Dodaj do ulubionych

Hostele w NY? Bardzo kiepskie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 10:29
Znalazłam kilka hosteli za 30 dolców w NY, koło Central Parku. Nawet
niebrzydkie pokoje. Powiedzcie jakie warunki są w takich hostelach? I które
polecacie za 30 dolców za osobę, góra 35 ? Oczywiście niedaleko central parku
lub manhatanu (jednak najlepiej central park).

Dzięki za poradę.
Obserwuj wątek
    • Gość: hmn Re: Hostele w NY? Bardzo kiepskie? IP: *.globalconnect.pl 18.05.06, 18:12
      ja jednego nie polecam - Mount Royal Hotel na 86 St [lub jakos tak]
      cena wlasnie 30 baksow za lepka w dwuosobowym pokoju, ale niestety warunki byly
      kiepskie -w pokoju smierdzialo jakims czyms kwasnym, okno bylo na suterene -
      zero dostepu slonca i do tego glosno-w wewnetrznym podworku jakis zaklad czy
      firme mieli, lazienka na korytarzu -prysznic wygladal jakby byl sprzed 30 laty:)
      i inne takie kwiatki i ciekawostki ...
      no ale obsluga byla przynajmniej mila ;) no i zdaje sie 3 przecznice do Central
      Parku bylo ;)))
      pozdrawiam
    • Gość: Raffi Re: Hostele w NY? Bardzo kiepskie? IP: *.gdynia.mm.pl 18.05.06, 19:51
      Ja bylem w Wanderers Inn, na 86th niedaleko Central Parku i powiem - jedno
      maskara. Bylem w lutym - strasznie zimno, ogrzewanie nie dzialalo, kablowka tez
      nie. Latem na pewno bedzie niemilosiernie goraco.
    • Gość: Jkl Re: Hostele w NY? Bardzo kiepskie? IP: *.dhcp.oxfr.ma.charter.com 19.05.06, 01:29
      Duzo lepszym pomyslem bedzie znalezienie czegos dalej i w lepszym standardzie i
      poruszanie sie po miescie metrem.
      • liloom Re: Hostele w NY? Bardzo kiepskie? 19.05.06, 09:15
        ale przeciez mozna sprawdzic w opcjach czy hostel ma pokoj z privat bath i jaka
        jest roznica cenowa. to po pierwsze.
        warto wejsc na stronke hostelu i obejrzec dokladniej. nie bierzcie czegos tylko
        dlatego ze najtansze, te glosy wyzej sa bardzo dobre, ale nie wiem czy mozna
        odrzucac wszystkie hostele tylko dlatego ze pare osob zle trafilo.
        w hostelach sa tez normalne pokoje !!! (tzn. nie tylko dormitornie z pietrowymi
        lozkami i lazienkami na korytarzach), inna sprawa to otoczenie;)
        a poza tym mozna zamienic pokoj. zwykle jest to mozliwe.
        • Gość: paula Re: Hostele w NY? Bardzo kiepskie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:42
          Hehehehhe, a ja właśnie planowała do Mount Royal:) No pieknie. To teraz to już
          nie wiem. Patrzyłam na hostelworld.com ale tam jest ze 30 do wyboru i zaczynam
          watpić czy te za 30 dolców są w porządku:(
        • Gość: hmn Re: Hostele w NY? - Mount Royal IP: *.globalconnect.pl 19.05.06, 22:16
          no tylko ze nieprzyjemnego zapachu w pokoju nie widac na zdjeciu ;-)
          zdjec lazienek w ogole nie bylo na necie
          a zdjecia pokoju [z lozkiem 2-osobowym, nie pietrowym!] bylo akurat ladne ;)

ale masz racje warto czytac to co ludzie pisza w komentarzach bo to moze byc
          najlepsze zrodlo wiedzy, ale wiadomo tez ze nie zawsze mozna na nich w 100%
          polegac bo po prostu nie wiadomo kto je pisze i na ile szczerze ...
    • Gość: paula Re: Hostele w NY? Bardzo kiepskie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 09:46
      a co myślicie o tym???
      www.hostelworld.com/availability.php/ColumbusStudios-NewYork-4908

Proszę o radę.
      • liloom Re: Hostele w NY? Bardzo kiepskie? 19.05.06, 12:32
        ja zawsze czytam te opinie o hotelach i to co jest mi wazne wyciagam z opisow
        (zobacz rating and rewievs)
        Ja mam jeszcze takie linki:
        www.onetime.com/hotels/841252/New_York_City_NY.html?location=841252
        i na Virtual tourist jest sporo fajnych informacji. Nie wiem czy link nie bedzie
        za dlugi (?)
        www.virtualtourist.com/hotels/North_America/United_States_of_America/New_York_State/New_York_City-841252/Hotels_and_Accommodations-New_York_City-TG-C-1.html
        • liloom columbus? 19.05.06, 12:38
          tu masz troche opinii, poklikaj sobie:
          www.hostelscentral.com/str-de-2553.html
          www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g60763-d309949-Reviews-Columbus_Studios_Hostel-New_York_City_New_York.html
          www.google.at/search?hl=de&q=hostels+manhattan+Columbus+Studios&btnG=Suche&meta=lr%3Dlang_en
          w trip advisor maja takze zwykle sporo informacji.

ale moze ktos zna "osobiscie", tylko ze nie jest to pewne.
    • andyl Hostele w NY? Bardzo kiepskie? 25.05.06, 18:47
      Nowy Jork to drogie miasto wiec pokoj a wlaciwie lozko za $30 to nie jest RITZ.
      Badz szczesliwa jak nie zlapiesz grzyba albo nie pogryza cie jakies pchly
    • Gość: tadaa Re: Hostele w NY? Bardzo kiepskie? IP: *.icpnet.pl 25.05.06, 21:38
      ja polecam hostel Big Apple Hostel www.bigapplehostel.com, jest na Manhattanie 45 ulica. Pokoje sa 4 osobowe i czyste:)w zeszlym roku placilam 35$ za noc.
      • liloom Re: Hostele w NY? Bardzo kiepskie? 01.06.06, 13:47
        big apple hostel ciekawy. ja bylam w jego odpowiedniku w Miami (Tropics) i bylam
        zadowolona, chociaz pierwsze wrazenie bylo dziwne (wystroj typu Art Deco dosyc
        spartanski, bardzo waskie korytarze, nie spotkalam sie z tym wczesniej)

porownywalam ceny hosteli i hoteli w NY i niektore hostele jak jest sie w wiecej
        osob nie kalkuluja sie (jak za osobe musisz placic >60 usd), bo juz wtedy w te
        cenie znajdziesz hotel.
        fajny hostel znalazlam w internecie - Gershwin, zna ktos?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka