marcysiaw1 09.08.06, 16:30 czy ktoras z Was ma pojecie co oznacza wyraz "Biometrics" bardzo prosze o podpowiedz gdyz to jest zwrot prawny i nie mam tego w zadnym slowniku! dzieki i pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcysiaw1 Re: Co to znaczy! 09.08.06, 17:18 dzieki za odpowiedz a moze spotkalas sie z czyms takim w praktyce? Powiem o co chodzi dostalismy mianowicie wezwanie z imigrations wlasnie po to poniewaz chca wziac biometrics? Nie wiem czego moga chciec? Odciski palcow czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
happiest1 Re: Co to znaczy! 09.08.06, 18:31 Jak z emigracji to napewno chca pobrac odciski palcow i pewnie jeszcze zdjecie. tez przez to przechodzilam :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: Co to znaczy! 09.08.06, 18:34 No wlasnie tez tak myslalam ale moj maz sie boi ze to deport chociaz sprawa zalozna byla 6 lat temu ale nic nie dostalismy oprocz tego wezwania! jakos dziwnie bo najpierw chyba powinno byc pozwolenie na prace i #ss chyba nie? chociaz podobno teraz troche inaczej to wyglada bo chc sie pozbyc szybciej zaleglych spraw! Nie wiem co o tym myslec?? Ale dzieki za informacje! Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Co to znaczy! 09.08.06, 18:45 IMO to dobre dla Was wiesci, zadzwon do info emigracyjnego jesli sie denerwujecie. odciski wezma i za chwile GC, wzieli sie za robote to dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: Co to znaczy! 09.08.06, 18:54 Ale najpierw nie musi byc ss#? Czy oni sami ustalaja sobie kolejnosc dawania papierkow? Moga najpierw przyznac GC a potem ss#? A moze wezma odciski i przysla ss#? sama nie wiem! Ale jestem strasznie podjarana o matko az nie wierze ze dzieje sie to naprawde! Juz starcilam nadzieje na cokolwiek tyle czekania! Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
damiri Re: Co to znaczy! 09.08.06, 19:21 Pobranie biometrics jest pierwszym krokiem przed przyznaniem np pozwolenia na prace. Gdy juz je dostaniesz, to z nim udasz sie do urzedu Social Security i na tej podstawie poprosisz o przyznanie numeru ss (SS# daje SSAdministration a nie INS). W zaleznosci od tego spod jakiego paragrafu starasz sie o GC, od przyznania pozwolenia na prace i SS# do samej GC moze minac troche czasu. Nie ma sie zupelnie czego obawiac (no chyba, ze macie cos kompletnie nielegalnego na sumieniu :) - wezwanie na biometrics jest znakiem, ze cos sie w waszej sprawie ruszylo. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
happy_woman hej marcysiaw 09.08.06, 19:24 moge wiedziec jak "zalatwiacie " zielona karte?? MOze przez sponsorowanie rodziny. MY czekamy ,czekamy i czekamy i ani drgnie. MOjego meza mama zlozyla petycje dla nas. Jestem cikekawa moze to podobny przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: hej marcysiaw 10.08.06, 01:21 My staramy sie przez sponsorstwo przez pracodawce i tez czekamyjuz 6 lat. tak wiec chyba troche inna sprawa? Sponsorowanie rodzinne typu matka- corka chyba trwa dluzej! Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
agies2000 Re: Co to znaczy! 10.08.06, 03:14 ChOdzi o odciski palcow i zdjecie.Ja mialam wezwanie takie kilka miesiecy temu.Po ok 2 miesiacach od pobrania odciskow dostalam pozwolenie na prace ,a potem bardzo szybko dostalam list z emigration o zrobienie badan laekrskich,zaplacenie kary 1000$ i cos tam jeszcze ,nie pamietam,chyba wyciag z konta. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: Co to znaczy! 11.08.06, 14:38 Dziewczynki dzis na 2:00PM idem na odciski! trzymajcie za mnie kciuki! troche sie boje Pozdrawiam MArta Odpowiedz Link Zgłoś