Dodaj do ulubionych

Co to znaczy!

09.08.06, 16:30
czy ktoras z Was ma pojecie co oznacza wyraz "Biometrics" bardzo prosze o
podpowiedz gdyz to jest zwrot prawny i nie mam tego w zadnym slowniku!
dzieki i pozdrawiam
Marta
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Co to znaczy! 09.08.06, 17:08
      en.wikipedia.org/wiki/Biometric
    • marcysiaw1 Re: Co to znaczy! 09.08.06, 17:18
      dzieki za odpowiedz a moze spotkalas sie z czyms takim w praktyce? Powiem o co
      chodzi dostalismy mianowicie wezwanie z imigrations wlasnie po to poniewaz chca
      wziac biometrics? Nie wiem czego moga chciec? Odciski palcow czy co?
      • happiest1 Re: Co to znaczy! 09.08.06, 18:31
        Jak z emigracji to napewno chca pobrac odciski palcow i pewnie jeszcze zdjecie.
        tez przez to przechodzilam :)
        • marcysiaw1 Re: Co to znaczy! 09.08.06, 18:34
          No wlasnie tez tak myslalam ale moj maz sie boi ze to deport chociaz sprawa
          zalozna byla 6 lat temu ale nic nie dostalismy oprocz tego wezwania! jakos
          dziwnie bo najpierw chyba powinno byc pozwolenie na prace i #ss chyba nie?
          chociaz podobno teraz troche inaczej to wyglada bo chc sie pozbyc szybciej
          zaleglych spraw! Nie wiem co o tym myslec?? Ale dzieki za informacje!
          Pozdrawiam
          Marta
          • aniutek Re: Co to znaczy! 09.08.06, 18:45
            IMO to dobre dla Was wiesci, zadzwon do info emigracyjnego jesli sie denerwujecie.
            odciski wezma i za chwile GC, wzieli sie za robote to dobrze :)
            • marcysiaw1 Re: Co to znaczy! 09.08.06, 18:54
              Ale najpierw nie musi byc ss#? Czy oni sami ustalaja sobie kolejnosc dawania
              papierkow? Moga najpierw przyznac GC a potem ss#? A moze wezma odciski i
              przysla ss#? sama nie wiem! Ale jestem strasznie podjarana o matko az nie
              wierze ze dzieje sie to naprawde! Juz starcilam nadzieje na cokolwiek tyle
              czekania!
              Pozdrawiam
              Marta
              • damiri Re: Co to znaczy! 09.08.06, 19:21
                Pobranie biometrics jest pierwszym krokiem przed przyznaniem np pozwolenia na
                prace. Gdy juz je dostaniesz, to z nim udasz sie do urzedu Social Security i na
                tej podstawie poprosisz o przyznanie numeru ss (SS# daje SSAdministration a nie
                INS). W zaleznosci od tego spod jakiego paragrafu starasz sie o GC, od
                przyznania pozwolenia na prace i SS# do samej GC moze minac troche czasu.
                Nie ma sie zupelnie czego obawiac (no chyba, ze macie cos kompletnie
                nielegalnego na sumieniu :) - wezwanie na biometrics jest znakiem, ze cos sie w
                waszej sprawie ruszylo.
                Powodzenia!
    • happy_woman hej marcysiaw 09.08.06, 19:24
      moge wiedziec jak "zalatwiacie " zielona karte?? MOze przez sponsorowanie
      rodziny. MY czekamy ,czekamy i czekamy i ani drgnie. MOjego meza mama zlozyla
      petycje dla nas. Jestem cikekawa moze to podobny przypadek.
      • marcysiaw1 Re: hej marcysiaw 10.08.06, 01:21
        My staramy sie przez sponsorstwo przez pracodawce i tez czekamyjuz 6 lat. tak
        wiec chyba troche inna sprawa? Sponsorowanie rodzinne typu matka- corka chyba
        trwa dluzej!
        Pozdrawiam
        Marta
    • agies2000 Re: Co to znaczy! 10.08.06, 03:14
      ChOdzi o odciski palcow i zdjecie.Ja mialam wezwanie takie kilka miesiecy
      temu.Po ok 2 miesiacach od pobrania odciskow dostalam pozwolenie na prace ,a
      potem bardzo szybko dostalam list z emigration o zrobienie badan
      laekrskich,zaplacenie kary 1000$ i cos tam jeszcze ,nie pamietam,chyba wyciag z
      konta.
      • marcysiaw1 Re: Co to znaczy! 10.08.06, 17:47
        Dzieki dziewczynki raz jeszcze!
    • marcysiaw1 Re: Co to znaczy! 11.08.06, 14:38
      Dziewczynki dzis na 2:00PM idem na odciski! trzymajcie za mnie kciuki! troche
      sie boje
      Pozdrawiam
      MArta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka