Gość: Robert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 13:52 Leci ktos w czerwcu do Kanady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: T.O. informacje i linki znajdziesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 14:46 na forum Toronto (najlepiej wejdź w indeks, by znaleźć to co cię interesuej): forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25252 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Kanada w czerwcu IP: 209.183.16.* 17.04.06, 17:49 Nie. W czerwcu Kanade pokrywa wielka czapa lodowa i nikt tam nie jezdzi az do polowy lipca. Nie zapomnij wyjechac przed polowa sierpnia, bo z powodu zamieci zamykaja wtedy wszystkie lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Kanady Re: Kanada w czerwcu IP: *.dynamic.mts.net 18.04.06, 23:23 sorry, ale musze powiedziec ze ktos pisze "bzdury" odnosnie Kanady. Zamiecie sa, owszem, z tym ze nie w sierpniu. Kanada jest piekna i warto ja odwiedzic glownie pozna wiosna lub w lecie. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Kanada podroz 18.04.06, 02:46 Gość portalu: Robert napisał(a): > Leci ktos w czerwcu do Kanady? a dlaczego pytasz? Szukasz kogos do pogadania w czasie lotu, czy moze kogos do podrozy/zwiedzania Kanady? bo jesli to drugie to gdybys zabral ze soba rower, sakwy i namiot to moglbys dolaczyc do mojej malej wyprawy rowerowej z Vancouver do Inuvik - start pod koniec czerwca - prawie trzy tygodnie. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kufel Re: Kanada podroz IP: *.vc.shawcable.net 18.04.06, 20:03 hmmmm jezeli chcesz pedalowac w 2 strony to musisz chyba miec niezly "rower i kondycje"zeby to zrobic w 3 tygydnie Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Kanada podroz 18.04.06, 21:27 Gość portalu: kufel napisał(a): > hmmmm jezeli chcesz pedalowac w 2 strony to musisz chyba miec niezly "rower i > kondycje"zeby to zrobic w 3 tygydnie :))))) A gdzie ja pisalam, ze w dwie strony... na dwoch kolkach tylko z Vancouver do Inuvik - poza tym bardzo mobilizujaco na moje pedaly zawsze dziala widok niedzwiedzi;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOW !!! Re: Kanada podroz IP: *.pr.shawcable.net 24.04.06, 01:41 'mojej malej wyprawy rowerowej z Vancouver do Inuvik - start pod koniec czerwca' you are freakin' amazing!!! Powodzenia !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Kanada podroz 02.05.06, 20:06 Gość portalu: WOW !!! napisał(a): > you are freakin' amazing!!! I'm freakin'... bez amazing ;)))) > Powodzenia !!!!!! Wlasnie przeczytalam w wiadomosciach, ze gdzies w Yukonie misiek pozarl faceta (!!!) oj bedzie sie tam za mna kurzyc - beeeeedzie! i to jeszcze jak!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 km/h Re: Kanada podroz IP: *.pr.shawcable.net 06.05.06, 20:45 grizzly i black bear potrafia biec z predkoscia 55 km/h. musisz miec calkiem niezle nogi zeby je zostawic w kurzu za soba :) Powodzenia! PS kilka miesiecy temu wilki zabily (i czesciowo zjadly) studenta na praktyce w Points North - pierwsza zarejestrowana ofiara wilkow na kontynencie amerykanskim. tytul pierwszej kobiety-ofiary wilkow jest ciagle do wziecia...... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Kanada podroz 18.04.06, 21:56 borasca0107 witaj jak tam swieta i przygotowania do wakacji,jakis wyjazd rowerowy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Kanada podroz 19.04.06, 01:27 sylwek07 napisał: > borasca0107 witaj > jak tam swieta i przygotowania do wakacji,jakis wyjazd rowerowy?:) Witaj Sylwku! :) Swieta swieta i po swietach, ktore tutaj jakies niezbyt swiateczne sa... ale dodatkowe 4 dni wolne od pracy zaaaaaaawsze sa mile widziane:) Przygotowania do wyprawy rowerowej zapiete na ostatni guzik - stesknilam sie juz za niedzwiedziami;)... teraz odliczam tylko dni do wyjazdu:) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Nie martw sie .... 19.04.06, 06:35 ... ani komarami, ani niedzwiedziami, ani brakiem asfaltu, ani brakiem ludzi z podobnymi zainteresowaniami .... Jak bedziesz w opalach to Cie podwioze moim truckiem :)) Tyle ze na zwirowych drogach duzo kurzu .... SP Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Nie martw sie .... 19.04.06, 16:17 starypie.. napisał: > ani brakiem ludzi z podobnymi zainteresowaniami :)))) ciekawe czy zgadniesz dlaczego ja sie w takie odludzie wybieram? :P > .... Jak bedziesz w opalach to Cie podwioze moim truckiem :)) wiedzialam, ze na Ciebie moge zawsze liczyc;)))))) Tylko opony z trucka powyrywam jak sie nie stawisz w Inuvik na czas! grr :) > Tyle ze na zwirowych drogach duzo kurzu .... aahh.. lomatko! mowisz, ze moje manikjury i pedikjury na tym ucierpia? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kufel Re: Nie martw sie .... IP: *.vc.shawcable.net 20.04.06, 05:06 jaki jest plan wycieczki?? p.s czy bedzie piwo?? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Nie martw sie .... 23.04.06, 02:16 Gość portalu: kufel napisał(a): > p.s czy bedzie piwo?? pewnie... cala rzeka :P Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Nie martw sie .... 20.04.06, 05:34 >ciekawe czy zgadniesz dlaczego ja sie w takie odludzie wybieram? < Zgaduje: masochizm? :))) A czemu nie Tuktoyaktuk?? A w Dawson Creek i Whitehorse bylas? No i chyba lepiej pedalowac stamtad do Vancouver, a nie odwrotnie jak proponujesz, bo 'z gorki" :))) Spojrz na mape! SP Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Nie martw sie .... 23.04.06, 02:24 starypie.. napisał: > Zgaduje: masochizm? :))) prawie bingo:))))) > A czemu nie Tuktoyaktuk?? nie mam skrzydel przymocowanych do pedalow - no chyba, ze ostatnio wybudowano tam jakas droge ladowa? :P > A w Dawson Creek i Whitehorse bylas? nie bylam... nie wszystko naraz:) > No i chyba lepiej pedalowac stamtad do Vancouver, a nie odwrotnie jak > proponujesz, bo 'z gorki" :))) juz sie pare razy nacielam na takie mapowe 'z gorki' - bedzie pod gorke i juz...grrr :) > Spojrz na mape! eee tam... doczepie najwyzej rower do jakiegos przejezdzajacego trucka!;) Odpowiedz Link Zgłoś
byt2 Re: Nie martw sie .... 23.04.06, 06:25 >starypie..napisal: > Jak bedziesz w opalach to Cie podwioze moim > truckiem :)) _______________________________________________________________________ hehe ! i jak zwykle zaczniesz glosno myslec ... paliwo drogie . Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Strzal w dziesiatke! 25.04.06, 05:36 Poprosze Boraske zeby mi choc jeden bak kupila :)) SP Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Strzal w dziesiatke! 02.05.06, 20:07 starypie.. napisał: > Poprosze Boraske zeby mi choc jeden bak kupila :)) teee...duzy ten bak??? Pewnie prawdziwa poteznista cysterna?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Etam, zaraz 'duzy bak' !! 07.05.06, 08:02 Napewno sie dogadamy bo widze zes kobieta rozumna :))) Wypracujemy jakas win-win situation. SP Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola No dobrze. 25.04.06, 05:38 Daj znac kiedy pojedziesz i jaka trasa zebym mogl ten truck wyszykowac i Cie podwiezc :)) Trucker SP Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: No dobrze. 02.05.06, 20:08 starypie.. napisał: > Daj znac kiedy pojedziesz i jaka trasa zebym mogl > ten truck wyszykowac i Cie podwiezc :)) ale naprawde nie musisz trucka przystrajac girlandami - obejdzie sie bez! nie jestem wymagajaca ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uve Re: No dobrze. IP: *.spr.choiceone.net 04.05.06, 05:16 Mam male pytanko odnosnie wizyty iwizy w kanadzie? Jestem w US na szkoleniu i posiadam wize do US czy moge podjechac sobie do Kanady i wrocic bez wiekszych klopotow na granicy. Chce jechac autem, bo mieszkam niedaleko (okolo 300 mil od Montrealu). Prosze o odpowiedz i pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: No dobrze. 04.05.06, 10:04 zobacz na te strone: www.cic.gc.ca/english/applications/visa.html Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Drogi(a) Uve, 04.05.06, 15:58 Dziekujemy za pozdrowienia. Tak ja jak i moi forumowi koledzy Borasca i Sylwek. Zufania jakie w nas pokladasz nie zawiedziemy; wiec odpowiadamy krotko i do rzeczy: jesli masz tylko Polski paszport to aby pojechac do Kanady muszisz miec wize. Nie tylko Kanadyjska ale i wielokrotna Amerykanska zeby tam wrocic. Nie badz taki, daj zarobic. Wize powinienes dostac bez wiekszych problemow; pewnie za jakies $100 czy gdzies kolo tego. SP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uve Z usa do kanady IP: *.spr.choiceone.net 05.05.06, 00:14 Mam wrazenie ze nie zrozumiales mojego pytania, lub ja niejasno napisalem (co mi sie czesto zdarza:) Jestem juz w USa z legalna i wazna wiza na wielokrotne przkraczania granicy, i mieszkam stosunkowo blisko kanady. Dlatego tez narodzil sie we mnei pomysl na wizyte i nie wiem czy dam rade wrocic, i slyszalem juz rozne opcje. W kazdym razie dziekuje i pozdrawiam wszystkich na drugiej polkuli Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Z usa do kanady 05.05.06, 01:48 Gość portalu: uve napisał(a): > Mam wrazenie ze nie zrozumiales mojego pytania, lub ja niejasno napisalem (co > mi sie czesto zdarza:) Jestem juz w USa z legalna i wazna wiza na wielokrotne > przkraczania granicy, i mieszkam stosunkowo blisko kanady. ...co calkowicie nie zmienia faktu, ze jesli masz tylko polski paszport to przed wjazdem do Kanady musisz ubiegac sie o wize kanadyjska... Kanada oficjalnie przynajmniej nie jest czescia USA :P - procedura wjazdowa jest mniej wiecej taka sama do Kanady jak i Stanow - tzn. bez wizy ani rusz :D :)) > Dlatego tez narodzil sie we mnei pomysl na wizyte i nie wiem czy dam rade > wrocic, i slyszalem juz rozne opcje. oj prawdziwe maslo maślane - jeśli masz wize wjazdowa do USA wielokrotnego uzytku, to nie widze problemu z wracaniem - no chyba, ze zle zrozumialam - chcesz zostać w Kanadzie? - calość jednak nie zmienia faktu, ze i tak i tak musisz zalatwic sobie wize wjazdowa do Kanady. > pozdrawiam wszystkich na drugiej polkuli eeechhh...no widzisz Starypie.., ludziska sie staraja, a tu o nas zapominaja tylko pozdrowienia dla wybranych - ot zywot okrutny;))) no dobrze.... koncze wyglupy i teraz calkiem na powaznie - nie mam zielonego pojecia jak sie maja sprawy wizowo-odwiedzinowe... najlepiej bedzie jesli znajdziesz gdzies w swojej okolicy konsulat/ambasade (grrr...nigdy nie wiem ktore to:) i dowiesz sie u zrodel. Wiem, ze na tym forum napewno byl wczesniej wielokrotnie przerabiany temat odwiedzin w Kanadzie, wiec jesli wrzucisz odpowiednie hasla w wyszukiwarke forumowa napewno uzyskasz interesujace Cie odpowiedzi... zycze powodzenia i zapraszam do Kanaduśki - mam nadzieje, ze uda Ci sie wizyta.... pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uve Re: Z usa do kanady IP: *.spr.choiceone.net 06.05.06, 03:18 Dziekuje za w miare wyczerpujaca opdowiedz, wiem ze najlatwiej zadzwonic do ambasady czy innego przybytku naszego kraju raju ale wole jeszcze poprzec wiedze toretyczna odrobina praktyki od kogos kto co to juz przerabial. a co do zapominania o naszych nie da sie bynajmniej w mojej glowie jestem z PL i tak juz zostanie-staram sie wszedzie znalezc polskie akcenty (pozytywne-nie mysle tu o gnojkach na greenpoincie w bramach z papierosem w ustach, bo ten produkt exportowy naszego kraju mi sie wogole nie podoba) ale sa tez inne przyklady naszej dzialalnosci na tym kontynencie. Coz koncze i do uslyszenia-mam nadzieje ze uda mi sie wrocic z KAnady bez zaklocen:))) Jesli jestes w Kanadzie to jesli mozesz napisz mi swoj adres na gg nr1131895 prosze. Do uslyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Z usa do kanady 05.05.06, 01:53 Gość portalu: uve napisał(a): > Mam wrazenie ze nie zrozumiales mojego pytania, lub ja niejasno napisalem (co > mi sie czesto zdarza:) Jestem juz w USa z legalna i wazna wiza na wielokrotne > przkraczania granicy, hmmmm... zastanawiam sie jeszcze - czy Ty masz legalna i wazna wize na wielokrotne przekraczanie granicy kanadyjskiej? Bo jesli tak to sie wyglupilam ze swoim poprzednim paplaniem tak, że aż mi w uszach świszczy... grrrr :))) pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Z usa do kanady 05.05.06, 09:50 tutaj znajdziesz miasta gdzie znajduja sie Ambasady/Konsulaty Kanady: www.cic.gc.ca/english/offices/missions.html United States (Buffalo – Detroit – Los Angeles – New York – Seattle – Washington, D.C.) Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Jeszcze jedna porada. 07.05.06, 08:04 W ostatecznosci mozesz i bez wizy. Plotu na granicy nie ma, kamer tez nie, przynajmniej jak dotad. Jesli wiec obejdziesz punkt graniczny bokiem latwo przedostaniesz sie i tam i spowrotem. Tyle ze bedziesz musial nadlozyc ze 2 czy 3 km, bo szosy maja obstawione (Amerykanie). SP Odpowiedz Link Zgłoś