Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy dla dwulatka

28.01.07, 23:09
Mozecie cos polecic? Na booster car seat jeszcze za wczesnie, co kupic? Ten
co mamy w tej chwili niby jest do 80lbs. ale mala jest wysoka i szelki sa za
krotkie. Dzieki
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Fotelik samochodowy dla dwulatka 29.01.07, 04:05
      Twoja dwulatka ma wzrost osmiolatki (80lb dziecko osiaga w wieku ok. 8 lat)?

napisz jaki fotelik macie bo cos tu nie gra
      • jasti Poprawka 29.01.07, 15:46
        Mamy Graco Convertible Comfort Sport od 20-40lbs. Mala wazy tylko 26 lbs, ale
        szelki z fotelika sa umieszczone bardzo nisko i nie sa na wysokosci ramion (tak
        jak powinny byc) tylko na wysokosci paszek. A na wyzsza pozycje nie mozna juz
        zmienic (bo takowej nie ma).
        • magdziol18 Re: Poprawka 29.01.07, 16:53
          Hej, mu mamy britax, ten najnowszy, wyleciala mi nazwa z glowy ale on jest
          super, bo nie trzeba przekladac szelek, tylko podkreca sie zaglowek, on jest do
          60 lbs, ja na Twoim miejscu zapytalabym w sklepie w buy buy baby sa naprawde
          wyszkoleni albo jeszcze lepiej zapytaj - umow sie z osoba ktora ma certyfikat
          ich montowania - wpisz w wyszukowarke car sit instalation - nam zamontowal nasz
          fotelik policjant - wydaje mi sie, ze takim osobom mozna zaufac.
          powodzenia
          M
        • edytkus Re: Poprawka 29.01.07, 21:53
          a tak, nie Ty jedna masz problem z tym modelem

czy w przyp. nowego fotelika ma najwieksze znaczenie cena, bezpieczenstwo czy wygoda dziecka?
          • jasti Re: Poprawka 29.01.07, 23:58
            Bezpieczentwo najwazniejsze, ale chcialabym rowniez aby fotelik sluzyl nastepne
            2 lata, jesli wogole jest taka mozliwosc, a potem, od 4 roku zycia chyba moze
            byc juz booster seat. Dzieki i pozdrawiam.
            • edytkus Re: Poprawka 30.01.07, 02:35
              jasti napisała:

> Bezpieczentwo najwazniejsze, od 4 roku zycia chyba moze
              > byc juz booster seat.

jezeli bezpieczenstwo najwazniejsze to booster nie bardzo sie nadaje. Najbezpieczniej jest gdy dziecko
              jest zapiete pasem pieciopunktowym w foteliku ktory jest przypiety do siedzenia w aucie.

tu znajdziesz liste fotelikow ktore mozesz uzywac dluzej niz dwa lata
              www.car-seat.org/showthread.php?t=11008
              • edytkus Re: Poprawka 30.01.07, 02:40
                acha, z fotelikow wym. w przytoczonym watku dobre opinie ma Radian, calkeim niezle wyglada i kosztuje
                mniej niz Britax czy Safeguard. Ja mam Britax (tego modelu juz nie robia) i Safeguard (moj i Alexandry
                ulubiony)
                • jasti Re: Poprawka 30.01.07, 03:08
                  Dzieki, cos wybiore.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka