Dodaj do ulubionych

kto lecial Lufthanza z dzieckiem?

15.02.07, 23:04
interesuje mnie jak wyglada lot tymi liniami z 5 m -cznym dzieckiem co
powinnam zabrac ze soba ,czy musze miec fotelik dla dziecka jesli ktos
lecial ,prosze o odpowiec.
Obserwuj wątek
    • kisiulak Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 15.02.07, 23:28
      Ja lecialam i bylo wspaniale. Nie musisz miec swojego fotelika, ale jak juz masz
      wykupiony bilet to zadzwon do nich i zrob rezerwacje na miejsce gdzie moga
      przyczepic bassinett.

Przy wejsciu na poklad zabieraja Ci wozek i oddaja przy ladowaniu. Wszystko bylo
      latwiutko :)
      • magdziol18 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 16.02.07, 01:04
        Hej ja lecialam Lufthansa operowana przez United, czyli wlasciwie United i
        panie stewardesy oprocz jednej byly bardzo nieprzyjemne, nawet nie ze bylam z
        dzieckiem, tylko takie jakies nieusmiechniete, niepomocne, oprocz tej jednej.
        Moj samolot byl za maly zeby doczepic bassinet, jednak ta mila stewardesa
        poprosila pana obok mnie o przesiadke( zapytalam czy sa jakies bulk seats) i
        ten sie zgodzil, takze lot byl nawet niezly. Za miesiac lecimy do Amsterdamu z
        nasza teraz 14 miesieczna Zosia, bedzie wesolo.
        A wez dla Malej to co bierzesz na dlugi spacer, ubranka do zmiany, kocyki,
        kilka zabawek...
        Lecialam przez Monachium kazdy byl super mily i uczynny poczawszy od pana z
        autobusu, ktory wybiegl wcale nie proszony by wstawic mi wozek do autobusu. Tez
        przechodzac przez bramki, kazy pomagal mi skladac wozek, trzymac ZOsie...
        Powodzenia!
    • aagusia1977 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 17.02.07, 03:28
      Hej,
      lecialam Lufthansa 2 tygodnie temu.
      W samolocie bylo lodowato, rozdaja cienkie koce i poduszeczki.
      Zamow sobie wczesniej "bassinet" dla dziecka. To wyglada jak gondola od wozka i
      jest przyczepione do sciany przed mama. Ich ilosc jest ograniczona, wiec trzeba
      je rezerwowac wczesniej.Takie miejsca sa platne.

Dzieci dostaja w samolocie upominek - maskotke.

Przy odprawie w Polsce mowilam, ze chce dostac wozek podczas przesiadki we
      Frankfurcie, ale zostal zle odprawiony - ja nie dostalam jakiegos kwitu - i
      dostalam wozek dopiero w punkcie docelowym.

Wez sobie taka plastikowa podkladke do zmiany pieluch. w kibelku jest taka
      rozkladana plastikowa polka do zmiany pieluch, ale nieprzyjemnie jest polozyc
      na nia dzidzie. Lepiej cos na niej polozyc.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22057&w=56019003&v=2&s=0
      • kisiulak Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 17.02.07, 03:53
        Wiesz co, jak ja dzwonilam zarezerwowac to miejsce na bassinet, to nie placilam
        za to. Lecialam w zeszlym roku. Moze zalezy na kogo sie trafi.
        • duniaw77 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 17.02.07, 19:44
          Ja jak lecialam z mala rok temu i od razu agentka rezerwowala mi w obie storny
          miejsce z bassinetem, to nic to ekstra nie kosztowalo.
    • mpalka6 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 17.02.07, 08:40
      Ja mam pytanko z innej beczki. Zalozmy, ze nie dostane bassinet dla dziecka i
      nie ma dodatkowego wolnego siedzienia. Wykupiony mam bilet z dzieckiem na
      kolanach. Jak mam polozyc sobie dziecko na kolanach, ktore ma 2 miesiece? Czy
      zabieralyscie jakas poduszke ?
      • magdziol18 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 17.02.07, 15:33
        hej, ja lecialam z 4 miesiecznym bobo, no wiesz spala mala na mnie, na lokciu
        albo glowka miedzy piersiami, wez extra kocyki i albo te podloz albo owin nimi
        poduszke lini lotniczych. I zapytaj stewardesy czy sa moze miesca bulk seats
        albo czy ktos moze sie przesiasc zebys miala 2 miejsca kolo siebie. powodzenia!
        • duniaw77 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 17.02.07, 19:43
          Kocykow nigdy dosyc, bo jak pisala aagusia, czesto w samolocie jest zimno.
          Natomiast mozesz poprosic o dodatkowe podusie te samolotowe (maja ich wiecej)
          tylko one sa naprawde malutkie.
    • duniaw77 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 17.02.07, 19:46
      Zasadniczo to dziecko w foteliku mozesz miec tylko gdy ma ono wykupiony osobny
      bilet, czyli miejsce siedzace, gdzie ten fotelik mozesz przymocowac. A tzw leap
      seat, czyli na kolanach, kosztuje mniej niz regularny bilet, no ale mas ztylko
      szanse, ze albo ktos sie przesiadzie, albo zarezerwujesz ten bassinet. Ja za 3
      mies lece z prawie poltorarocznym berbeciem. Bedzie wesolo :-)
      • zyrafa31 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 14.03.07, 01:35
        odnosnie bassinet,niestety juz nam sie nie nalezy.Chcielismy zarezerwowac ale
        powiedzano nam ze daja dzieciom do szostego m-ca,a moje dziecko w dniu wylotu
        bedzie mialo osiem m-cy.
        • agnese79 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 15.03.07, 23:28
          upewnij sie jeszcze raz dzwoniac. Jak lecialam z nimi ostatnim razem to sie
          nalezalo do ukonczonego roku. Moja corcia miala 13,5 miesiaca a i tak sie
          zmiescila. Jak ci odmowia to zagadaj jeszcze raz na lotnisku, szczegolnie
          jezeli twoje dziecko nie jest bardzo duze.
          I pamietaj, zeby oznaczyc wozek, jezeli chcesz go miec na lotnisku w miejscu
          przesiadki.
          Lufthansa kojarze bardzo dobrze. W zasadzie wszystkie linie sa lepsze niz United
          • duniaw77 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 21.03.07, 04:53
            zyrafa, amwet jesli wam nie dadza bassinet to walcz chociaz o miejsca w tych
            pierwszych rzedach, gdzie jest "pod nogami" wiecej miejsca. Jesli rezerwujesz
            bilet wczesniej, przez agenta to molestuj go mocno (mi sie udalo wywalczyc takie
            miejsce na majowy lot), a jesli bedziesz miejsce znala dopiero na lotnisku to
            badz duzo wczesniej zeby sobie zazyczyc to miejsce.
            • zyrafa31 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 21.03.07, 21:02
              dziewczyny a czy macie jakies namiary do kogo zadzwonic w tej sprawie?bo ta
              moja agencja jest chyba do d...
              • natkos1 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 01.04.07, 18:24
                dziewczyny,ale te bilety przez Lufthanze to kosztuja ponad $4 tys...(koniec
                maja sprawdzalam), czy to nie pomylka????
        • kisiulak Zyrafa... 08.04.07, 19:44
          Dzis przylecialam do Polski Lufthansa. Moja corka ma 17 miesiecy, i dostala
          bassinet! Ledwo sie w nim miescila, ale polozylam ja tak jak juz zasnela,
          ostatnie 2 godziny lotu. Zadzwon do nich i powiedz im ze chcesz zarezerwowac
          miejsce gdzie sie wstawia te lozeczka. Stewardessa napewno Ci zalozy. A oni
          musza Ci dac te miejsca jak zadzwonisz i zarezwujesz.
          • kisiulak Re: Zyrafa... 08.04.07, 19:45
            Zadzwon do Lufthansy a nie do agencji.
          • dagst Re: Zyrafa... 08.04.07, 23:53
            dokladnie ..jak ja lecialam z maksiem, a mial 11 miesiecy to stewardesa tez
            zapytal czy chcemy zmienic miejce ( bo bylo wolne), i czy chcemy bassinet dla
            dziecko...walcz o swoje, zadzwon bezposrednio do lufthansy..
            oprocz tego lecialam jeszcze jak maksiu mial 4 miesiace i jak mial 1,5 roku,
            wszystko bylo ok.
            • olensia Re: Zyrafa... 09.04.07, 02:53
              Ja wlasnie zamowilam bilet na wrzesien bo musze leciec w okreslonym terminie i
              nie chce ryzykowac ze pozniej miejsc nie bedzie. Nikt mi o tym nie mowil a
              dzwonilam do Lufthansy. Nie wykupilam dla dziecka miejsca bo cena jaka mi podali
              to powalila mnie z nog dla samej 1,5 rocznej kruszyny 1000$ !!! Wiec
              powiedzialam sobie ze nie warto tyle placic. Czy oni mi dadza bassinet dla
              dziecka jesli nie mam dla niego wykupionego miejsca? I czy trzeba zamowic to
              wczesniej czy dopiero jak bede wsiadala do samolotu?
              • kisiulak Re: Zyrafa... 09.04.07, 17:05
                Zadzwon do Lufthansy i zarezerwuj miejsce. Powiedz ze masz juz bilet i chcesz
                siedzenie gdzie jest miejsce na bassinete.
                • olensia Re: Zyrafa... 09.04.07, 17:13
                  i to juz nic nie kosztuje dodatkowo? A chcialam jeszcze chcialam zapytac, bo jak
                  zamawialam bilet to poprosilam o takie miejsce gdzie przede mna nikt nie siedzi
                  tylko jest sciana, bo tam zazwyczaj jest najwiecej miejsca. Powiedzieli mi ze
                  miejsce rezerwuje sie tak naprawde dopiero na lotnisku. Czy wobec tego musze
                  zadzwonic do nich i to zamowic czy poczekac na moment kiedy juz bede na lotnisku?
                  kisiulak bardzo Ci dziekuje za ta informacje :)
                  • kisiulak Re: Zyrafa... 09.04.07, 19:46
                    Zadzwon do Lufthansy, do rezerwacji. Powiedz ze chcesz zarezerwowac to miejsce
                    i ze masz juz bilety. Jezeli bedzie wolne to to zrobia. Ale zadzwon jak
                    naszybciej zeby ktos inny tego nie zrobil przed Toba.

To NIC nie kosztuje.

Powodzenia
                    • zyrafa31 Re: Zyrafa... 10.04.07, 05:21
                      mam jeszcze takie pyt.czy oni daja takie specjalne pasy do przypiecia dziecka
                      do mojego pasa??/
                      • olensia Re: Zyrafa... 10.04.07, 18:20
                        Dzis dzwonilam do Lufthansy i niestety nie moge zarezerwowac bassinet, poniewaz
                        one sa przeznaczone dla maluszkow do 7 miesiaca zycia, a moja Alexandra bedzie
                        miala 15 miesiecy :(
                        • mka16 Re: Zyrafa... 11.04.07, 19:36
                          My tez bedziemy leciec z 16 miesiecznym juz wcale nie szkrabem. I
                          zarezerwowalismy miejsce z kolyska, tzn, samej kolyski nie dostaniemy, bo
                          Mateusz jest za duzy, ale powiedzielismy, ze chcielibysmy ze wzgledyu na
                          miejsce i zgodzili sie, moze zalezy na kogo trafisz. Powodzenia. A przy okazji
                          lacze sie w bolu, my lecimy dopiero pod koniec czerwca , a mi juz spedza sen z
                          powiek myslenie jak my to wszystko przezyjemy
                          • kisiulak Re: Zyrafa... 12.04.07, 01:29
                            Dokladnie, popros poprostu o to miejsce. Jak nie dadza w samolocie to trudno,
                            ale tam masz duzo wiecej miejsca.
                            • aagusia1977 Bassinet w Lufthansa 15.04.07, 02:50
                              W Polsce pytalam sie o dlugosc bassinet i o ile pamietam, to bylo 86cm. Ja
                              lecac placilam za dziecko lecace w bassinet.
    • techuby Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 15.04.07, 19:38
      rowniez wybieram sie lufthansa do Dusseldorfu, we wrzesniu, czy rzeczywiscie
      bilet dla dziecka kosztuje 1000 $ ? na bassinet sie tez nie zalapiemy , bo cora
      bedzie miala 14 m-cy ,wiec chyba w gre wchodzi osobne siedzenie ,bo na bulk
      seat liczyc na pewno sie nie da..troche mnie to przeraza...no i z tego co
      czytam , to bilety warto kupic z duzym wyprzedzeniem ????
      • olensia Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 15.04.07, 20:01
        Mnie tak powiedzieli w Lufthansie, ze bilet dla dziecka kosztuje 1000$, moja
        kuzynka pracuje w agencji i powiedziala ze ceny biletow od 20 kwietnia maja
        wzrosnac.
        • zyrafa31 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 15.04.07, 20:58
          pod koniec lutego kupilismy trzy bilety na maj za prawie $ 1700.wiec bilet dla
          dziecka kosztowal $300,bilet dla doroslego szescset osiemdziesiat trzy
          $.kupowalismy w agencji w ny .niewiem czemu macie takie kosmiczne ceny,moze
          dlatego ze putacie w sezonie,ale to chyba i tak cos zaduzo.
          • mazurka313 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 15.04.07, 22:15
            zyrafa ceny sa w zaleznosci miejsca skad dokad lecisz
            wiadomym jest ze bilet z ny do waw bedzie o wiele tanszy niz z sf do waw
            ale z moich obserwacji wynika ze w agencjach maja odrobine taniej niz online
            ja patrzylam na bilety z sf do waw koniec lipca do koniec sierpnia najtanszy
            jaki widzialam online byl okolo $1200
            niestety nie kazdy moze latac poza sezonem :(
    • zyrafa31 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 15.04.07, 21:01
      jeszcze jedno pytanko.czy dziecko dostanie jakis posilek?bedzie mialo 8 m-
      cy.czy musze zabrac jakies sloiczki?
      • olensia Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 15.04.07, 21:11
        Ja zamowilam bilet tydzien temu na wrzesien, ceny niestety sa straszne. Ja za
        dziecko zaplacilam 150 $ ale nie bede miala dla corci osobnego siedzenia tylko
        na kolanach. Jak zamawialam bilet to odrazu pytali czy zamawiamy jedzenie dla
        dziecka - co tez uczynilismy :)
        • kisiulak Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 16.04.07, 09:37
          Ja bym osobnego miejsca dla dziecka nie kupowala. Szczegolnie jesli nie
          bedziesz sama. Lecialam w zeszlym tygodniu sama z corcia (1.5 roku) Pol
          samolotu bylo puste a i tak wiekszosz drogi przesiedziala u mnie na kolanach.
          Zaoszczedzilam duzo kasy.
          I jedzeni dla niej mi dali.
          • olensia Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 16.04.07, 14:44
            No ja o tym wiem. Ja lece sama, ale i tak wiem, ze jakbym leciala z kims to Ola
            i tak siedzialaby ze mna cala podroz. Roznica miedzy 1000$ a 150$ jest znaczna i
            uwazam ze za takie male dziecko nie powinno sie tyle placic za osobne siedzenie...
            • happiest1 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 17.04.07, 00:56
              Ja nie lecialam nigdy lufthansa ale chce tylko powiedziec ze moja siostra leci z
              NY co Gdanska pod koniec maja i zaplacila 700$ a leci SAS. Ja lecialam rok temu
              i tam tez maja te kolyski. Moze warto popytac w innych liniach?
              • jan_ka77 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 18.04.07, 23:54
                ja lecialam Lufthansa w pazdzierniku ubieglego roku. Moj synek mial niecale dwa
                lata i kupilam dla niego siedzenie (okolo $600). Wolalam miec extra seat tak na
                wszelki wypadek. Lecac z DC do Frankfurtu samolot byl prawie pusty,ale reszta
                wypelniona na maksa. I bardzo sie cieszylam,ze mialam jego siedzenie bo oboje
                moglismy sie wyciagnac i nie musialam siedziec na bacznosc 10 godzin z nim na
                kolanach. I sie denerwowac ze on co chwila zaczepia pasazerow siedzacych obok.
                Lot do Polski jest troche za dlugi zeby sie gniezdzic na jednym siedzeniu. nie
                zalowalam tych $600 ani przez sekunde.
                • zyrafa31 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 23.04.07, 16:11
                  moim zdaniem calkiem inaczej wyglada lot z 2 letnim dzieckiem a inaczej z 8
                  miesiecznym.ja niewyobrazam sobie aby moj syn wysiedzial chociaz 5 min na
                  wlasnym siedzeniu.a z drugiej strony to dwulatek juz musi miec wlasne
                  miejsce,takie sa wymogi
    • kisiulak Wrocilam 23.04.07, 15:22
      Wczoraj wrocilysmy, tez Lufthansa. Samolot byl prawie pelny, ale dali nam
      miejsce przy bassinet. Kaja Cala droge przesiedziala mi na kolanach. Ostatnie
      dwie godziny zasnela, i polozylam ja w tym lozeczku. Ciesze sie ze nie wydalam
      $500 na jej bilet. Wszystko bylo w porzadku.
    • annaole1 Re: kto lecial Lufthanza z dzieckiem? 28.04.07, 02:37
      Musisz poprosic o miejsca z przodu, tak zwane "bulk seat". Nie musisz kupowac
      biletu dla dziecka, wiec fotelik w samolocie bez biletu dla dziecka jest
      zupelnie zbedny, a nawet by przeszkadzal, no chyba, ze chcialabys kupis osobne
      miejsce dla dziecka. Lufthanza oferuje takie male kojce do spania dla bobasow.
      Najczesciej sa takie przykrecane do sciany. Zaraz po starcie przychodzi
      stewardessa i montuje. Musisz miec dziecko albo w kojcu albo na kolanach, ale ja
      tam puszczalam mojego Antosia na podloge do zabawy. Musisz wziac zabawki,
      jedzenie, pieluchy, lekarstwa, jakis kocyk. Ubierz dziecko tak, zebys mogla
      latwo dostosowac sie do temperatury w samolocie. Nigdy nie wiadomo, czy bedzie
      piekielnie goraco - to zadko sie zdaza, czy bardzo zimno - to czesciej. Nic mi
      wiecej nie przychodzi do glowy. Jak bedziesz miala jeszcze jakies pytania, to
      napisz:annaole@wp.pl Milych lotow, Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka