hawajski1 16.06.03, 14:05 Witam jak mam sie zabrac do konkursu na zielona karte.oczywiscie samemu bez firm posredniczacych-chodzi mi o adress i formularz z kad wziasc taki formularz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pinkink Re: zielona karta 19.06.03, 22:03 Przypuszczam, ze mowisz o tzw. loterii wizowej. Zapoznaj sie najpierw z wymogami. Jednym z najwazniejszych jest koniecznosc ukonczenie odpowiednika amerykanskiej high school, czyli polskiego liceum albo technikum. Bez tego zapomnij o "green card"... Wpisz w wyszukiwarce "DV Lottery", a dalej to juz z gorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: zielona karta IP: *.mad.east.verizon.net 21.06.03, 08:19 z tego co ja wiem, wystarczy wyslac list ze zdjeciem, dane osobowe i tyle (miejsce i data urodzenia, narodowosc), o szkole nic nie trzeba pisac, Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink Re: zielona karta 21.06.03, 20:22 Oczywiscie, Grzegorz, masz racje. Formularz uczestnictwa jest prosty. Trzeba jednak zdawac sobie wczesniej sprawe w czym sie bierze udzial, czy spelniamy kryteria itd. W przeciwnym razie niepotrzebnie robimy sobie nadzieje i zabieramy miejsce innym. Kiedy przychodzi co do czego (rozmowa z oficerem emigracyjnym) nie ma zmiluj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: zielona karta IP: *.mad.east.verizon.net 22.06.03, 18:42 tak, masz pan racje:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawajski Re: zielona karta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 00:14 zapoznalem sie z wymogami szkole skonczylem w tym roku i chcialbym wziasc udzial w tej loterii tylko co do tego formularza to niewiem zbytnio jak sie zabrac czy samemu napisac calosc czy sciagnac gotowy tylko swoje dane powstawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
rhino1 Re: zielona karta 15.07.03, 05:42 przsede wszystkim - masz czaas - wysylac bedziemy dobiero w padzierniku . sa pewne strony z formularzeami ale i tak sa one do dupy trzeba znalezc dobra stronke - bo ja np. nie podkreslilem nazwiska ( bo nie wiedzialem ze trezba a oni juz za to wyrzucaj do kosza i takich drobnych sszczegolikow jest kilka - musisz troche poszperac - jest taka gazeta monitor i tam poweinno cos byc albo nie weiem gdzies to widzialem Odpowiedz Link Zgłoś