Dodaj do ulubionych

Zachód - samochód i noclegi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:51
Wiem że temat ten był już "wałkowany" wielkrotnie ale może usystematyzujemy
wiedzę. Zagadnienie jest takie: 2 tygodnie, program standardowy tj Los
Angeles, San Francisco, Las Vegas i Parki Narodowe 3 osoby.

Pytania takie:
1. samochód - jaka wypożyczalnia, jakie ubezpieczenie, jakie ceny łączne

2. noclegi (ale nie namiot) - gdzie najniższe ceny, jaka sieć, czy są
programy rabatowe i jak można z nich skorzystać, czy zamawiać z Polski itd
Obserwuj wątek
    • atamanek Re: Zachód - samochód i noclegi 08.09.06, 16:54
      Witam

Chyba idziesz troche na latwizne, wiekszosc tych informacji jest ponizej w
      poszczegolnych watkach. Temat auta byl faktycznie3 walkowany od kazdej strony.
      Podobnie z noclegami.

W watku o wypozyczaniu jest podany link, ktory polecam, przeszperalam dziesiatki
      stron w poszukiwaniu najlepszego, czytaj, najtanszego i najwiekszego
      najmniejpaliwowego auta i ta strona byla najlepsza. Wliczone ubezpieczenie i
      rozroznianie ceny w zaleznosci od kraju wydania prawa jazdy- pozaamerykanskie
      wychodzilo taniej.

Hotele, motele, hostele, jest ich duzo, chyba do konca nie mozna tak zaplanowac,
      gdzie ktorej nocy bedziecie spali, bo trasy przejazdow sa znaczaco inne niz w
      kraju. Znaczy odleglosci i... zawsze znajdzie sie cos po drodze, co skoni do
      zmiany planow i zjazdu w bok ;)

Generalnie zadowolona jestem z sieci moteli 6 i 8, te drugie troszke drozsze.
      Spalislmy w roznych miejscach, w zaleznosci od czasu i dostepnosci miejsc. Tylko
      raz mielismy problem ze znelzieniem noclegu, okolioce Los Angeles i santa
      Monica. W efekcie spalismy w Malibu, na campingu za 54$ za site pod dwa namioty.
      • Gość: piotr Re: Zachód - samochód i noclegi IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 08.09.06, 23:38
        Jeżeli chodzi o noclegi - to warto korzystać z kuponów. Książeczki z kuponami
        znajdziesz w vistor centers, które zwykle znajdują się na autostradach tuż po
        przekroczeniu granicy stanu. Albo na stacjach benzynowych. W tych książeczkach
        znajdziesz kupony ze zniżkowymi cenami na noclegi w porządnych sieciowych
        motelach (mniej więcej od 30 do 60 dolarów za noc dla 2-4 osób). Uwaga: -
        czasem, np. w weekendy, motele nie respektują kuponów, ale warto próbować.
        Oczywiście, można szukać noclegu w motelach "no name". Wszędzie są takie, dość
        brudne, bez śniadania, basenu etc., ale za to tanie. Nam się tak udało spać za
        24 dolary w pięć osób :)

piotr
      • Gość: Jurek Re: Zachód - samochód i noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 11:05
        To prawda że temat ten pojawia się wiele razy i każdy ma inne doświadczenia.
        Sprawdzałem polecaną przez niektórych wypożyczalnię dolla. Mają tam super ceny
        promocje np 2 tyg za 213 usd. Niestety bez ubezpieczenia a o jego zakresie i
        cenie można się dowiedzieć dopiero na miejscu w wypożyczalni. Stąd moje pytanie
        bo może ktoś u nich brały mógłby podać ile należy doliczyć do "gołej ceny".
        • atamanek Re: Zachód - samochód i noclegi 22.09.06, 20:17
          Witam :)

Tak, dollar nie pdoaje cen ubezpieczenia, ale mozna z niego wypozyczyc samochod
          poprzez posrednika europejskiego i wtedy masz wliczone ubezpieczenie a do tego
          cena moze byc nizsza.
          Polecam strone reklamowana juz na forum a za posrednictwem ktorej ja bralam
          auto- wyszlo znacznie taniej niz z samego dollara.

www.cheap-car-rental.com
          Pamietaj o zaznaczeniu kraju wydania prawa jazdy, tu jest taniej za europejskie
          prawo jazdy :)
          • Gość: ania Re: Zachód - samochód i noclegi IP: *.centertel.pl 23.09.06, 17:16
            1. z chęcią poznałabym rozpiskę twojej podróży - dni, miejsca, ilość
            przejechanych kilometrów
            2. oglądałam Twoje zdjęcia i... albo gdy byłam w Stanach to widoczki, które
            podpisujesz Zion były wtedy w Bryce, chyba że oba parki są bardzo podobne, a
            chyba nie są... przy rękawiczkach nie ma żadnego miejsca noclegowego, a Ty masz
            zdjęcia robione w ciągu dnia, o zachodzie słońca i o świcie - gdzie spaliście???
            Ot, takie refleksje...
            • atamanek Re: Zachód - samochód i noclegi 24.09.06, 01:46
              Witam :)

Rozpiska moze bedzie, jak sie zbiore i pouzupelniam swoje notatki :)
              Masz racje, zamienilam parki Zion i Bryce :)
              A spalismy pod rekawiczkami w Mitten View Campground u Indian za 10 $:)
              wspanialy widok, szukalam tego miejsca, bo znalam je z google maps jeszcze przed
              wyjazdem :)
      • Gość: Piotr21 Re: Zachód - samochód i noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 11:29
        Atemanek - jeśli znajdziesz chwilke napisz jak w rzeczywistości wyglądał ten
        odcienek na zachodzie - dzień po dniu. I przepraszam podaj ten link na stronkę
        do wypożyczalni samochodów bo nie mogę się dopatrzyć (pewnie jest ale nijak nie
        znajduję)
        • Gość: norimek Re: Zachód - samochód i noclegi IP: 212.35.121.* 22.09.06, 09:59
          SAMOCHODY:

samochody najtaniej znajdziesz na:
          sungo.es
          dollar.co.uk
          auto europe
          mietwagenmarkt.de.

Wypozyczalem w dollar - zadnych problemow, mila obsluga (LV), niedrogo.

NOCLEGI:
          Wlasnie wrocilem z podobnej wycieczki. Nie martw sie o noclegi. Jezeli
          bedziecie mieli samochod to bez problemu znajdziecie jakis przydrozny motel do
          60$. Jezeli nie masz za duzo pieniedzy to radze nocowac w "pewnej" odleglosci
          od parkow narodowych lub zarezerwowac cos wczesniej. Przyjechalem wieczorem do
          Yosemite i wszystko co zostalo bylo w okolichach 200$.
          Nie polecam natoiast sieci "6". Wszystkie pokoje jakie widzialem byly obskurne
          i smierdzialy papierosami. Najlepiej jest poprosu poprosic o klucz do pokoju
          przed kupieniem i zdecydowac czy chce sie tam zostac czy nie.

Oczywiscie rowniez zaopatrz sie w ksiazeczke z kuponami. Zawsze mozna znalezc
          cos ciekawego blizej punktow zainteresowan.
          • voyager747 Re: Zachód - samochód i noclegi 23.09.06, 19:04
            Niezłe ceny ma też Budget i oni podają cenę ubezpieczenia na stronie. Ja
            wypożyczałem w Budget, dollar, Thrifty, avis.Jeśli chodzi o hotele, to niezła
            jest też sieć Best Western, ale są droższe niż motele. Ja mieszkałem w Best
            Western at Lake Powell(polecam ale drogi).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka