Dodaj do ulubionych

zielona karta

16.06.03, 14:05
Witam jak mam sie zabrac do konkursu na zielona karte.oczywiscie samemu bez
firm posredniczacych-chodzi mi o adress i formularz z kad wziasc taki
formularz?
Obserwuj wątek
    • pinkink Re: zielona karta 19.06.03, 22:03
      Przypuszczam, ze mowisz o tzw. loterii wizowej.

Zapoznaj sie najpierw z wymogami. Jednym z najwazniejszych jest koniecznosc
      ukonczenie odpowiednika amerykanskiej high school, czyli polskiego liceum albo
      technikum. Bez tego zapomnij o "green card"...

Wpisz w wyszukiwarce "DV Lottery", a dalej to juz z gorki.
      • Gość: grzegorz Re: zielona karta IP: *.mad.east.verizon.net 21.06.03, 08:19
        z tego co ja wiem, wystarczy wyslac list ze zdjeciem, dane osobowe i tyle
        (miejsce i data urodzenia, narodowosc), o szkole nic nie trzeba pisac,
        • pinkink Re: zielona karta 21.06.03, 20:22
          Oczywiscie, Grzegorz, masz racje.
          Formularz uczestnictwa jest prosty. Trzeba jednak zdawac sobie wczesniej sprawe
          w czym sie bierze udzial, czy spelniamy kryteria itd.

W przeciwnym razie niepotrzebnie robimy sobie nadzieje i zabieramy miejsce
          innym.
          Kiedy przychodzi co do czego (rozmowa z oficerem emigracyjnym) nie ma zmiluj!
          • Gość: grzegorz Re: zielona karta IP: *.mad.east.verizon.net 22.06.03, 18:42
            tak, masz pan racje:)
            pzdr
            • Gość: hawajski Re: zielona karta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 00:14
              zapoznalem sie z wymogami szkole skonczylem w tym roku i chcialbym wziasc
              udzial w tej loterii tylko co do tego formularza to niewiem zbytnio jak sie
              zabrac czy samemu napisac calosc czy sciagnac gotowy tylko swoje dane
              powstawiac?
              • rhino1 Re: zielona karta 15.07.03, 05:42
                przsede wszystkim - masz czaas - wysylac bedziemy dobiero w padzierniku .
                sa pewne strony z formularzeami ale i tak sa one do dupy
                trzeba znalezc dobra stronke - bo ja np. nie podkreslilem nazwiska ( bo nie
                wiedzialem ze trezba a oni juz za to wyrzucaj do kosza i takich drobnych
                sszczegolikow jest kilka - musisz troche poszperac - jest taka gazeta monitor i
                tam poweinno cos byc albo nie weiem gdzies to widzialem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka