Dodaj do ulubionych

ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórkowy??

22.06.09, 19:57
proszę o szybką odp,to dla mnie bd ważne!!!mam numer 10cyfrowy i zastanawiam
się czy to w ogóle możliwe,że to nr telefonu stacjonarnego??
byłabym wdzięczna za odp :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk IP: *.bflony.east.verizon.net 22.06.09, 20:42
      Pierwsze 3 cyfry to jest kierunkowy. W US nie ma roznicy pomiedzy stacjonarnym
      a komorkami, nigdy nie wiesz jaki to nr. Spokojnie masz dobry nr - pierwsze 3
      to kierunkowy ostatnie 7 to nr telefonu.
      • w357 info o.... 22.06.09, 20:49
        Na stronie -->
        www22.verizon.com/areacodes/
        możesz sprawdzić jaki numer kierunkowy jest przypisany do danego
        stanu i miasta (większego miasta ...).
      • ernest1988 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 08.01.25, 00:37
        Tutaj wszystko jest wyjaśnionie jak dzwonić z USA i do USA
        www.interameryka.com/2019/08/jak-dzwonic-z-usa-do-polski-i-z-polski-do-usa/
    • w357 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 22.06.09, 20:42
      numery "stacjonarne" i "Mobil-phone" są na identycznej zasadzie
      (tyle samo cyfr).
      Trzy pierwsze cyfry, to area code, a siedem następnych, to konkretny
      numer.
      • olencja333 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 22.06.09, 20:56
        dziękuję ślicznie za szybką i konretną odpowiedź.cóż...tego akuratnie to bym się
        w życiu nie spodziewała,że się różnią :/ a ma może ktoś z Was godną polecenia
        ,korzystną cenowo kartę do dzwonienia z budki telefonicznej z Polski na numery
        zarówno stacjonarne jak i komórkowe do USA??czy u nich też nie ma różnicy w
        cenie ;)?
        • w357 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 22.06.09, 21:05
          olencja333 napisała:

> ....korzystną cenowo kartę do dzwonienia
          > z budki telefonicznej z Polski na numery
          > zarówno stacjonarne jak i komórkowe do USA??
          > czy u nich też nie ma różnicy w
          > cenie ;)?

Takich jest kilka w polsce.
          Ja czasami korzystam z Telegrosik (opłacalne przy dłuższych
          rozmowach).

Możesz telefonić pod każdy numer w USA (oprócz "komercyjnych").
          Różnica jest dla osoby odbierającej połaczenie.
          W USA właściciel Mobil-phone płaci za minuty odebrane !
          • olencja333 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 22.06.09, 21:09
            extra,to już wiem dużo.WIELKIE DZIĘKI!
            • w357 info o Telegrosiku 22.06.09, 21:17
              ==>
              www.telegrosik.pl/index.php?inc=14&id_arty=12156891708508
    • olencja333 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 22.06.09, 21:00
      swoją drogą wpisuję na tej stronie nr 151 (area code),po czym wyświetla się na
      dole:
      No matches found.
      • w357 area code ..... 22.06.09, 21:08
        ....w USA NIGDY nie zaczyna się od "1" !!!
        • olencja333 Re: area code ..... 22.06.09, 21:10
          a faktycznie :)
    • ampolion Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 25.06.09, 05:09
      Typowo ale przykładowo:
      1 222 333-4444
      tak trzeba wykręcać. W instytutcjach numer zewnętrzny często trzeba zaczynać od 9 przed jedynką. W sumie może to być 12 cyfr.
    • riuriu63 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 31.12.17, 01:48
      mam do pani pytanie....to nasunelo mi podejrzenie, ze moze zastanawia sie pani tak jak ja...pisze do mnie mezczyzna, bardzo pieknie na FB, zadzwonil z numeru ponoc amerykanskiego, ale ja mam 11 cyfr i zaczyna sie na +1....? Obawiam sie, ze to cos niebezpiecznego. Czy moze pani dostaje tez takie listy?
      • engine8 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 31.12.17, 04:28
        +1 to numer kierunkowy do Stanow oraz Kanady (oba kraje sa w tej samej 10 cyfrowej numeracji i Kanada ma inne numery kierunkowe)
        Po nim jest 10 cyfr , pierwsze 3 to numer kierunkowy a nastepnych 7 to juz numer indywidualny.
        Nie ma roznicy w numeracji telefonow stacjonarnych i komorkowych...
        A wiec +1 213 123 4567 bedzie to # w Los Angeles
        a +1 416 123 4567 bedzie numerem w Toronto w Kanadzie
        • garbec Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 02.01.18, 23:33
          Żaden numer docelowy w stanach nie zaczyna się na jedynkę.. reszta informacji może być:)
          • mr.knox Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 03.01.18, 00:11
            @garbec
            “To call a local number within your own local area, only dial the last 7 digits (e.g. 324-4152). To call from another area, dial 1 followed by the area and the 7-digit number (e.g. 1-212-324-4152). A list of area codes can be found in any phone directory. To call abroad, dial 011 before the country code.”
            • garbec Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 06.01.18, 18:58
              OK... i co komu dał wlepiony ten tekst?
              • felusiak1 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 01.02.18, 18:39
                to, ze w USA kiedy podają ci, żebyś zadzwonił na 800-123-4567 to "wykręcasz" 1-800-123-4567
                Jesli twój numer kierunkowy to 212 to dzwoniac do kogoś kto ma taki sam numer kierunkowy nie musisz wykrecać 1 przed numerem ale jesli dzwonisz do innego numeru kierunkowego to musisz. To w odpowiedz na "Żaden numer docelowy w stanach nie zaczyna się na jedynkę."
                • garbec Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 08.02.18, 22:53
                  Dalej twierdzę, że jedynki na początku nie ma,
                  żaden numer - docelowy w USA i Kanadzie - czyli ostatnie 7 cyfr ze wszelkiej kombinacji nigdy, przenigdy nie zaczyna się jedynką.
                  a dzwonić z jedynką na początku .. typu 1.224.345.4567.. nie trzeba, wystarczy podać wszystko bez jedynki
                  i to od conajmniej 2003 .. 2004 roku...
                  Niedowiarkom wystarczy wstukać numer w każdym telefonie i uzyskać połączenie , połączenie bez jedynki na początku.
                  Jeśłi jest inaczej to sugeruję to nagrać i wpuścić na serwer ju-tu-ba, będzie niezły ubaw.
                  Jedynka i ZERO służyło kiedyś tam jako rozpoznanie dla centrali telefoniczej czy się czasem nie dzwoni na "collect call" z budki telefonicznej .. dziś juz chyba nikt o tym nie wie, mając po kilka sztuk telefonów w kieszeni.
                  • engine8 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 09.02.18, 23:44
                    www.att.com/esupport/article.html#!/u-verse-voice/KM1040539
                    • garbec Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 11.02.18, 02:48
                      No widzisz...
                      Currently, only California area codes 408 and 669 require 1+10-digit dialing (1 plus the area code) to make outgoing calls.
                      A że nie mam żadnego związku z Kalifornią, jedynie poza dzwonieniem tam raz na kilka lat do sklepu/hotelu/kumpla nie miałem pojęcia że tam i tylko tam trzeba wstukac jedynkę.
                      Do tego jedynie dwie strefy są tym dotknięte. 408 oraz 669. Nie mam potrzeby więc nie dzwonie,
                      można wypróbować, z googla wybrać jakiś numer hotelu lub home depot/safeway i zadzwonić.
                      Można ale po co?.. dwie strefy to nie całe stany. Tak czy siak, nie ma potrzeby wstukiwać jedynki dzwoniąc gdziekolwiek, wystarczy kierunkowy - 3 cyfry - plus docelowy - siedem sztuk, ..I właśnie o tym ostatnim , siedmiocyfrowym kawałku piszę.. nigdy się jedynką nie zaczyna. A w sumie może, bo dziś w roku 2018 nie ma zapewne żadnych przeciwskazań aby wrzucić jedynkę na przód i powiększyć tym sposobem pulę dostępnych numerów abonenckich.
                      • burczymucha101 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 17.02.18, 06:29
                        San Francisco ma 415 i tez trzeba. Jak dzwonie do Nowego Yorku to tez musze. Chyba mieszkam w innym wymiarze :)
                  • burczymucha101 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 17.02.18, 06:25
                    Hmm
                    Nieprawda. Przed kazdym numrem kierunkowym musi byc 1. Tylko lokalne (Taki sam ara code nie trzeba)
    • riuriu63 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 31.12.17, 01:52
      czy pyta pani z tej przyczyny, ze pisze do pani cudownie pieknie pan pracujacy na platformie? I zadzwonil z numeru zaczynajacego sie +1 ??? Ja wlasnie doswadzylam tego i zastanawiam sie czy to nie Jakis niebezpieczny mezczyzna. Jezeli ktoras pani miala podobnie prosze o odzew.
    • yuliia Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 14.02.24, 10:10
      Używam numerów wirtualnych i mam też numer amerykański. Kupuję je na stronie Hottelecom, można tam znaleźć wszystkie potrzebne informacje. hottelecom.net/pl/sms-number-of-usa.html
    • cyberagent008 Re: ile cyfr w USA ma nr stacjonarny,a ile komórk 19.09.24, 04:30
      W USA wszystkie numery maja taki sam format (kkk) nnn-nnnn.
      Gdzie kkk to kierunkowy a nnn-nnnn to wlasciwy number.
      Czasem podaje sie jeszcze "1" na poczatku. To numer kierunkowy do USA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka