Gość: karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:34 Znacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mijaczek Pytanie techniczne! 26.05.06, 21:31 Zaraz zaraz..to hostel ma byc dobry czy za $25-$35...bo to zasadnicza roznica... A poza tym - jak juz cos znajdziesz za $25 to daj znac ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elena Re: hostele w NY za 25-35 dolców dobre? IP: *.hr.hr.cox.net 27.05.06, 18:03 Ok. 20-30 dolarow to normalna cena za hostel w USA. Warunki moga byc rozne, w hostelu w NY akurat nie bylam. W San Francisco za 20 $ bylam w pokoju 4-osobowym i akurat tylko 2 lozka byly zajete. Byly szafy i toaleta przy pokoju. W Waszyngtonie natomiast za 30 $ bylam w pokoju 10-osobowym. Nie bylo szaf, tylko kilka hakow na scianie, toalety i lazienki w korytarzu. W obu bylo czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: hostele w NY za 25-35 dolców dobre? IP: 81.219.123.* 30.05.06, 18:10 ha ha ha, proponuje na dworcu przesiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: hostele w NY za 25-35 dolców dobre? 03.06.06, 06:54 Wiesz, mieszkam w Stanach i w hostelu nie bylam ani razu, co najwyzej jak jeszcze bylam au pair'ka zdarzylo mi sie zanocowac w tanim hotelu... w NYC zaplacilysmy za 6 osobowy pokoj bodajze po $30, ale skoro to byl 6 osobowy pokoj to moze to byl hostel? Zreszta nie pamietam... ale to inna sprawa nocowac z kumpelami w jednym pokoju a z kupa ludzi, ktorych nie znasz... Wychodze z zalozenia, ze jak juz kogos stac na przyjazd do Stanow to kurcze musi miec kase na nocleg... nie mowie, zeby zatrzymywac sie w PALMS czy cos takiego, ale za $60-$80 mozna znalezc calkiem przyzwoite noclegi... Natomiast tak jak poprzednik - za 10 osobowy pokoj to ja dziekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elena Mijaczek IP: *.hr.hr.cox.net 03.06.06, 18:22 Gratuluje, ze stac cie na to, ze nie musisz nocowac w schroniskach mlodziezowych. Tak jest swiat urzadzony, ze jednych stac na to, zeby placic za pokoj 90 dolarow, innych nie. Podrozowalam po USA bedac au-pair, zatrzymywalam sie w schroniskach mlodziezowych. Moje kolezanki nie mogly wziac w tym samym czasie urlopu, wiec dzielilam pokoj z obcymi ludzimi w hostelach. Czy czulam sie przez to gorsza? Nie, poznalam wielu ciekawych ludzi z calego swiata, czesto dobrze sytuowanych, ktorzy woleli zaoszczedzic wydajac na noclego 30 $ a nie 90 i dzieki temu zatrzymac sie w Stanach na 3 tygodnie a nie na tydzien. Nie musisz od razu krytykowac sposobu zycia innych. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom hotele w NY 03.06.06, 19:06 No to ja tez dorzuce... Akurat siedze od kilku dobrych dni i szukam hotelu w NY. I tak sie sklada ze jade z rodzina czyli 2 + 1 (dziecko 12). Zjezdzilam w zeszlym roku Floryde, ale takich problemow z hotelami jak w NY to jeszcze nie doswiadczylam. Ceny sa jakies z powietrza. Byle hotel, ktory w Vegas kosztuje 70 usd, tutaj w NY spiewa cene 195. No ja przepraszam. Mam zamiar spedzic w USA 3 tygodnie i nie jest mi wszystko jedno czy wydaje 200 czy 70 usd na noc. Przeszukalam mnostwo sieci hotelowych i znalazlam duzo ciekawych, ktorych na orbitz i 10 innych pokrewnych nie znajdziesz. Pisalam juz ze hostele maja takze prywatne pokoje, zwykle taki hostel oglasza sie HOSTEL & HOTEL jesli ktos nie wie. Sa hostele, ktore maja pokoje prywatne (z lazienka, bo lazienka nie jest standardem, co mnie zdziwilo w zeszlym roku) po > 60 usd od osoby. I w takim ukladzie to mi sie taki nocleg po prostu nie oplaca. Wtedy w tej cenie (180 usd) to ja moge miec normalny hotel na manhattanie z normalnym duzym pokojem, lazienka i sniadaniem. Ale jak ktos nie jezdzi albo sam nie zalatwial to nie wie. A tu linki: www.onetime.com/hotels/841252/New_York_City_NY.html?location=841252 www.choicehotels.com/ires/en-US/html/HomePage?sid=sDGRg.geuEigvt1.7 www.travel8ways.com/ 2 dobre hostele: www.bigapplehostel.com/ gershwinhotel.com/ Odpowiedz Link Zgłoś