kikk 06.05.09, 17:41 Świta mi coś mocno w głowie, że Greyhoundy (autobusy, nie psy) pojawiały się jako ważny wątek w filmach/książkach, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć w jakich. Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robak Re: Greyhound IP: *.arc.nasa.gov 07.05.09, 02:19 Bylo bardzo duzo roznych filmow (zwlaszcza z lat 50-70) w ktorych autobus Greyhound (lub podobny) odgrywa pewna role jakkolwiek jak wazna jest ta rola to kwestia interpretacji bo zwykle po prostu chodzilo o to ze bohaterowie filmu spedzaja troche czasu jadac autobusem z A do B. Czy sam autobus jest tu "waznym watkiem"? Raczej watpie. Trzy filmy przychodza mi teraz do glowy: "Bust Stop", "The Gauntlet" i "It happened one night" ale tego typu filmow bylo zdecydowanie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Greyhound-burakowe szczescie... IP: *.97-97.tampabay.res.rr.com 07.05.09, 04:06 ...a poniewaz Greyhound jezdzi na kolkach stad to az tak istotne dla turystyki i tego forum...juz nic innego burakom nie przychodzi do glowy... i nic wiecej nie trzeba do szczescia..... Odpowiedz Link Zgłoś
kikk Re: Greyhound-burakowe szczescie... 08.05.09, 09:47 Drogi gościu, ma to znaczenie dla turystyki, tak jak znaczenie mają filmy drogi. Greyhound jest jedną z ikon i akurat potrzebuję tego, bo chce wybrać wakacje w stylu "filmowym" i zastanawiam się nad różnymi opcjami. Buraka sobie wypraszam. Poszukaj bliżej siebie, gwarantuję, że znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kikk Re: Greyhound 08.05.09, 09:50 Dzięki Robak, właśnie "it happened one night" tak mocno mi się kojarzyło, a nie mogłam sobie przypomnieć tytułu :) Gość portalu: robak napisał(a): > Bylo bardzo duzo roznych filmow (zwlaszcza z lat 50-70) w ktorych autobus > Greyhound (lub podobny) odgrywa pewna role jakkolwiek jak wazna jest ta rola to > kwestia interpretacji bo zwykle po prostu chodzilo o to ze bohaterowie filmu > spedzaja troche czasu jadac autobusem z A do B. Czy sam autobus jest tu "waznym > watkiem"? Raczej watpie. Trzy filmy przychodza mi teraz do glowy: "Bust Stop", > "The Gauntlet" i "It happened one night" ale tego typu filmow bylo zdecydowanie > wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś