biedroneczka83 21.07.06, 20:46 DO tej pory podaje mojemu synkowi similac (infant formula with iron), czy moge w zastepstwie podac Enfamil (Lipil with iron), ktorego dostalam kilka puszek w prezencie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zapomnialamnicka Re: czym karmic 21.07.06, 20:59 w zasadzie przed kazda zmiane mleka powinno konsultowac sie z lekarzem, nie mozna zmieniac mleka ot tak sobie bo pare puszek dostalas tylko na czas dopoki sie nie skoncza, czyli jesli zdecydujesz sie na zmiane to juz musisz sie trzymac tego drugiego ja osobiscie po 'konsultacji' zmienilam z similac na enfamil i pozbylam sie zaparc u malego, poza tym podobnoz enfamil smakuje najlepiej dzieciom (to taka niekryptoreklama) Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: czym karmic 21.07.06, 21:43 Ja tez zmienilam z similac na enfamil ale roblam to stopniowo mieszlam oba mleka z kazdym karmieniem coraz wiecej dodawalm nowego mleka. Zajelo mi to 24 godziny. U mnie tez zaparcia zniknely... Odpowiedz Link Zgłoś
duniaw77 Re: czym karmic 21.07.06, 23:33 Zapytaj lekarza, chocby tak profilaktycznie. Powie co i jak zmieniac. Moja mala od poczatku na Enfamil z Lipilem, ale mielismy zagwostke na czas wyjazdu do Polski. W Polsce tez jest Enfamil, ale nieco innych, w zasadzie od 4 m-ca i dla dzieci, ktore jedza juz nietylko mleko. I bylo tak, ze wzielismy stad 3 puszki Enfamilu, pierwszy tydzien w POlsce tylko tutejsze mleko, a potem - na zmiane. Jedno karmienie Enfamil polski, nastepne - ten ze stanow. Po powrocie tu bylo podobnie, az znowu calkiem przeszla na tutejszy Enfamil. Tak poradzila lekarka i sie tego trzymalismy. Odradzila gwaltowne przestawianie z jednego mleka na drugie, jaki i mieszanie mlek - bo w sumie moglo wyjsc za tluste, za ciezkostrawne (choc u olensi nie bylo problemow). Odpowiedz Link Zgłoś
kami-danielito Re: czym karmic 22.07.06, 02:44 kurcze, a ja karmilam Enfamilem, i dostalam pelno puszel Similac, tez mnie kusilo, ale stwierdzilam ze nie bede mu mieszac, a mleko wydalam innej mamie co by nie kusilo Odpowiedz Link Zgłoś