Dodaj do ulubionych

Fenoterol - pytanie

03.01.09, 16:19
Dziewczyny czy któraś z was po fenoterolu słabła. Ja dziś poczułam ból w
klatce i potem zrobiło mi się gorąco i zasłabłam, do tego wymioty. Nie wiem
czy to normalne i organizm się przyzwyczai to 4 dzień czy powinnam się martwic...
Obserwuj wątek
    • misiaczek85 Re: Fenoterol - pytanie 03.01.09, 17:54
      poczytaj ulotkę, tam jest opisane jakie mogą pojawić się skutki
      uboczne. ja też biorę Fenoterol i miewam różne atrakcje.
      • zonkaasia Re: Fenoterol - pytanie 03.01.09, 18:55
        Czytałam dokładnie ulotkę. Chciałam po prostu wiedzieć czy to normalna reakcja
        czy powinnam się martwić. Mam chore serce i nie wiem czy to nie dlatego, wizyta
        kolejna u kardiologa 14 stycznia.
        • miacasa Re: Fenoterol - pytanie 03.01.09, 21:15
          a czy lekarz przepisał ci również osłonowo dla serca isoptin? ja po fenoterolu
          czułam się rozdygotana, jakby wystraszona, nie miałam bóli w klatce piersiowej,
          nie zasłabłam nigdy (fenoterol brałam w 2 ciążach)
          • zonkaasia Re: Fenoterol - pytanie 03.01.09, 21:42
            Tak biorę isoptin 30 min przed fenoterolem
    • a-n-i-k-a Re: Fenoterol - pytanie 08.01.09, 20:21
      Ja druga ciaze spedzam na tych lekach. Poczatki faktycznie sa nieciekawe. Po
      tygodniu, dwoch organizm sie chyba przyzwyczaja - przynajmniej moj, i juz
      zadnych skutkow w postaci drzenia rak czy kolatania serca nie odczuwam.
      Mysle, ze skoro u Ciebie to dopiero 4 dzien to dajcie sobie jeszcze czas smile.
      • ewikowa Re: Fenoterol - pytanie 08.01.09, 22:59
        zazdroszczesmile Ja bralam Fenoterol 4 razy dziennie od 18tyg do samego konca i za
        kazdym razem bylo identycznie - kolatanie serca i rece i nogi mi drzaly (co nie
        przeszkadzalo az tak bo i tak od 20tyg przelezalam plackiemwink)! Co wiecej,
        bywalo, ze isoptin tak jakby nie zadzialal w ogole bo bilo mi serce tak
        strasznie, ze myslalam ze mi zaraz przez gardlo wyskoczy albo klatke piersiowa
        przebije! wedlug poloznych w szpitalu gdzie lezalam bylabym kiepskim narkomanemwink))
        • a-n-i-k-a Re: Fenoterol - pytanie 09.01.09, 13:57
          ewikowa napisała:
          > wedlug poloznych w szpitalu gdzie lezalam bylabym kiepskim narkomanem
          > wink))

hehe, to chyba mozna uznac za komplement wink
          to znaczy, ze ja bym sie nadawala? big_grin

faktem jest, ze poki lezalam tez go kiepsko znosilam, na pewno duzo gorzej niz
          gdy juz pozwolili mi sie podniesc i troche czasem podreptac
          na lezaco to generalnie odnosilam wrazenie ze cala sie trzese, no i plus serce
          gardlem wyskakujace jak to ladnie ujelas smile
          jak sie chodzi i jako-tako funkcjonuje to az tak jego skutkow nie odczuwam - a
          poki co jeszcze chodze... (ale to dopiero polmetek ciazy, wiec jeszcze duzo
          przed nami)
          • ewikowa Re: Fenoterol - pytanie 09.01.09, 20:00
            a-n-i-k-a napisała:

> ewikowa napisała:
            > > wedlug poloznych w szpitalu gdzie lezalam bylabym kiepskim narkomanem
            > > wink))
            >
            > hehe, to chyba mozna uznac za komplement wink
            > to znaczy, ze ja bym sie nadawala? big_grin

a tego to nie wiemsmile) jestes w normie a ja jestem 'nienormalna'wink))

>
            > faktem jest, ze poki lezalam tez go kiepsko znosilam, na pewno duzo gorzej niz
            > gdy juz pozwolili mi sie podniesc i troche czasem podreptac

A kiedy pozwolili Ci wstac?Ja niestety mialam od 20tyg lezana w szpitalu wiec
            nie wiem jak to jest z ruchem i fenoterolem..ale i tak fenoterol nie przebije
            jazdy jaka mialam z kroplowkami 'Dolargan'wink))
            • a-n-i-k-a Re: Fenoterol - pytanie 09.01.09, 21:49
              > A kiedy pozwolili Ci wstac?Ja niestety mialam od 20tyg lezana w szpitalu wiec
              > nie wiem jak to jest z ruchem i fenoterolem

w szpitalu wyladowalam w 26tc, z podejrzeniem niewydolnosci, w 27tc niewydolnosc
              potwierdzili i zasiali panike, ze rodze i polozyli mnie plackiem, choc nie takim
              zupelnym, bo szybko wydebilam jednak wstawanie choc raz dziennie na pojechanie
              na wozku do toalety
              po 30 tc juz sama wstawalam i chodzilam sama zalatwiac wszystkie potrzeby wink,
              ograniczenia byly jedynie na prysznic
              wypuscili mnie w 35tc, urodzilam w 36tc
              to historia pierwszej ciazy

druga jak sie skonczy - nie wiem, licze ze rownie dobrze, choc w tej szyjka 2 cm
              ma juz od 12 tc
              zalozyli mi profilaktycznie szew w 18 tc, ktory na kontroli w ostatni
              poniedzialek (po 2 tyg. od zalozenia) jak sie okazalo zsunal sie z czesci szyjki
              i juz nas nic nie trzyma sad
              wiec nie wiem jak to dalej bedzie, ale lezenia w szpitalu juz sobie nie
              wyobrazam po raz drugi, nie w takim wymiarze
              poki co oszczedzam sie jak moge - z niespelna 3-letnim dzieckiem w domu... od 18
              tc biore fenoterol z isoptinem, w szpitalu lacznie bylam 9 dni, doba lezenia
              plackiem po zabiegu i z fenoterolem to byl koszmar, rece mi sie tak trzesly, ze
              ani poczytac, ani przez telefon pogadac...
              po dobie pozwolili dreptac i juz bylo lepiej, a jak juz wrocilam do domu to juz
              pisalam wyzej - jest calkiem znosnie

pzdr. smile
              • abys6 Re: Fenoterol - pytanie 10.01.09, 01:22
                Na początku po tym specyfiku miałam podobne reakcje jak dziewczyny opisały i
                dodatkowo chyba jakaś przyćpana chodziłam. Nie zawsze jarzyłam o co innym
                chodzi, lekkie zawroty głowy. Dawkę miałam "normalną" a takie akcje...
              • ewikowa Re: Fenoterol - pytanie 10.01.09, 19:45
                hehe no widzisz to i tak ci zazdroszczesmile)) Ja mialam 'urlop fundowany przez
                NFZ przy basenie'smile) i moim marzeniem byl kibelwink ja mialam krazek zalozony ale
                ujscie bylo otwarte, wiec i tak cud ze do 35tyg sie ciaza utrzymala, ale z
                nastepna bede lezala w domu od ok 18tyg zeby sie nic nie zaczelo- tez nie
                wyobrazam sobie lezenie w szpitalu i miec dziecko w domu...dlatego chyba sie
                wlasnie poloze w 18tyg i zobaczymysmile
                • zonkaasia Re: Fenoterol - pytanie 13.01.09, 20:40
                  Już jest lepiej, organizm się przyzwyczaja mimo większej dawki. Licze e dotrwam
                  do 37 tygodniasmile nie jest łatwo się oszczędzać przy 2 latkusmile
                  • a-n-i-k-a Re: Fenoterol - pytanie 13.01.09, 23:08
                    Przy niespelna 3-latce tez nie jest latwo wink.
                    Fajnie ze jest poprawa, oszczedzaj sie nadal i dotrwajcie do 41tc smile
                    • kontokasi Re: Fenoterol - pytanie 23.01.09, 21:57
                      Po fenoterolu zawsze jest taka reakcja na początku.Ale w tabletkach i tak jest
                      lepiej niż w kroplówce. Z czasem się przyzwyczaisz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka