Dodaj do ulubionych

ciąża po cc

03.05.06, 17:15
Dziewczyny
w maju ub.roku miałam cesrakę,urodziłam martwego synka.
Teraz jestem w 22tc i kilka dni temu zaczęły się takie dziwne bóle w dole
brzucha,w pobliżu blizny.Moja mama miala dwie operacje i twierdzi,że ta
blizna się teraz baaaardzo rozciąga i stąd ten ból,ale ja sama nie wiem.
W ub.czwartek wróciłam do pracy i jeszcze tego dnia pojawil się ten
ból,podobnie było w piatek,ale ból był duuuużo silniejszy,ledwie szłam.W
kolejne dni wypoczywałam i wczoraj bolało mnie tylko wieczorem,ale dziś znowu
bolisad(((moż enie tak bardzo jak w piątek,ale boli.
Czy myslicie,że to ta blizna daje tak w kość???Jesli dalej tak będzie to
pójdę chyba na stałe zwolnieniesad(
Obserwuj wątek
    • goche Re: ciąża po cc 03.05.06, 19:27
      Może powinnaś w trybie awaryjnym zadzwonic i zapytac swojego ginekologa? Jeśli
      ból jest tak dokuczliwy to nie lekceważ go lepiej. Zawsze bezpieczniej zapytac.
    • nati1011 Re: ciąża po cc 03.05.06, 19:41
      Blizna po cesarce - po roku czasu - nie powinna boleć! Każdy silny ból w
      połowie ciąży jest wskazaniem do kontrolnej wizyty (pilnej!) u ginekologa, a w
      dni wolne lub wieczorem na izbie przyjęć w szpitalu. W 90 % przypadków okazuje
      się wprawdzie, że bóle nie sa groźne, ALE MUSZA BYĆ DIAGNOZOWANE. Żadko, ale
      zdarza się, że szew po cesarce może pęknąć. Przynajmniej zadzwoń do
      najbliższego szpitala.
    • kama.garbi Re: ciąża po cc 04.05.06, 12:21
      Edyciu to do pracy ojojojojoj ja ci radze dołaczyć do mnie i odpocząć nie mam
      pojęcia o bliznach bo ja rodzilam Werke naturalnie ale to zastanawiajace ze
      blizna odezwała sie jak wróciłaś do pracy i ból sie nasila zapewne jak więcej
      pracujesz chodzisz
      odpocznij kochana
      • edycia11 Re: ciąża po cc 05.05.06, 09:59
        No właśnie,koniec z pracą.
        Lekarz mnie wczoraj opieprzył....
        Dziś ide na dodatkową wizytę i zbaczymy co się dzieje.
        A co do blizny to wiem od wielu kobiet,że może długo ciągnąć zwłaszcza jeśli
        musi się naciągnąć dla dzidzi.
        • nati1011 Re: ciąża po cc 05.05.06, 20:28
          edyciu. Nie miałam zamiaru cię straszyć, ale chowanie głowy w piasek to nie
          metoda. Straciłaś już jedno dziecko. Piszesz, że ból był taki że ledwo szłaś!
          To nie ma nic wspolnego z ciągnięciem. Blizna może ciągnąć, drętwieć, pobolewać
          (ale tak jakby ktoś szczypał lub delikatniutnie kuł szpileczką) nawet kilka
          lat. Ale KAŻDY SILNY BÓL - zwłaszcza w ciąży musi być zdiagnozowany. Ja mam za
          sobą 2 cesarki. I w 2 ciąży nie czułam żadnego bólu, ale leżałam na patologi z
          kobietą, której po cesarce w kolejnej ciąży pękła macica.
          Telefon do lekarza nie kosztuje wiele. Lepiej 10 razy zadzwonić zna darmo, niż
          jeden raz tego zaniechać. Moja siostra, też przyjęła, że problemy mogą dotyczyć
          tylko innych,a nie jej. Mimo wyraźnych objawów wpadała w histerię na każdą
          sugestię, że coś moze być nie tak. Podstępem zawieźliśmy ją do szpitala - w
          ostatnim momencie.

Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze i za kilka miesięcy urodzisz
          zdrową dzidzię.

pozdrawiam gorąco
          • edycia11 Re: ciąża po cc 05.05.06, 20:51
            Dziekuję Natismile
            Byłam na wizycie i okazało się,że podobnie jak w poprzedniej ciązy skróciła się
            troche szyjka.No i teraz już napewno nie wróce do pracy.
            Lekarz pooglądał dokladnie też macicę no i nie jest ona taka super,ale się
            trzymasmile
            No mam nadzieję,że bedzie dobrze domporodu i dalej teżsmile
            • marzek2 Re: ciąża po cc 11.05.06, 18:11
              Dobrze, że poszłaś do lekarza. Ja miałam trzy cc i ani w drugiej ani w trzeciej
              blizna nie dawała o sobie aż tak gwałtownie znać. Czasem tylko lekko "pociągało"
              ale to było jedno konkretne miejsce, może sprawa szycia, ale raczej lekko
              pobolewało. Ponoć teraz stosowane nici raczej rzadko "puszczają" w następnych
              ciążach.
              • madziaaaa Re: ciąża po cc 12.05.06, 13:32
                Blizna się rozciąga,więc ma prawo boleć . ale lepiej się oszczędzaj i
                koniecznie zrób usg, na pewno lekarz mówił Ci, że trzeba trochę po cc odczekać,
                by znów zajść w ciążę. każdy organizm jest inny, ale oszczędzaj się, myśl
                pozytywnie i na pewno będzie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka