rybka002 28.09.04, 14:05 Bardzo proszę jak macie jakąśkolwiek wiedzę na ten temat. Co to jest? Czym różni się od dokładnego USG? Czy w całej ciąży można go zrobić? Chodzi mi o wykrycie wad. Czy znacie jakieś namiary w Warszawie? 33 tydzień lat 39 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k1w0 Re: Pomóżcie USG genetyczne 28.09.04, 14:43 No cóż ... wydaje mi się, że na prawdziwe USG genetyczne jest już za późno. Pierwszym USG genetycznym jest badanie między 12-14 tyg ciąży z pomiarem przezierności karkowej NT. Później wykonuje się USG genetyczne z oceną kilkunastu markerów ok. 16-18 tyg ciąży. Tak się dowiedziałam od lekarzy z Łodzi. Więcej informacji znajdziesz na stronie www.genetyka.hg.pl Ja tam robiłam test PAPP-A. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
rybka002 Re: Pomóżcie USG genetyczne 28.09.04, 15:49 Dziękuję Ania! Miałam umówioną wizytę u dr Roszkowskiego dokładnie w 12 tyg, ale niestety zaczełam krwawić i wylądowałam w szpitalu na 3 tyg. Tam robiono mi przezierność wyszła książkowo. W 16 robiłam jescze test na alfoproteinę, która wyszła 80 norma 40. W 22 tyg zrobiła USG u dr Roszkowskiego bez wad. Ale teraz mnie nachodzą takie głupie myśli, a jeśli jednak... Odpowiedz Link
bei Pogoń strachy.... 28.09.04, 15:56 opinia o "Twoim " roszkowskim jest rewelacyjna- moja ginka nawet mówila-, że jak on wykluczy wady- to ich na pewno nie ma Odpowiedz Link
bei Re: Pomóżcie USG genetyczne 28.09.04, 15:58 a usg genetyczne- to własciwie można zrobić w każdym starszym wieku ciaży- pod warunkiem dobrego sprzętu- i znajomości tej sztuki- musi być profesjonalista!....wówczas bezbłędnie oceni każdą kosteczkę..każdy narząd... Odpowiedz Link
rybka002 Re: Pomóżcie USG genetyczne 28.09.04, 16:21 A znasz takiego specjalistę!!!!!???????? Odpowiedz Link
rendziak Re: Pomóżcie USG genetyczne 28.09.04, 16:21 ja osobiście polecam dr Makowskiego - przyjmuje m.in na ul Łuckiej w wawie,tel 654 24 64. za usg genetyczne płaciłam 130 zł i byłam b. zadowolona zresztą to nie było pierwsze usg jakie robiłam u dr Makowskiego. Jest tyo bardzo rzetelny lekarz, który z anielską cierpliwością wszystko tłumaczy i chętniwe odpowiada na pytania, naprawde polecam aga Odpowiedz Link
bei RYBCIU! 28.09.04, 16:51 Ten Twój Roszkowski- jest świetny! Przecież robiłaś u niego bad? Moja Ginka jest z Krakowa...i go zna i wiele osób mi go polecalo Odpowiedz Link
rybka002 Re: RYBCIU! 28.09.04, 20:38 Rendziak bardzo Ci dziękuję jutro dzwonię. Bei wiem że Roszkowski jest świetny ale powiedział mi jak robiłam USG w 22 tygodniu, że nie daje mi gwarancji na to że nie będzie zespołu Downa. Sama przezierność daje tylko 60 % gwarancji... A ja jestem panikara... Odpowiedz Link