Dodaj do ulubionych

Villa Ephrussi de Rothschild

05.05.11, 09:41
Podczas tegorocznych wakacji na Lazurowym Wybrzeżu zamierzam odwiedzić Cap Ferrat i piękną rezydencję Rothschildów. Znalazłam oficjalna stronę tego uroczego zakątka:
www.villa-ephrussi.com/fr/ephrussi/
Mam jednak pewien problem... W jednym miejscu jest napisane:
Horaires d'ouverture :
La Villa et les jardins sont ouverts tous les jours de 10h à 18h.
- juillet et août, fermeture à 19h
- de novembre à février inclus : en semaine de 14h à 18h / week-end et vacances scolaires de 10h à 18h
A w innym:
Visite guidée des jardins
Horaires : à 11h et 14h30 (15h30 du 15 juin au 15 septembre)
Durée : entre 1h20
Tarif : 4 € en plus du tarif d'entrée à la Villa
I nie bardzo rozumiem... Czy same ogrody można zwiedzać tylko od 11:00 do 14:00? Czy można wykupić bilet wyłacznie na zwiedzanie ogrodów?

Obserwuj wątek
    • labadine Re: Villa Ephrussi de Rothschild 05.05.11, 14:06
      zaplacisz 12+4 czyli 16€,
      • labadine Re: Villa Ephrussi de Rothschild 05.05.11, 14:20
        cd,bez przewodnika mozesz zwiedzac ogrody i wille od rana do wieczora ale w okreslonym czasie mozesz skorzystac z przewodnika doplacajac dodatkowo te 4€ za zwiedzenie willi-tzn,oni tworza grupy turystow max 20 osob ktorzy sobie wczesniej zarezerwowali zwiedzanie z przewodnikiem.
    • ktosco do aseretka 11.05.11, 14:48
      Jestem fanka Pani relacji z podrozy :) Jesli moglaby Pani podzielic sie, co ciekawego teraz Pani chce zobaczyc?Tez planujemy wyjazd na LW, bedziemy w okolicach Frejus,MOnako i NIce.Prosze o wskazowki ,co warto zobaczyc.Termin naszego wyjazdu polowa czerwca.
      • aseretka Re: do aseretka 12.05.11, 08:57
        Na Lazurowym w tym roku będę zaledwie 5 dni, a ponieważ jadę z przyjaciólmi, którzy tam jeszcze nigdy nie byli, chcę im pokazać to co najładniejsze, czyli:
        - przejechać wzdłuż przepieknego Masywu Esterel rozciągającego się od St. Raphael do la Napoule;
        zatrzymać się na dwie godzinki w Cannes;
        - zwiedzić Półwysep Cap Ferrat z uwzglednieniem odwiedzenia willi i ogrodów Rothschildów;
        - odwiedzić Port Grimaud oraz stare Grimaud;
        - przeznaczyć jeden dzień na zwiedzanie Monako;
        - pospacerować po Frejus;
        - zwiedzić Arles i Aix -en-Provence.
        Większość z tych miejsc odwiedzałam już wcześniej i dlatego uważam, że warto je pokazać innym. Nowością dla mnie będzie Cap Ferrat i już się cieszę, że tam będę, choć to dopiero za trzy miesiące.
        • ktosco Re: do aseretka 13.05.11, 08:39
          Bardzo dziekuje za wszystkie wskazowki! DO Eze warto sie wybrac ??
          • bah77 Re: do Ktosco... 13.05.11, 10:53
            Jeśli wolno Wam się wtrącić...

> DO Eze warto sie wybrac ??

Warto, jeśli lubisz takie miasteczka:
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,65309825,66189463.html

Pzdr

bah77
            • ktosco bah77 13.05.11, 11:54
              Relacje z Pan(i)a wypraw juz dawno sledze i przegladam :) teraz musze tylko podjac decyzje gdzie sie wybierzemy?Dziekuje za wszystkie podpowiedzi z pewnoscia kazdego wskazowki sprawdze :)

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka