heath2 01.10.05, 22:03 Witam i zaczynam. Dziś pozytywny test, jestem od 2 tygodni ciężaróweczką.Teraz tylko nie tworzyć czarnych scenariuszy, myśleć pozytywnie, nie panikować.Ale jak to robić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samboraga Re: zaczynam trudną ciążę 02.10.05, 13:23 będzie dobrze my tu wszytskie trudne... >Ale > jak to robić? porozpaczać sobie na forum a nie w poduszkę) jak powychodzi to zdrowiej niż trzymać w sobie Odpowiedz Link
anuteczek Re: zaczynam trudną ciążę 03.10.05, 19:44 Gratuluję Czarne scenariusze wypisywać na forum, dużo się uśmiechać i przywoływać dobre duszki na pomoc... Nieco paniki i ostrożność nie zaszkodzi buziaki andzia Odpowiedz Link
moniao1 Re: zaczynam trudną ciążę 05.10.05, 10:03 normalnie mi wstyd, że sie spóźniam z gratulacjami...Sie mi cusik na oczy rzuciło...i przegapiłam jakoś taki fajny wątek Megggggaaa gratulacje!!! Mam ogromną nadzieje, że wszystko będzie dobrze. A z tymi scenariuszami czarnymi...bleehhh...doskonale wiem , co masz na myśli..Łażą za nami krok w krok...i sie po cichutku wkradają do mózgownicy.. Ale musimy je wywalać...ile sił. Odpowiedz Link
heath2 Re:pierwszy czarny scenariusz 05.10.05, 12:41 Jak się wykrywa puste jajo płodowe? Kiedy powinnam iść do lekarza? Jestem w trakcie 3 tc, na razie żadnych objawów, żadnych plamień, nie spieszy mi się też do lekarza.Kiedy robią pierwsze USG? Odpowiedz Link
r.kruger Re:pierwszy czarny scenariusz 05.10.05, 12:50 odrzucam oczywiście czarny scenariusz !!! Jeśli czujesz się dobrze, do lekarza możesz iść w 8-9tc (licząc od pierwszego dnia ostatniej @) wtedy powinno być widać ładny zarodeczek na usg. Oczywiście niektóre z nas widziały wcześniej, ale np.Ja i nie tylko ja widziałam dość późno i nie potrzebnie wylewałam cysterny łez. Jeśli poczujesz się źle-oczywiście idź do lekarza wcześniej. No i o kwasie foliowym proszę już pamiętać a potrawy zamiast na smalcu na oleju roślinnym smażyć (zawiera cenną dla nas wit.E) pozdrawiam "Niszczyciel własnych i cudzych chmur czarno-sino-burych" Odpowiedz Link
ania.silenter nie spiesz się z tym pierwszym usg 11.10.05, 13:57 mnie w 5 tc i 6 dn powiedziano, że mam puste jajo płodowe, tydzień później zobaczono zarodek. Dziś "puste jajo płodowe" ma 20 miesięcy i jest okropną łobuziarą. pozdrawiam Odpowiedz Link
bunio1 Re: zaczynam trudną ciążę 10.10.05, 10:36 Gratulacje i pozdrawiam. Adam tata aniołka Bunia-Roberta Odpowiedz Link
mmmmmm2 Re: zaczynam trudną ciążę 11.10.05, 10:18 G R A T U L U J Ę!!!!!!! "Teraz tylko nie tworzyć czarnych scenariuszy, myśleć pozytywnie, nie panikować." Hi, hi, hi, łatwo powiedzieć, ale, im dalej tym lepiej, zobaczysz. Pozdrawiam i parę dobrych rad starej ciotki: Nie stresuj się pierdołami, nie myj okien, nie myśl za dużo o tym co będzie. Nie wychwytuj każdego objawu i nie interpretuj że pewnie coś jest nie tak. Nie przesadzaj z badaniami - zrób NAJWAŻNIESZE, zalecane przez Twojego Gina plus to, co podpowiada intuicja - bo można się w kozi róg zapędzić i tylko zestresować jeszcze bardziej. I nie daj się nabrać na opowiastki, że nudności są tylko rano!!! No, i melduj co u Ciebie! I trzymaj się cieplutko!!! Pozdrawiam i ściskam (nie za mocno). Odpowiedz Link