Dodaj do ulubionych

Odklejenie łożyska prawidłowo usadowionego.

12.04.06, 22:54
Straciłam dziecko w 38 tc. Rozpoznanie odklejenie łożyska prawidłowo
usadowionego. Teraz coraz częściej myślę o kolejnej ciąży. Pomóżcie na co mam
zwrócić uwagę, jakie badania wykonać. Może ktoś przeżył to samo? Proszę o
odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • roxanne1 Re: Odklejenie łożyska prawidłowo usadowionego. 19.04.06, 19:13

• goche Re: Odklejenie łożyska prawidłowo usadowionego. 29.04.06, 22:05
        Mnie przytrafiło sie dokładnie to samo w 34 tc. Też byłam nieskutecznie leczona
        na skoki ciśnienia. Normalnie mam bardzo niskie. Nie udało się uratowac
        córeczki. teraz znów jestem w ciąży (7tc)i martwię się bo jestem chora i biorę
        antybiotyk... NIe wiem też co będzie z tym ciśnieniem,czy uda się zapobiec
        powtórzeniu tego nieszczęścia?
    • roxanne1 Re: Odklejenie łożyska prawidłowo usadowionego. 19.04.06, 19:14
      ojej kika wlasnie spojrzalam na autora...przeciez my sie juz znamy ze"straty"smile
    • dragica Re: Odklejenie łożyska prawidłowo usadowionego. 20.04.06, 09:17
      ja stracilam synka w 35tc tez z powodu odklejajacego sie lozyska. przyczyna-
      gestoza-nadcisnienie ( normalne mam b. niskie ), bialkomocz i obrzeki. przed
      druga ciaza lekarz polecil brac aspiryne 75 mg, i kontynuowac ...do kiedy -nie
      wiem, bo stracilam druga ciaze w 12tygodniu...z powodu infekcji...
      drugiej ciazy powinnas duzo wypoczywac, nie pic kawy, bardzo uwazac z sola. moz
      zrob sobie usg nerek i przeciwciala antyfosfolipidowe.
      • edycia11 Re: Do dragica 20.04.06, 10:37
        O Boziu,czy ja dobrze przeczytałam?????
        Czy stało się najgorsze?
        Przepraszam,ale wierzyłam,że nam sie uda...i modlilam się....
        • dragica Re: Do dragica 20.04.06, 10:40

Niestetz, nie udalo sie i tym razem...po miesiacu lezenia w szpitalu przyszly
          plamienia, krwawienie, bole...i w niedziele, 9 kwietnia, stracilam i to
          dziecko...przyczynaa-najprawdopodobniej przeziebienie.
          • roxanne1 Re: Do dragica 20.04.06, 10:54
            Ewuniu ty juz wiesz ze jest mi bardzo przykro..pisalam na stracie...jeszcze raz
            (**) dla Twoich dzieci...ech ja nawet nie wiem czy mi pozwola zajsc...sad
            • edycia11 Re: Do dragica 20.04.06, 15:21
              Ewuś,tak bardzo,bardzo mi przykrosad(((
              Mało tu bywam,ale jak napisałam wcześniej głęboko wierzyłam w to,że tym razem
              będzie dobrze.
              (**)dla Twoich dzieci
              • oliwkka łożysko 29.04.06, 18:46
                Mi udało się urodzić zdrowe dziecko pomimo odklejenia się łożyska.
                Tylko w porę zauważone objawy (niewielka ilość krwi na bieliźnie) pozwoliły mi
                uratować córeczkę. Pojechałam do szpitala, gdzie na usg zauważono odklejanie sie
                łożyska. Przykro mi, że nie zauważył tego mój prowadzący gin., u którego tego
                samego dnia miałam wizytę kontrolną.
                Moja córeczka urodziła się w 35 tyg. przez cesarskie cięcie.
                • kika85 Re: łożysko 29.04.06, 22:38
                  Witaj!
                  Cieszę się, że tobie się udało. Ja nie miałam plamienia tylko od razu krwotok.
                  Dodam jeszcze, że to się stało w szpitalu. Zawinił mój lekarz. Nie mam siły z
                  nimi walczyć. Minął już rok i 4 miesiące. Powoli dojrzewa we mnie myśl o
                  kolejnej ciąży. Myślę, że może tak za pół roku dam rade spróbować drugi raz.
                  Tak bardzo pragnę dziecka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka