jasti 28.01.07, 23:09 Mozecie cos polecic? Na booster car seat jeszcze za wczesnie, co kupic? Ten co mamy w tej chwili niby jest do 80lbs. ale mala jest wysoka i szelki sa za krotkie. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: Fotelik samochodowy dla dwulatka 29.01.07, 04:05 Twoja dwulatka ma wzrost osmiolatki (80lb dziecko osiaga w wieku ok. 8 lat)? napisz jaki fotelik macie bo cos tu nie gra Odpowiedz Link Zgłoś
jasti Poprawka 29.01.07, 15:46 Mamy Graco Convertible Comfort Sport od 20-40lbs. Mala wazy tylko 26 lbs, ale szelki z fotelika sa umieszczone bardzo nisko i nie sa na wysokosci ramion (tak jak powinny byc) tylko na wysokosci paszek. A na wyzsza pozycje nie mozna juz zmienic (bo takowej nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
magdziol18 Re: Poprawka 29.01.07, 16:53 Hej, mu mamy britax, ten najnowszy, wyleciala mi nazwa z glowy ale on jest super, bo nie trzeba przekladac szelek, tylko podkreca sie zaglowek, on jest do 60 lbs, ja na Twoim miejscu zapytalabym w sklepie w buy buy baby sa naprawde wyszkoleni albo jeszcze lepiej zapytaj - umow sie z osoba ktora ma certyfikat ich montowania - wpisz w wyszukowarke car sit instalation - nam zamontowal nasz fotelik policjant - wydaje mi sie, ze takim osobom mozna zaufac. powodzenia M Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Poprawka 29.01.07, 21:53 a tak, nie Ty jedna masz problem z tym modelem czy w przyp. nowego fotelika ma najwieksze znaczenie cena, bezpieczenstwo czy wygoda dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
jasti Re: Poprawka 29.01.07, 23:58 Bezpieczentwo najwazniejsze, ale chcialabym rowniez aby fotelik sluzyl nastepne 2 lata, jesli wogole jest taka mozliwosc, a potem, od 4 roku zycia chyba moze byc juz booster seat. Dzieki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Poprawka 30.01.07, 02:35 jasti napisała: > Bezpieczentwo najwazniejsze, od 4 roku zycia chyba moze > byc juz booster seat. jezeli bezpieczenstwo najwazniejsze to booster nie bardzo sie nadaje. Najbezpieczniej jest gdy dziecko jest zapiete pasem pieciopunktowym w foteliku ktory jest przypiety do siedzenia w aucie. tu znajdziesz liste fotelikow ktore mozesz uzywac dluzej niz dwa lata www.car-seat.org/showthread.php?t=11008 Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Poprawka 30.01.07, 02:40 acha, z fotelikow wym. w przytoczonym watku dobre opinie ma Radian, calkeim niezle wyglada i kosztuje mniej niz Britax czy Safeguard. Ja mam Britax (tego modelu juz nie robia) i Safeguard (moj i Alexandry ulubiony) Odpowiedz Link Zgłoś