Dodaj do ulubionych

Znowu Ciąża i poród-spróbuje się uśmiechnąć

30.08.04, 11:56
Pojawił się rewelacyjny wątek :Czy w ciąży wolno....krytykujący wszystkie ważne i mniej ważne pytania ciężarnych.Zmęczyłam się i przyznaje,że nie przeczytałam do końca.Jestem pedagogiem specjalnym, widziałam w życiu wiele smutków. Dlatego będąc w ciąży NIE : wypiję coli, pofarbuje włosów, wezmę tabletki przeciwbólowej -nawet gdyby mi miało głowę rozerwać i nie zrobię jeszcze kilku rzeczy, które robiłam przed ciążą.Każdy ma prawo pytać...widocznie... nie na tamtym forum. Uffffffffff.
Pozdrawiam
Tam już nie zaglądam!Po co się denerwować.
Obserwuj wątek
    • marzek2 Re: Znowu Ciąża i poród-spróbuje się uśmiechnąć 30.08.04, 12:44
      Doskonale Cię rozumiem, Sula... Ja czytam tamto forum, czasem nawet zadaję
      pytanie, choć przyznaję, że dużo większym autorytetem darzę odpowiedzi dziewczyn
      z "naszego" forum... Mnie po pobieżnej lekturze tego wątku bardzo korciło, żeby
      napisać: "3/4 waszych komentarzy dziewczyny nie pojawiłoby się, gdybyście choć
      raz w życiu straciły ciążę, czy drżały co chwilę o życie, które rozwija się w
      środku was... gdybyście zadręczały się wątpliwościami i wyrzutami...". Myślę, że
      lepiej nie czytać, a najlepiej myśleć "nie wiedzą, co czynią i co im jest dane -
      bezproblemowe, donoszone ciąże". Myślę, że te dziewczyny po prostu nie zdają
      sobie sprawy z tego, jak źle mogłoby być. Ot tyle, a Ty... nie czytaj i nie
      denerwuj się smile)
      • sula_i_komary Re: Znowu Ciąża i poród-spróbuje się uśmiechnąć 30.08.04, 12:55
        No dziękuję smile.Zauważyłam, że stałam się bardzo pobudliwa i tak łatwo się denerwuje .
        Pozdrawiam wszystkie mamusie i fasolki
    • kura17 Re: Znowu Ciąża i poród-spróbuje się uśmiechnąć 30.08.04, 14:59
      Sula, ja nie wytrzymalam i sie dopisalam do tamtego watku wink
      mozesz sie do mnie "dodac" smile
      • netmenka29 sula- 30.08.04, 15:28
        Nie jesteś odosobniona w kwestii nadwrazliwości. Ja też szybko się irytuję i
        bez problemu można mnie wyprowadzić z równowagi..ale to normalne, w naszym
        stanie, więc trzeba wziąć na wstrzymanie. Uszy do góry smile)
    • malomi Re: Znowu Ciąża i poród-spróbuje się uśmiechnąć 30.08.04, 16:50
      zagotowało się we mnie i się dopisałam.
      Już miałam ochote postraszyć te wszystkie lekkomyślne i zabawowe mamusie
      konkretnymi naszymi przykładami, ale się opanowałam.
      wrrrrrr...
      dobrze, że my się tutaj nie kłócimy
    • perissa Re: Znowu Ciąża i poród-spróbuje się uśmiechnąć 30.08.04, 20:13
      Podpuściłyście mnie wink ... Przeczytałam (tam).
      Nie mogę się czasem oprzeć wrażeniu, że na tamtym forum są osoby "dojrzałe
      inaczej".
      Mi wystarczy fakt bluzgania na siebie i już myślę "a fe!...", niesmaczne.
      Jakoś tak tu zebrało się inne towarzystwo: mamy w sobie sporo kultury, taktu,
      no i wiedzy (ha! ale się podsumowałam - bo to przecież też o mnie wink. I tu, i
      tak mi dobrze.
      Całusy, Kochane Koleżanki.
      • dominika8 Re: Znowu Ciąża i poród-spróbuje się uśmiechnąć 30.08.04, 20:33
        ale dlaczego są te podziały??To forum tamto forum? Nie rozumiem, ja czytam
        wszystkie, jak coś wiem piszę na obu, bo chcę pomóc. Jakoś to przykrecrying
        • malomi Re: Znowu Ciąża i poród-spróbuje się uśmiechnąć 30.08.04, 21:28
          tu nie chodzi o podziały ale o rzeczywistą pomoc, którą tam ciężko jak widać
          uzyskać. Nie ma pytań głupich, lub śmiesznych, są tylko matki martwiące się o
          sowje dzieci, przynajmniej tu...
        • malomi p.s 30.08.04, 21:40
          i jeszcze jedno, widzę dominika8, że nie mogłaś się na tamtym forum powstrzymać
          z informacją na temat naszego postu. Przykre to chyba bardziej, bo on nie
          powstał po to, żeby wszczynać problemy pomiędzy dwoma forami. Tam są poruszane
          inne problemy, tu inne, chociaż niektóre się pokrywają. Piszesz, że na obu
          forach się wypowiadasz bo chcesz pomóc, tu wypowiedziałaś się drugi raz, tam
          nie liczyłam. Nie można zostawić tego tak jak jest, zamiast robić nieprzyjemną
          atmosferę?
          Pytasz się dlaczego te podziały? Dlatego, że nie chciałabym usłyszeć że mój
          problem odnośnie farbowania włosów jest śmieszny i głupi. Tutaj takiej
          odpowiedzi nie uzyskałabym.
          • dominika8 Re: p.s 30.08.04, 21:55
            wiesz co? bo nie lubię takich sytuacji. I co znaczy powstrzymywać? Myślisz, że
            tylko ja czytam oba fora? Ty piszesz łagodnie-tu takie problemy, a tam inne, a
            bądź łaskawa poczytać wypowiedzi powyżej-jak są dzielone osoby na tych 2 forach-
            te mądre, zapobiegliwe i troskliwe, a tamte-beztroskie, głupie i lekkomyślne.
            Więc nie zarzucaj mi, że to ja robię złą atmosferę. Przykro mi jak czytam, że
            osoby, które sobie np robią balejage są nieodpowidzialne, bo jak mam się czuć
            ja albo inne? Co? Jesteśmy gorsze, bo nie dałyśmy się zastraszyć zabobonom, i w
            żaden sposób nie udowodnionym przesądom. Poczytaj uważnie co napisałam na
            tamtym forum-każda ma prawo pytać, a jak to inne drażni niech nie czytają, a ja
            właśnie do takich należę, bo uważam, że takie niczym nieuzasadnione przesądy
            więcej krzywdy wyrządzają.
            A ja myślałam, że należymy do jednej rodzinycrying Jak widzę dziewczynę w ciąży na
            ulicy to się do niej uśmiecham>
            Nie ma się co spierać, trzymam kciuki za wszystkie Mamusie, na wszystkich forach
          • perissa Re: p.s 30.08.04, 22:00
            Malomi, nie chcciało mi się już odpisywać, żeby temat nie zrobił się żenujący -
            jak tam - ale nie dajmy się na naszym forum prowokować, szkoda naszych
            nerwów... Takie koleżanki, które tu miłą wtrącą uwagę, a gdzie indziej
            obsmarują "Trudną ciążę" też się przytrafią co czas jakiś, ale jak się pojawią
            tak i znikną - za sprawą selekcji naturalnej lub Anuteczka - a my powiemy:
            było, minęło... a my czujemy nasz zwykły luz i jest fajnie. Brak reakcji na
            prowokacje zniechęca takie osobniki.. i wynoszą się tam, gdzie będą wzbudzać
            chore podniecenie. I niech się podniecają. Może muszą sobie zrekompensować
            seks "na wilka" wink
            Całuję Cię mocno!
            • malomi Re: p.s 31.08.04, 09:07
              auuuuuuuu! (to jest wycie, żeby nie byłowątpliwoścismile
              Pozdrawiam cieplutkosmile
        • perissa Re: Znowu Ciąża i poród-spróbuje się uśmiechnąć 30.08.04, 21:48
          Tak, jest przykre.
          Ale z drugiej strony miłym jest, że jest forum, gdzie nie ma arogancji,
          krytykanctwa i chorej rywalizacji - Dominiko, choćbyś nie wiem ile szukała, tu
          nie znajdziesz! I to wszystko składa się na dobrą atmosferę: pisząc tu z
          jakimkolwiek problemem (dla Ciebie przecież istotnym) nie zostaniesz wyśmiana,
          wyszydzona, ba.. nikt Ci nie powie nawet jednego niemiłego słowa.
          Na "tamtym" forum znajdziesz wiele ciekawostek, życzliwe mamy, ale i sporo
          agresji. A czemu tak jest (że na różnych forach zbierają się różne osoby)?
          Cuda jakieś... chyba? wink)
          A może moderator inny?... smile

pozdrawiam z uśmiechem smile
          • tarka77 Re: Znowu Ciąża i poród-spróbuje się uśmiechnąć 31.08.04, 09:59
            Boze dziewczyny, niech chociaz tu będzie miło. nIe dajcie sie wciagac w
            niepotrzebne dyskusje.Kazda ciaża jest inna, tak jak inna jest kazda kobieta.
            Sama uważam,z e nie mozna przesadzac, bo samemu mozna sie wpedzic w nerwice,ale
            lepie zadać jedno pytanie wiecej niz o jedno za małowinkDobrze,że tu mozna pytac
            o wszystko i miec pewnośc,ze nie zostanie sie wysmianym! Oby tak dalej.
            Pozdrawiam bardzo ciepło
            magda i 33 tyg.malenstwo ( Chyba bedzie niespodzianka, bo na ostatnim usg nie
            chciało zaprezentowac płci wink)
    • aska1972 Re: Znowu Ciąża i poród-spróbuje się uśmiechnąć 31.08.04, 10:21
      Kura 17 rewelacyjny post napisałaś na ciążą i poród! Nic dodać, nić ująć. Mi
      tylko żal tych wszystkich młodziutkich dziewczyn, które mają watpliwości.
      Przecież po to własnie jest to forum, zeby pytać i się dowiedzieć. A teraz
      myślę, że niejedna bedzie się poprostu wstydzić zaytać, żeby jej nie wyśmiano.
      Szkoda...
      Na szczęście jest TO forum smile))) a tutaj nikt nikogo nie wyśmieje. Dzięki
      dziewczyny smile
      • kura17 dziekuje :) nawet nikt sie ze mna nie klocil... nt 31.08.04, 10:22
        • bei wolno- nie wolno.... 31.08.04, 10:56
          Gościłam niedawno miłą dziewczynę...i ona opowiadala mi- że jej ginka ma takie
          pzjentki- które zadają pytanie na poziomie trzyletniego dziecka- np- czy jak
          rozloży nogi do badania- #to czy dziecko jej nie wypadnie#
          • izalia Re: wolno- nie wolno.... 01.09.04, 09:50
            No z tym farbowaniem włosów to nie zabobon,było chyba w tamtym roku na onecie,że
            farby są bardzo szkodliwe ,rakotwórcze itd.
            • malomi Re: wolno- nie wolno.... 01.09.04, 10:32
              miałam o tym nie pisać żeby nie straszyć, ale chyba jednak powinnam
              Moja dzidzia miała wytrzewienie brzuszka i serduszka i pierwsze co lekarz mnie
              się zapytał robiąc USG to czy pracuje gdzieś gdzie mam do czynienia z farbami,
              rozpuszczalnikami itp, czy nie jestem fryzjerką. podobno opary mogą powodować
              tego typu wady wrodzone.Ja nie jestem , ale zapamiętam to ostrzeżenie do końca
              życia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka