Gość: pik IP: *.westlb.pl 03.04.06, 09:48 ktora z wysp polecacie , moze jakies konkretne hotele ? dzieki za wszystkie ciekawe info ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hawajczyk4 Re: Hawaje 03.04.06, 21:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=34472919&a=34472919 Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Hawaje 03.04.06, 22:14 Idealnie byłoby na różnych wyspach,trochę na Oahu,Maui,Big Island itd. Zależy co cię interesuje.Niektórzy tutaj proponują np. Kaui i piszą,że Oahu nie. Jeżeli jedziesz pierwszy raz to chyba ja bym zaczął jednak od Oahu. Mnie np. bardzo interesowało Pearl Harbor i wybrałem Oahu. Tu masz fajną stronkę ze wszyskimi wyspami i możesz pooglądać i zdecydować: www.hawaiiweb.com/html/hanauma_bay_beach.html Jeśli chodzi o hotele to jest tego mnóstwo, w necie jest wszystko. Na Oahu też jest Hanauma Baz,bardzo fajne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Hawaje 03.04.06, 22:51 To jedno moje zdjjęcie z Hanaumy: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/iehdhkdrdiie8v44.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 085 96e5a Re: Hawaje IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 03.04.06, 22:14 pogadamy, jak dostaniesz wize Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Hawaje 03.04.06, 22:18 A skąd wiesz 085...,że już jej nie ma? To może być np.5 wyjazd turystyczny do USA tej osoby. Nie każdy tam jedzie tylko raz- do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
jp.hi Re: Hawaje 03.04.06, 23:58 Jezeli jedziesz pierwszy raz to zdecydowanie Oahu. Piekne plaze, wspaniala architektura Holonulu i wiele atrakcji turystycznych. Polecam szczegolnie Polynesian Center. polynesianculturalcenter.com/shows.html W wielkim skrocie. Maui to namiastka Oahu. Kauai, przyroda i nic poza tym. Big Island czyli Hawaii, przyroda i unikalny czynny wulkan, czarna i zielona plaza. Na Big Island krecony byl m.in. Waterworld a na Kauai Jurasic Park. Hoteli jest tak duzo ze trudno wymienic. Zaleznie od wymagan i funduszy. Ceny od $45/d w bed & breakfast do luksusowych hoteli resortow $5tys/dobe. Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: Hawaje 04.04.06, 02:05 Wszystkie wyspy maja swoje zalety. Trudno jest ci polecic ktoras z nich nie wiedzac czego oczekujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gambler Re: Hawaje IP: *.lv.lv.cox.net 04.04.06, 09:19 Maui, Maui i jeszcze raz Maui. Za pierwszym razem bylismy na Oahu, pozniej Maui, Kauai i na koniec znow Maui. Oahu... troche mnie Waikki "przygnebilo", gdyz wyglada tak jak Manhattan postawiony na egzotycznej wyspie. Maui, bardziej kameralne, wiecej zieleni (polecam polnocne, krete drogi, szczegolnie te do Pools oraz na krater). Kauai w sumie tez spoko, ale kojarzy nam sie z.... kurami. wszedzie kury i koguty, takze na plazy... hehehehe. Takie troche zadupie, ale plaze w polnocno - wsch czesci sa super. Jako ze oboje z zona, z zamilowania jestesmy nurkami, to ponuralismy na Oahu, Maui i Kauai. W sumie najciekawsze sa nurkowiska na Maui (Black Rock oraz Turtle Temple, Five Caverns i te okolice, tanki po $5, weights po $5 za dzien, na wszystkich wyspach te same ceny). Na Oahu nury, tez w sumie spoko (manta rays, white tip sharks, ze o pieknych murrays nie wspomne). Kompletna pustynia na Kauai, ale zolwie masz na bank wszedzie i niemal zawsze zapewnione. I tak na koniec, max depth 30 ft i nie ma, ze wiecej... Poprostu dno plaskie jak stolnica (i to cholerne falownie... bo wiekszosc nurkow to shore). Hymmmm, ale czy wy nurkujecie? Co ja tu opowiadam... Odpowiedz Link Zgłoś
de.chelly co to znaczy? 04.04.06, 15:51 skad najlepiej leciec? a jak mieszkasz w sydney to tez z LA? a co bedzie z zamieszkaniem w Halifax? samochodem do lA bo najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Hawaje 04.04.06, 22:00 Jeżeli lecisz z Europy to chyba najlepiej przez LA. Z LA jest mnóstwo lotów na Hawaje. Ja latałem BA przez LHR i LAX. Potem LAX-HNL AA. Odpowiedz Link Zgłoś
04sonia Re: Hawaje 05.04.06, 00:35 Hej, ja niestety byłam tylko na Oah'u wiec na temat innych wysp nie moge sie wypowiedziec, co do hoteli posprawdzaj sobie na www.expedia.com (ja z niej leciałam), www.orbitz.com www.priceline.com Tam masz mnostwo hoteli wraz z opisami, cenami i opiniami ludzi. Zazwyczaj troche taniej jest wybierajacprzelot + hotel. Pozdrawiam i życze udanej podróży Jezeli cię interesuje tu moje zdjęcia z Ohahu tu: www.agatkag.friko.pl/ i tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=32698096 Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Hawaje 05.04.06, 01:39 priceline jest tricky...(ja ciagle bym jednak kupowal przez nich)...w "chodliwych" okolicach jest niemal pewne, ze gdy "wygrasz" pokoj w jakims, powiedzmy 4-gwiazdkowym hotelu...to to co dostaniesz to malutka klitka dla palacych (czyli smierdzi petami!) (adaptowana jedynka zazwyczaj) z widokiem na parking. jednak, sa bardzo duze szanse na to ze za parenascie-dziesiat dolarow mozesz to upgrade do juz normalnego pokoju (trzeba insistowac na pokoj dla niepalacych)...koniec koncow mozna miec dobry pokoj w doskonalym hotelu za 60-70% normalnej (expediowej powiedzmy) ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Hawaje 05.04.06, 10:30 lece do NY. zastanawiam sie czy leciec bezposrednio czy najpierw do LA albo SF i moze stamtad. wydawalo mi sie ze najlatwiej z LA. Szukalam tez pakietow, w Europie tak jest najtaniej, nie wiem jak w Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gambler Re: Hawaje IP: *.lv.lv.cox.net 06.04.06, 08:36 SFO ma tez bardzo duzo polaczen z Hawajami. Chyba nawet tyle samo co przez LAX. Popatrz na oferte United lub Aloha Airlines (teraz chyba ma tez cos Delta). Oni zawsze maja jakies dobre tipy na Hawaje. Btw. 2 tyg. temu America West ruszyla z bezposrednim polaczeniem na Maui z LV. Mozna sobie fajna wycieczke zrobic po Stanach, nie zahczajac o LA (doprawdy, co tam ogladac?). Np lecisz z Europy na Floryde, pozniej Las Vegas, a pozniej od razu na Maui. Jak lubisz latac, to mozna z OGG bryknac na Oahu (45 min lotu i tez jest co zobaczyc), a stamtad.... New Zealand lub Australia i powrot przez Sinagpur lub Bagokok do Europy. Nie jest to zadna fantazja, bo taki bilet np. w BA mozna czasem kupic w bardzo dobrej cenie (max stopovers, to zalezy, 6 bez LHR). Plinuj ofert. Napewno 3 dni promocji na poczatku roku w BA lub KLM, cos znajdziesz... Odpowiedz Link Zgłoś