Dodaj do ulubionych

hostele w NY za 25-35 dolców dobre?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:34
Znacie?
Obserwuj wątek
    • jot-23 wysmienite 24.05.06, 14:17

• mijaczek Pytanie techniczne! 26.05.06, 21:31
        Zaraz zaraz..to hostel ma byc dobry czy za $25-$35...bo to zasadnicza roznica...
        A poza tym - jak juz cos znajdziesz za $25 to daj znac ;o)
    • Gość: Elena Re: hostele w NY za 25-35 dolców dobre? IP: *.hr.hr.cox.net 27.05.06, 18:03
      Ok. 20-30 dolarow to normalna cena za hostel w USA. Warunki moga byc rozne, w
      hostelu w NY akurat nie bylam.
      W San Francisco za 20 $ bylam w pokoju 4-osobowym i akurat tylko 2 lozka byly
      zajete. Byly szafy i toaleta przy pokoju.
      W Waszyngtonie natomiast za 30 $ bylam w pokoju 10-osobowym. Nie bylo szaf,
      tylko kilka hakow na scianie, toalety i lazienki w korytarzu.
      W obu bylo czysto.
    • Gość: grzes Re: hostele w NY za 25-35 dolców dobre? IP: 81.219.123.* 30.05.06, 18:10
      ha ha ha, proponuje na dworcu przesiedziec.
      • mijaczek Re: hostele w NY za 25-35 dolców dobre? 03.06.06, 06:54
        Wiesz, mieszkam w Stanach i w hostelu nie bylam ani razu, co najwyzej jak
        jeszcze bylam au pair'ka zdarzylo mi sie zanocowac w tanim hotelu... w NYC
        zaplacilysmy za 6 osobowy pokoj bodajze po $30, ale skoro to byl 6 osobowy pokoj
        to moze to byl hostel? Zreszta nie pamietam... ale to inna sprawa nocowac z
        kumpelami w jednym pokoju a z kupa ludzi, ktorych nie znasz...

Wychodze z zalozenia, ze jak juz kogos stac na przyjazd do Stanow to kurcze musi
        miec kase na nocleg... nie mowie, zeby zatrzymywac sie w PALMS czy cos takiego,
        ale za $60-$80 mozna znalezc calkiem przyzwoite noclegi...

Natomiast tak jak poprzednik - za 10 osobowy pokoj to ja dziekuje...
    • Gość: Elena Mijaczek IP: *.hr.hr.cox.net 03.06.06, 18:22
      Gratuluje, ze stac cie na to, ze nie musisz nocowac w schroniskach
      mlodziezowych. Tak jest swiat urzadzony, ze jednych stac na to, zeby placic za
      pokoj 90 dolarow, innych nie.
      Podrozowalam po USA bedac au-pair, zatrzymywalam sie w schroniskach
      mlodziezowych. Moje kolezanki nie mogly wziac w tym samym czasie urlopu, wiec
      dzielilam pokoj z obcymi ludzimi w hostelach. Czy czulam sie przez to gorsza?
      Nie, poznalam wielu ciekawych ludzi z calego swiata, czesto dobrze sytuowanych,
      ktorzy woleli zaoszczedzic wydajac na noclego 30 $ a nie 90 i dzieki temu
      zatrzymac sie w Stanach na 3 tygodnie a nie na tydzien.
      Nie musisz od razu krytykowac sposobu zycia innych.
      • liloom hotele w NY 03.06.06, 19:06
        No to ja tez dorzuce...
        Akurat siedze od kilku dobrych dni i szukam hotelu w NY. I tak sie sklada ze
        jade z rodzina czyli 2 + 1 (dziecko 12). Zjezdzilam w zeszlym roku Floryde, ale
        takich problemow z hotelami jak w NY to jeszcze nie doswiadczylam. Ceny sa
        jakies z powietrza. Byle hotel, ktory w Vegas kosztuje 70 usd, tutaj w NY spiewa
        cene 195. No ja przepraszam. Mam zamiar spedzic w USA 3 tygodnie i nie jest mi
        wszystko jedno czy wydaje 200 czy 70 usd na noc. Przeszukalam mnostwo sieci
        hotelowych i znalazlam duzo ciekawych, ktorych na orbitz i 10 innych pokrewnych
        nie znajdziesz.
        Pisalam juz ze hostele maja takze prywatne pokoje, zwykle taki hostel oglasza
        sie HOSTEL & HOTEL jesli ktos nie wie. Sa hostele, ktore maja pokoje prywatne (z
        lazienka, bo lazienka nie jest standardem, co mnie zdziwilo w zeszlym roku) po >
        60 usd od osoby. I w takim ukladzie to mi sie taki nocleg po prostu nie oplaca.
        Wtedy w tej cenie (180 usd) to ja moge miec normalny hotel na manhattanie z
        normalnym duzym pokojem, lazienka i sniadaniem.
        Ale jak ktos nie jezdzi albo sam nie zalatwial to nie wie.
        A tu linki:
        www.onetime.com/hotels/841252/New_York_City_NY.html?location=841252
        www.choicehotels.com/ires/en-US/html/HomePage?sid=sDGRg.geuEigvt1.7
        www.travel8ways.com/
        2 dobre hostele:
        www.bigapplehostel.com/
        gershwinhotel.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka