowiazuje elegancja :). Z reguly kluby sprzedajac
            bilety na zabawe noworoczna okreslaja dress code.
            "Denim" prawdopodobnie bedzie mial sugestie dla swoich gosci:
            dressy-casual attire requested albo upscale casual. Panie beda mialy
            wiec wybor: dress to impress, dress to kill lub nalozyc sukienke "drop
            dead dress" :))).

Z jeans`ami dobrze jest sobie dac spokoj na noc sylwestrowa.
            Ubierz sie tak jak ubralabys sie na Sylwestra w Polsce. To juz
            Rabarbar sugerowal wyzej :). I bedziesz odpowiednio ubrana.

Bawcie sie dobrze,
            mojito.
        • Gość: ella Re: gdzie sie bawic w Philadelphi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 10:31
          Jeśli chcesz ubrac się po amerykańsku, to proponuję coś złotego, jakiś topik,
          im bardziej błyszczy tym lepiej. Do tego jeansy, lub mini. Zresztą, sama wiesz
          jak się ubierają wieczorem amerykanki, wejdź wieczorem do pierwszego lepszego
          klubu
          • boguszka Re: gdzie sie bawic w Philadelphi??? 28.12.05, 23:01
            no wieczorem to wiem ale na Sylwestra nigdy nie bylam w USA jeszcze. a ten
            denim reklamuje sie jako taki bardzo ekskluzywny klub na Sylwka i nie
            chcialabym wypasc jakos "blado"
            • mojito Przygotowania do Sylwestra w Filadelfii :). 29.12.05, 03:52
              Jezeli poswiecisz tyle uwagi swojemu ubiorowi ile poswiecalas
              tuz przed Sylwestrem w Polsce bedziesz ok. "Blado" nie bedzie.
              Jezeli zechcesz byc w wiekszosci to unikaj spodni w noc sylwestrowa.
              Mala torebka (evening bag/clutch) na absolutnie tylko niezbedne
              kobiece rzeczy uzupelni Twoj elegancki "image".
              Widzialem bajeranckie male torebki w J.Crew w Liberty Place on sale
              for only 19.99. Zrobione sa z takiego samego materialu z jakiego zrobione
              sa krawaty meskie w J.Crew. Mozesz wiec dobrac sobie torebke do krawata
              faceta. Lub odwrotnie :).

"Denim" to elegancki nightclub z mozliwoscia wykupienia membership.
              Obecnie otwarty tylko w czwartki, piatki i soboty od 21:00 do 3:00.

Aby wyjasnic nasze przypuszczenia i spekulacje co do obowiazujacego
              stroju na Sylwestra zadzwonilem dzisiaj (215-735-6700) z zapytaniem
              o dress code. Obowiazuje "casual" ze zrozumieniem, ze bez sportowego
              obuwia i bez aktywnej sportowej odziezy.

Pozdrowienia,
              m.
              • Gość: boguszka Re: Przygotowania do Sylwestra w Filadelfii :). IP: *.malvrn01.pa.comcast.net 29.12.05, 22:53
                dzięki Mojito
                tez tam wczoraj dzwonilismy, ale tylko sekretarka sie wlaczyla.
                gdzie jest Liberty Place??
                a Ty gdzie spedzasz Sylwestra? moze sie tez w Denimie??
                • mojito Re: Przygotowania do Sylwestra w Filadelfii :). 30.12.05, 04:49
                  Yo! Boguszka,

Liberty Place to dwa najwyzsze drapacze w Filadelfii. Wyzszy, One
                  Liberty Place, podobny jest do nowojorskiego Chrysler Building.
                  Razem z Two Liberty Place zajmuja przestrzen "two blocks".
                  Nie sposob ich nie zauwazyc wjezdzajac do miasta. Widac je z daleka.
                  Na dwoch dolnych pietrach jest okolo 60 sklepow i Food Court. Mozna
                  wiec zrobic zakupy we wspomnianym wczesniej J.Crew, Express, Victoria`s
                  Secret, Douglas i kilku sklepach z butami :) zjesc cos w Food Court i
                  wysluchac muzyki na zywo wpatrujac sie w imponujaca szklana kopule
                  przykrywajaca srodek mini shopping mall i stojaca obecnie olbrzymia choinke.

Jezeli chcesz jechac na adres to najlepiej kierowac sie na skrzyzowanie
                  ulic 17th i Chestnut. Stad juz tylko rzut beretem do "Denim". W okolicy
                  znajdziesz wszystkie ciekawe sklepy z GAP i Banana Republic wlacznie :).

Wierze, ze dodzwoniliscie sie do "Denim". Gdy wracalem okolo godziny
                  temu nightclub byl juz otwarty. Manager Shawn powiedzial, ze ciagle
                  maja bilety na zabawe sylwestrowa. Telefon dziala nawet z zostawieniem
                  wiadomosci. Oddzwonia. Bilety mozecie kupic telefonicznie z pomoca
                  karty kredytowej.

Sylwestra i Nowy Rok spedze w Atlantic City.

Milej zabawy i milego pobytu,
                  mojito.
                  • Gość: boguszka Re: Przygotowania do Sylwestra w Filadelfii :). IP: *.malvrn01.pa.comcast.net 30.12.05, 05:36
                    my juzw czesniej zrobilismy rezerwacje, wiec o to sie nie marwtimy.
                    najbardziej chodzilo o to w co sie ubrac,aby nie wyskoczyc w jeansach, podczas
                    gdy wszyscy beda w garniakach lub odwrotnie.
                    a oczywiiscie znam te budynki, ale pojecia nie mialam ze tak sie nazyaja.
                    'jestem dopiero po ra zdrugi w Phili, i nie specjalnie to miasto podoba mi sie
                    jakos.
                    o wiele bardziej wole NYC
                    dzieka raz jeszcze za rady i pozdrawaim
                    widze ze Ty jetse zorientowany tu dosyc dobrzee wiec w razie czego moge Cie
                    oytac o inne rzeczy jeszcze?
                    • mojito Re: Przygotowania do Sylwestra w Filadelfii :). 30.12.05, 05:50
                      Gość portalu: boguszka napisał(a):

"...w razie czego moge Cie pytac o inne rzeczy jeszcze?"

Absolutnie :))).
                      • Gość: boguszka Re: Przygotowania do Sylwestra w Filadelfii :). IP: *.malvrn01.pa.comcast.net 30.12.05, 05:54
                        to wykorzystam Cie jeszcze jako mojegoinforamtora i zapytam jeszcze o cos
                        otoz ... ciekawi mnie jednsa rzezc
                        zatzrymamal skie u moich przyjaciol w Bensalem i dzis rozmawialismu o zyciu
                        rozwykwoym mlodych ludzi stad, i okolic. I Oni (tzn, moi ptzyjaciele )
                        powiedzili mi, ze "tutaj" nie isteniej cos takoego jak zycie nocne, imrezy,
                        spotkania towarzyskie
                        troche , a nawet nie triche ale bqardzo mnie to zaskoczyla
                        imam pytanie czy Ty to potwierdzasz? co robie mlodz lufzie w wieku 20-30 lay?
                        jak sie bawia, jak soedzaja wolny czas? no bo chyba nie tylko w mallach??
                        • mojito Philadelphia by night :). 30.12.05, 06:23
                          Gość portalu: boguszka napisał(a):

"..ze "tutaj" nie isteniej cos takoego jak zycie nocne,
                          imrezy, ...spotkania towarzyskie".

Eee tam, nie istnieje nocne zycie :))). Oczywiscie, ze istnieje.
                          Ludzie w nocy tez zyja :). Nie jest to Nowy Jork ale tym niemniej.
                          Namow przyjaciol do przyjazdu do Center City w srode. Miasto stara
                          sie przyciagnac mieszkancow suburbs do CC i kusi ich roznymi imprezami
                          w tym dniu wlasnie. Sklepy tez sa otwarte dluzej. I na ulicach tlocznej.

Nie wiem jakie klimaty lubisz. Hip-hop? Latynowskie? Live Jazz? Jest cos
                          dla kazdego. Przy okazji przegladnij dwutygodnik "Philadelphia Style"
                          znajdziesz tam pare stron propozycji na wieczor/noc.

Prosze, wyjasnij co masz na mysli piszac o spotkaniach towarzyskich.
                          Dla mnie nocne zycie i imprezy to wlasnie towarzyskie spotkania :).
                          • mojito Re: Philadelphia by night :). 30.12.05, 06:43
                            Kliknij tutaj:
                            www.phillystylemag.com
                            :))).
                          • Gość: boguszka Re: Philadelphia by night :). IP: *.malvrn01.pa.comcast.net 30.12.05, 06:49
                            no wlasnie spotkania towarzyskie, aby spedzac wspolnie noce.
                            wspolne wyjscia za znajomymi, czy wyjscia aby poszalec, poznac kogos.
                            Interesuje mnie ot jak tu ludzie nawiazuja znajomosci itd.
                            wiem jak to jest na Manhatanie, ale mam wrazenie ze reszta Stanow jest
                            zasadniczo inna niz Manhattan......
                            • mojito Re: Philadelphia by night :). 30.12.05, 07:28
                              Faktycznie, Manhattan jest jeden :). Inne miasta moga byc tylko
                              Manhattano-podobne. Ale mlodzi ludzie w innych miastach tez sobie
                              daja rade :). Aby nawiazac znajomosc trzeba koniecznie wyjsc out.
                              Zaczac odwiedzac kluby i "mingle" z ludzmi. Nie bedziesz miala
                              zadnego klopotu z poznaniem kogos. I pozniej tak jak w postepie
                              geometrycznym. Ty znasz kogos, ktos zna kogos innego i liczba Twoich
                              znajomych bedzie sie powiekszala. Bedziesz miala okazje przyjrzec sie
                              "mingle" w "Denim". Rozmawiaj z ludzmi. Pytaj gdzie sie bawia. Bedziesz
                              miala rozeznanie. W podanym linku kliknij po lewej stronie na Food & Drink
                              i "przele" sie po klubach. Sa wymienione dzielnicami. Wybierz sie do
                              tych ktore Ciebie zainteresuja. Zobaczysz jak szybko powiekszysz kolko
                              swoich znajomych. W ciagu dnia wybierz sie na jakas impreze.
                              Traktuj to jako dry-run przed wieczornym wypadem. Zainteresuj sie
                              aktywnie imprezami w ciagu dnia i wieczorami zrob wypad do dwoch/trzech
                              klubow aby potanczyc. Kiedys chodzilem w czwartki na lekcje salsy
                              do Five Spot (1 Bank St.). Ciekawe miejsce i mozna bylo przy zywej
                              muzyce latynowskiej praktycznie sprawdzic jakie sie robilo postepy :).
                              Klub byl wypelniony po brzegi i trudno bylo nie znalezc "kogos" :).
                              Wiekszosc tanczacych przychodzila w tym celu :). Nie wiem jak jest
                              tam teraz ale zainteresuj sie :). To stwierdzenie o smierci klinicznej
                              nightlife w miescie sa mocno przesadzone :).
    • Gość: reo Re: gdzie sie bawic w Philadephi? - NIE W DENIM IP: *.malvrn01.pa.comcast.net 02.01.06, 23:58
      mieszkam w philadelphi i razem ze znajomymi postanowilismy znalezc jakis
      elitarny klub na sylwestra...
      no i znalezlismy - DENIM. klub wydawalby sie zajebisty ale to co sie tam odbylo
      w sywestra bylo jedna wielka pomylka
      przeczytajcie jezeli to kogos interesuje:
      koszt wejscia ; bilet VIP 150 dolcow od osoby - miala byc loza wipowska na
      szesc osob- dostalismy trzy osobowy stolik
      przekaski - cos co mialo wiekosc pieciozlotowki (bulka) z czyms w srodku -
      pomimo ze bylem jeszcze trzezwy nie moglem dojc co to bylo
      open bar - szklanka,do pelna lodu,naparstek wodki,sprite do pelna,czystych
      shotow nie serwowali bo nie mozna bylo tego rozrzedzic
      muzyka - pozazdroscic dj-ya ;)i jego zdolnosci
      ilosc osob miala byc ograniczona - nie bylo jak dojsc do baru, do kibla kolejka
      morowane 40 min z zycia odjete
      barmani i drinki - nie mieli pojecia co robia - pierwsze zamowienie poprosilem
      malibu; w normalnych kubach serwuja taki specyfik z mlekiem - barman mnie
      wysmial i dolal do malibu SPRITA
      wiele jescze moglbym napisac na temat tego (ex)luzywnego klubu...
      mysle ze warszawskie kluby zagielyby kazdy tutejszy ale to tylko moje osobiste
      zdanie
      nie polecam tago klubu nikomu chyba ze ktos ma ochote pozbyc sie pieniedzy byle
      gdzie
      • miga5 Re: gdzie sie bawic w Philadephi? - NIE W DENIM 06.02.06, 22:43
        Czy t
        • marimax Re: gdzie sie bawic w Philadephi? - NIE W DENIM 08.02.06, 11:00
          Najlepiej na Riczmoniu jak mowia tamtejsci rodacy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka