Dodaj do ulubionych

znowu o spacerowkach - parasolkach

16.01.07, 20:18
Dziewczyny, pomozcie. Kolejny etap w zyciu malej i kolejna zagdaka: Czy kupie
tutaj cos takiego jak chce za w miare rozsadne pieniadze? Tym razem chodzi o
wozek, spacerowke - parasolke. Coz, idzie lato (w Texasie juz niemal za
rogiem), idzie wyjazd do Polski (tym razem w jedna strone bez meza) i trzeba
zmienic wozek :-) Szukam parasolki, zeby byla lekka i latwa do zlozenia, ale
zeby miala: duze kola (ale nie wozek joggingowy), na poslkie chodniki i
wertepy, ze dwa rozne poziomy polozenia oparcia (zeby mala nie spala w pozycji
siedzacej), dosyc dlugie raczki (zeby i mezowi bylo wygodnie) i regulowana
wysokosc podnozka. Czy takie cos tutaj jest osiagalne? Jakimi wozkami wy
jezdzicie i co sobie w nich chwalicie, a czego nie? Bo juz sie zastanawiam nad
kupnem zwyklej parasolki za pare $$ na podroz, a porzadny wozek w Polsce. Ale
co do czasu wyjazdu, do maja? No i ceny w Polsce takich fajniejszych wozkow
tez sa "fajne" :-)
Dzieki za pomoc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: znowu o spacerowkach - parasolkach 17.01.07, 05:11
      parasolka z duzymi kolkami?! to sie wzajemnie wyklucza ;)))

www.onestepahead.com/product/86216/325755/117.html - uzywalam tej parasolki
      (produkowany przez Combi) i bylam bardzo zadowolona (dziecko tez), w stosunku do ceny spisal sie
      znakomicie, jedyny mankament to jasne elementy tapicerki ktorej nie mozna zdjac.
      • kashunda Re: znowu o spacerowkach - parasolkach 17.01.07, 05:25
        My tez mamy spacerowke combi ,tyle ze nasza tapicerke calkowicie sie zdejmuje do
        prania.Wozek sprawdza sie w podrozy,sklada sie do rozmiarow parasolki no i
        siedzisko rozklada sie na plasko.
        • duniaw77 Re: znowu o spacerowkach - parasolkach 17.01.07, 19:29
          Kashunda____ a jaki to model??
          • kashunda Re: znowu o spacerowkach - parasolkach 18.01.07, 00:35
            Mam ten wozek tinyurl.com/2ayyu4
    • aniutek Re: znowu o spacerowkach - parasolkach 18.01.07, 00:55
      moj dzis juz 15 letni synek jezdzil wozkiem combi, pamietam, ze kosztowal $100 co wydawalo mi sie
      wtedy spora suma :) wozek byl swietny, chyba najlepszy jaki mielismy z tych lekkich.
    • duniaw77 jeszcze w spr Cosmo 21.01.07, 03:50
      Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Juz sie zaczelam przygladac tym wozkom o
      ktorych piszecie. Mam tylko pytanie, czy wasze Cosmo tez mialy takie krotkie
      raczki? Pytam, bo poki co przy okazji obejrzalam jeden model i nie byl wygodny
      dla mnie - za krotkie raczki. Jakims kolosem nie jestem (skromne 170cm) ale
      mialam wrazenie, ze sie schylam no i deptalam ciagle kola wozka. Bede patrzyla
      dalej, moze akurat ten model jakis taki mikry :-)
      • a.n.i.a.1 Re: jeszcze w spr Cosmo 27.01.07, 15:00
        dziewczyny a czy ktoras ma parasolke jeep umbrella
        www.target.com/gp/detail.html/ref=br_1_2/601-1767839-9482549?ie=UTF8&asin=B000BU14C2&frombrowse=1

lub chicco C6
        www.target.com/gp/detail.html/ref=br_1_8/601-1767839-9482549?ie=UTF8&asin=B000FFS9VM&frombrowse=1

Czy orientujecie sie czy te wozki sa normalnie dostepne w sklepie Target lub
        Wal mart?
        Chiala bym ktorys z tych wozkow kupic na wyjazd do Polski w Kanadzie ich nie ma
        w sklpie, ale do USA mam tylko godzinke wiec moge podjechac aby go kupic
        • alcia29 Re: jeszcze w spr Cosmo 27.01.07, 15:52
          czesc,
          my mamy chicco, ktora kupilismy jak jechalismy w odwiedziny do siostry na
          floryde z ny. moj maly mial wtedy 13 miesiecy i powiem szczerze moze byc, tzn.
          napewno jest lekka, szybko sie sklada i jest wygodna, z drugiej strony na
          dalekie spacery raczej sie nie nadaje. jest troche niski i czasem stukasz
          nogami w kolka, no i sa tylko 2 pozycje do siedzenia.
          • a.n.i.a.1 Re: chicco lub jeep parasolka 27.01.07, 16:41
            dzieki za odpowiedz a gdzie kupilas ten wozek w jakims sklepie czy zamawialas
            przez internet?
            Mi chodzi o wozek lekki rozkladany chociaz na pol lezaco na podroz do Polski i
            tam abym mogla ten wozek spokojnie podniesc z dzieckiem 15 miesiecznym i wsiasc
            do autobusu
            Czy Twoj wozek jest razem z torba podrozna ze mozna go zapakowac?
            • alcia29 Re: chicco lub jeep parasolka 27.01.07, 20:05
              my kupilismy nasz w babiesrus, i tak jest z torba podrozna. rozklada sie na
              jakies tam pol lezaca. nasz maly ma teraz 16 miesiecy i jak biore subway to
              tylko ten wozek bo jest lekki i sprawny.
        • ewap_mama_alexa Re: jeszcze w spr Cosmo 27.01.07, 20:03
          Z opisu wynika ze obydwa dostepne tylko online. Jak znajdziesz jakis ktory jest
          dostepny w sklepach, to i tak lepiej chyba najpierw do najblizszego sklepu
          zadzwonic i sie upewnic ze maja, zanim sie wybierzesz w droge.
        • duniaw77 Jeep umbrella 28.01.07, 19:16
          J ana ten wozek trafilam w Toys'r'us. Przymierzylismy z mezem mala i
          zrezygnowlaismy w "przedbiegach". Wozek owszem, leciutki, ale zdecydownie za
          maly i dla corki i dla nas. Mala ma 14 mies (przymierzalismy ja do tego wozka z
          jakis 1-1,5 mies temu), ale jest dluga i siedziala jakas taka skurczona,
          zapadnieta w tym wozku. Doatkowo oboje z mezem mielismy problem, bo wozek byl
          dla nas zdecydowanie za niski (ja 170cm, maz nieco ponad 180cm). Szukamy dalej :-)
          • a.n.i.a.1 Re: Jeep umbrella 29.01.07, 03:00
            Dzieki dziewczyny za rade chyba zdecyduje sie na ten Chicco oczywiscie
            wczesniej zadzwonie do sklepu czy go maja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka